Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Rozchodzące się pociski

danyokrutnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem z csem na polskich serwerach, w seriach po 2 i 3 strzaly pociski sa oddalone od siebie mozna to zauwazyc na screenach :

http://imageshack.us/a/img41/9921/dedust20000of.png

to screen z serwera pl , po lewej stronie sa serie po 2 strzaly ,a po prawej seria po 3 strzaly

dla porownania pokaze screen z jednego z rumunskich serwerow :

http://imageshack.us/a/img208/7663/dedust20001dt.png

tak samo i na tym screenie widac test taki jaki byl robiony na polskim serwerze

jak to mozliwe ze na ruskich i rumunskich serwerach przy pingu 100 ms kule w seri wchodza tak samo jak na new game z botami, a na polskich serwerach przy pingu 40 ms te kule sie rozchodza ?(1 screen)

wie ktos moze jak temu zaradzic i to naprawic ?

pozdrawiam i prosze o pomoc

ps dodam ze taka sama sytuacja wystepuje na steamie jak i ns te screeny sa akurat z testu na steamie, specjalnie kupilem steama zeby to sprawdzic jednak wynik jest ten sam

moje ustawienia internetowe : cl_updaterate 101, cl_cmdtare 101 ex_interp 0.01

Opublikowano

Jeszcze do userconfig dodaj:

cl_lw 1
cl_lc 1
cl_rate 2500
rate 20000
m_filter 1

Ustaw sobie najwyższą częstotliwość odświeżania ekranu monitora (sugeruję że masz 75Hz)

Przeczyść komputer jakimś programem np. CCleaner

I zdefragmentuj sobie dysk jakimś programem, aby tylko nie systemowym. Polecam Defraggler

I podaj ile masz FPS (cl_showfps 1)

PS: Też mam duży recoil, ale jest to wina niekompatybilności mojego sprzętu z CS, więc i na botach tak jest :P

Opublikowano

dzieki za odpowiedz Przemo dopisalem te komendy do usercfg , jedank dalej jest tak samo, monitor mam crt flatrona 775ft przy rozdzialce 1024 mam 85 hz , moge ustawic 120 hz przy 640 ale to tez nic nie daje, format systemu robilem 3 dni temu w csie mam 100 fps a internet neo 2 mb , na serwerzach z pingiem 100 ms jest idealnie tak jak na new game a przy niskim pingu kule sie rozchodza tak jak na screenie to dziwne bo powinno byc na odwrot

Opublikowano

dzieki za odpowiedz Przemo dopisalem te komendy do usercfg , jedank dalej jest tak samo, monitor mam crt flatrona 775ft przy rozdzialce 1024 mam 85 hz , moge ustawic 120 hz przy 640 ale to tez nic nie daje, format systemu robilem 3 dni temu w csie mam 100 fps a internet neo 2 mb , na serwerzach z pingiem 100 ms jest idealnie tak jak na new game a przy niskim pingu kule sie rozchodza tak jak na screenie to dziwne bo powinno byc na odwrot

A może nie jest to na każdym Polskim serwerze, lecz tylko na niektórych?

Jeżeli tak, to prawdopodobnie grałeś na jakimś niskiej klasy, tanim serwerze.

Spróbój zagrać na jakimś bardzo znanym Polskim serwerze, dobrze by było jak by był serwer 1000 FPS.

I jeżeli dalej taki rozrzut, to podaj jaki masz sprzęt. Jaki procesor (głownie o to chodzi), i ile pamięci RAM, i grafika.

Oraz system operacyjny.

I powoli zaczynam o coś podejrzewać neostradę 2Mb. Wiesz co? Ja też mam neostrade 2MB i mam identyczne problemy.

I wgl. wiele osób posiadające Neostrade 1Mb - 2Mb ma problemy z rozrzutem takie co my. Może neostrada nie trawi polskich serwerów?

Po prostu muszę dojść do tego, czy masz taki sam problem co ja, czy inny.

Aha i graj w CS na maxymalnej rozdzielczości w ustawieniach.

Opublikowano
Usuń plik z folderu cstrike/cl_dlls o nazwie client.dll

Włącz Counter strike po wyłączeniu plik zostanie powtórnie utworzony

Wejdź w cstrike/cl_dlls i tam plik client.dll

Kliknij prawym właściwości i zaznacz tylko do odczytu

Ciesz się wspaniałym recoilem

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

witam

golnie to jest tak ze na serwerach z pingiem 100 ms recoil jest taki sam jak na new game z botami a na serwerach 40 ms juz taki jak na screenach , a moglbys podac ip jakiegos serwera ? to sprawdze . Z usuwaniem clienta dll izanaczanie opcji tylko do odczytu nic nie dalo. moj sprzet to : intel celeron 440 2 ghz , 5122 mg ramu grafika gf 8600 gt windows xp sp 3.

byc moze cos jest nie tak faktycznie z ta neostrada bo powinno byc na odwrot z tym pingiem, zrob sobie tez takie screeny jak ja Przemo to bedzie wiadomo czy mamy ten sam problem z neostrada

pozdro

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Identycznie jest u mnie, nie mam pojęcia co z tym zrobić.

Albo tylko jeden typ to ma, a jak inni mają mniejszy, na tym samym serwerze, to coś jest nie tak.

Sprawdź jak u innych gości.

Opublikowano

Wiadomo że z takim pingiem masz większy recoil. Im większy ping tym większy rozrzut.

Z czego masz internet i jaką prędkość.

Opublikowano

wlasnie na duzym pingu od 90 ms nie ma praktycznie recoila jest taki sam jak przy grze z botami na new game , problem pojawia so tylko na niskim pingu czyli ten recoil bug ( ten co widac na filmiku) i u prawie wszystkich tak jest , najlepiej niech kazdy sobie zrobi taki test jak jest na filmiku to sie prezkonacie. Moj net to neo 2 mb , ale raczej nie o neo tu chodzi bo ludzie na zajebistych laczach maja ten sam problem, wyglada na to ze w grze jest cos poprzestawiane na odwrot ale valve niestety tego juz nie naprawi bo nie zajmuja sie juz cs 1.6 , dodam ze w cs source tegp problemu nie ma , jaka jest w cs go tego nie wiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...