Skocz do zawartości

Parę pytań początkującego

TrollFaces

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar rozpocząć swoją przygodę z World of Warcraft'em. Mam kilka pytań z nim związanych:

-Którą klasą i profesją szybko się expi i jest dobra do PvP?

-Co to są raidy i instancje i te inne skróty

-Co umożliwiają dodatki do gry? Jakieś zbroje, bronie, pety?

-Opłaca się kupić wszystkie dodatki do gry?

-Dajmy przykład: Mam postać np. 20Lv i kupiłem sobie dodatek który odblokowywuje nową klasę i teraz jakbym chciał zagrać tą nową klasą to zaczynam od 1Lv czy od tego 20Lv?

-Słyszałem że WoW jest płatny i że można na Allegro tanio kupić przedłużenie gry, czy to prawda? I na ile?

-Czy paladyn jest dobry? Zastanawiałem się też nad Warriorem, kogo polecacie?

-Jak zarabiać w tej grze na EQ ?

-Jak ulepszyć item i dodać do niego bony?

-Jakie itemy są najchętniej kupowane?

-Czy można zmienić w każdej chwili klasę, rasę, profesję?

-Czy trudno opanować tą grę? Ile wam to zajęło?

Chciałbym odpowiedzi z rozwinięciem.

TrollololololololololooO!

Siemka!

1.Według mnie dobrze się expi hunterem ponieważ ma zwierzaka który przyciąga na siebie uwagę a ty możesz walić w przeciwników. Jeśli chodzi o profesje to musisz ze sobą łączyć profesje czyli np.: Jeśli mam Mining(czyli kopanie kamieni itp. rzeczy) to łącze to np. z blackmist (Czyli tworzenie zbroi). Profesja to inaczej tak jakby praca/zawód dla huntera radzę połączenie: Skining razem z Leatherworking (czyli zbieranie skóry ze zwierząt razem z tworzeniem skórzanej zbroi). Co do huntera: Czym wyższy poziom ma hunter tym ciekawsze umiejętności mu się rozwijają.

2.Co to raidów: W wowie mamy lochy (Dungeony) składa się on z pięciu osób (z tak zwanego tanka (czołga) który przyciąga na siebie przeciwników, 3 DPS-ów(czyli tych którzy walą w przeciwników) oraz Healer (czyli ten który leczy). Raid to nie jest zwykły loch, w którym twoja drużyna składa się z 5 kolegów, RAID TO CAŁA ARMIA ATAKUJĄCA OGROMNY LOCH LUB JAKIEŚ MIASTO HORDE! Po prostu wiedz jedno... JEST TAM ZEJEBIŚCIE! :D (Ale narazie zapomnij o raidach bo musisz mieć maks level)

3.Dodatki są bardzo ważne! Jest:

-Clasic możesz grać do 60 levela (dostajesz go automatycznie kupując grę)

-The Burning Crusade to jest już dobry dodatek dodaje ci on 2 rasy (drainaie oraz blood elfy) oraz możesz grać do 70 levela

-Lich King to jest jeden z najlepszych dodatków dodaje ci on możliwość grania do 80 levela, nową klasę mroczny rycerz (Death Knight -kocham tą klasę ;) ) (niestety death Knightem możesz grać wtedy kiedy masz jakąś inną postać na poziomie 55 lub wyżej) (UWAGA DEATH KNIGHT ZACZYNA OD 55 LEVELA!!)

-Cataclysm Cały świat się zmienia, następuje kataklizm możesz grać do 85 levela! Co jest bardzo dużo ogólnie genialny dodatek.

-Najnowszy dodatek to "mist of pandaraia" dodaje on pandy i nową klasę ''monk'' (mnich)

4.Myślę że tak i nie:

-tak bo gra staje się fajniejzsa

-nie opłaca się kupować tylko ściągnąć (bo to dużo kosztuje)

5. zaczynasz tak jak skończyłeś miejąc 20 level kupujesz dodatek , instalujesz go. To spoko jest dokładnie tak samo jak było tylko dostajesz np. prezent dla postaci np. zbroję fajną jako prezent za zakupienie dodatka ( więc same korzyści) :D

Za parę godzin dopiszę więcej informacji bo teraz nie mam czasu :)

Mam zamiar rozpocząć swoją przygodę z World of Warcraft'em. Mam kilka pytań z nim związanych:

-Którą klasą i profesją szybko się expi i jest dobra do PvP? - Każda klasa jest dobra. Szybji leveluje się profesje mining i herbalism.

-Co to są raidy i instancje i te inne skróty - Na instancje chodzi się w 5 osób. Tank, 3x dps i heal. Masz w tedy za zadanie wybyć głównego bossa na danej instancji (Może być kilka kilka) są również questy. Na raidy chodzi się w grupach 10 bądź 25 osobowe. Zazwyczaj chodzi się na 25 osobowe czyli x2 tank, x6 heal i x17 dps. Z raidów można zdobyć ciekawe przedmioty,

-Co umożliwiają dodatki do gry? Jakieś zbroje, bronie, pety? - Każdy dodatek zwiększa maxymalny poziom. Czyli również są nowe bronie, zbroje itp. dostosowane do lv.

-Opłaca się kupić wszystkie dodatki do gry? - Jeżeli masz zamiar mieć pełną wersję gry to tak. Wiąże się to również z tym że większość graczy ma już najnowszy dodatek i nie będziesz miał co robić na mniejszym poziomie :)

-Dajmy przykład: Mam postać np. 20Lv i kupiłem sobie dodatek który odblokowywuje nową klasę i teraz jakbym chciał zagrać tą nową klasą to zaczynam od 1Lv czy od tego 20Lv? - Musisz zaczynać od nowa. Oprócz DK. DK zaczyna na 55 poziomie, lecz musisz już mieć 55lv + innej klasy.

-Słyszałem że WoW jest płatny i że można na Allegro tanio kupić przedłużenie gry, czy to prawda? I na ile? - Tak ! Jest to opcja RAF. Koszt to około 20zł na miesiąc. Musisz mieć założone konto na np. Wielką Brytanię. (Na Polske nie działa)

-Czy paladyn jest dobry? Zastanawiałem się też nad Warriorem, kogo polecacie? - Palladyn jest łatwy i szybko go ogarniesz. To zależy od Ciebie jaka klasa przypadnie Ci do gustu.

-Jak zarabiać w tej grze na EQ ? - Na maxymalnym poziomie chodzisz na Instancje i Raidy. Dostajesz za to emblematy które wymieniasz u vendorów na eq. A sprzęt PVP zbierasz poprzez chodzenie na Battlegrandy i Areny. Za BG dostajesz honor a za areny Conquest points.

-Jak ulepszyć item i dodać do niego bony?- Kupujesz na AH tak zwane gemy. Lub tworzysz je z profesji Jewelcrafting.

-Jakie itemy są najchętniej kupowane?- Itemy się kupuje za emblematy tak jak wyżej napisałem. Kupujesz itemy dla swojej klasy.

-Czy można zmienić w każdej chwili klasę, rasę, profesję? - Profesję tak. Za zmianę rasy się płaci a klasy nie da się zmienić.

-Czy trudno opanować tą grę? Ile wam to zajęło? - Po wyjściu dodatku Cata gra jest bardzo prosta szybko ją ogarniesz. :)

Chciałbym odpowiedzi z rozwinięciem.

simply.4557.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Parę pytań początkującego   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...