Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PORADNIK] Alternatywne mapy w DayZ? To możliwe!

Dr.V

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-599482-0-29052900-1349244813.png

Alternatywne mapy w DayZ? To całkowicie możliwe! Aktualnie istnieją dwie mapy ( bodajże jest jeszcze trzecia, lecz tą mapę ma chyba tylko jeden serwer)

post-599482-0-15491100-1349244963.png

Lingor Island - jak nazwa wskazuje jest to wyspa, a raczej archipelag. Klimat taki dżunglowo-pustynny, budynki w stylu Bliskiego Wschodu. W miastach da się znaleźć o wiele więcej rzeczy niż na Czarnorusi. Aby pobrać mapę, wejdź w DayZ Commander - on zrobi to za Ciebie. Potem wystarczy wejść na serwer z nazwą LINGOR, i grasz

:)

post-599482-0-84884100-1349245093.png

Takistan - jeszcze nie testowałem, ale jest to górzysty teren, pustynny - po prostu Afganistan, Iran, Syria. Instalacja także przez DayZ Commandera.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." ~Stanisław Lem

Opublikowano

Z tego co wiem to w DayZ Game będzie tylko jedna mapka, wzorowana na tej wyspie (Lingor Island) chyba.

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

A z tego co ja wiem to będzie nadal Czarnoruś, tylko że ''otworzą'' większość budynków.

Aczkolwiek nie wiem co bym wolał. z Jednej strony Lingor ze względu na wielkość i rozmieszczenie, a z drugiej Czarnoruś... Ten klimat.

/link poza MPC

Opublikowano

Gdzieś na twitterze albo facebooku pisali że będzie ta mapka co jest czyli chyba Lingor Island. Nie wiem czy będzie kopiuj wklej ale raczej wątpię pewnie zrobią większą albo coś w tym stylu.

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

Joony91, to nie jest info, tylko możliwość zainstalowania sobie mapki i grania na niej, już teraz :)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." ~Stanisław Lem

Opublikowano

A właśnie, tak mi przyszło do głowy teraz -,- Dayz jako gra będzie miała różne serwery ? I wszędzie można będzie sobie na serwerze mapę wstawić ? Czy będzie jeden 'typ' serwera i dodawać mapek i innych pierdół nie będzie można ? Trochę głupio napisane :P

Opublikowano

A właśnie, tak mi przyszło do głowy teraz -,- Dayz jako gra będzie miała różne serwery ? I wszędzie można będzie sobie na serwerze mapę wstawić ? Czy będzie jeden 'typ' serwera i dodawać mapek i innych pierdół nie będzie można ? Trochę głupio napisane :P

Nie wiadomo jeszcze, ale prawdopodobnie będzie jak teraz - będzie wiele serwerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...