Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xpe arc S vs. neo V - Warto dopłacić ?

das  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która opcja najbardziej op?acalna ?

• neo V - 0 z?
    • arc S - +200z?
    • xper. U + 400z?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w najbliższym czasie mój brat ma zamiar zmienić fona i chciałem się was troszkę poradzić...

Jak na razie na oku mam Xperie arc S oraz Neo V.... różnica między tymi telefonami wynosi 200zł...

Ale czy warto te 200zł dołożyć .... ? Różnica między nimi to, że neo V ma o 0,4 GHz mniej oraz 5 zamiast 8 Mpix... (Na moje amatorskie oko)

Rozważamy również Xperie U która kosztowała by 4 stówki więcej lecz czy warto... dla samego wyglądu ???

Zrobię ankietę, ale proszę kierować się jak wy byście to zrobili bo to nie jest ankieta na zasadzie który tele lepszy....

Tylko czy te różnice względem ceny są tego warte...

Opublikowano

Nie warto, neo v możesz bezproblemowo podkręcić do 1.8 tak samo jak arc s. Dopłacasz jedynie za aparat i 0,3 cala więcej? Według mnie nie jest to warte 200zł. Zamiasta tego poszukałbym Galaxy S 2, telefonik 2x lepszy, a używany w bardzo dobrym stanie ok 1000zł.

Wystukane z Neo V

Opublikowano

Xperia U jest gruba jak nie wiem co.

Ja bym dopłacił do Arc S choćby dla samego ekranu. Parametry Arca też są sporo lepsze, ale jest troche mniej poręczny, co nie znaczy, że mniej przyjemnie trzyma się go w ręce.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Czy łatwo podkręcić, to trudno powiedzieć :P

W przypadku Xperii U, żeby podkręcić procesor musisz wgrać kernel a żeby wgrać kernel, musisz odblokować bootloader - można to zrobić oficjalnie przez stronę Sony Mobile, jednak nie wiem czy wiąże się to z utratą gwarancji.

KONTO TEGO UŻYTKOWNIKA ZOSTAŁO ZABLOKOWANE

Opublikowano

Wydaje mi się, że traci się gwarancje. Ale co po gwarancji skoro nie pokrywa szkód wyrządzonych przez użytkownika, mam na myśli np. zbitą szybkę.

Opublikowano

Czy łatwo podkręcić, to trudno powiedzieć :P

W przypadku Xperii U, żeby podkręcić procesor musisz wgrać kernel a żeby wgrać kernel, musisz odblokować bootloader - można to zrobić oficjalnie przez stronę Sony Mobile, jednak nie wiem czy wiąże się to z utratą gwarancji.

30 minut wystarczy, w 3 ruchach odblokujesz bootloader, a w kolejne 5 minut wgrasz Custom Kernel i ROM :D.

Jak w salonie to bierz Neo V, tak jak mówiłem, 200zł za 2 bajery, a CPU i GPU to samo (Qualcomm MSM8255T - Arc S Qualcomm MSM8255 - Neo V - wydajność na moje oko ta sama ;))

Jak byś chciał, do mogę pomóc w odblokowaniu BL.

Wydaje mi się, że traci się gwarancje. Ale co po gwarancji skoro nie pokrywa szkód wyrządzonych przez użytkownika, mam na myśli np. zbitą szybkę.

Czasami telefon się nie włączy i już ;). I wtedy pozostaje serwis :D.

Traci się gwarancję, zanim go odblokujesz to na stronie pisze ;). BootLoader możesz także odblokować przez TestPoint (według mnie lepsza metoda), a zablokować przez Flashtool. Jeśli wybierzesz prostszą metodę, to DMR przepadnie na zawsze, bez możliwości przywrócenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...