Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] co to za bledy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SYSERR: Oct 2 19:04:24 :: socket_connect: socket_connect(): can not connect to localhost:15000

SYSERR: Oct 2 19:04:27 :: socket_connect: socket_connect(): can not connect to localhost:15000

SYSERR: Oct 2 19:04:30 :: socket_connect: socket_connect(): can not connect to localhost:15000

SYSERR: Oct 2 19:04:31 :: hupsig: SIGHUP, SIGINT, SIGTERM signal has been received. shutting down.

SYSERR: Oct 2 19:04:31 :: socket_block: fcntl: nonblock: Bad file descriptor

gdy wpisuje dobre passy pisze blad a serwer on.. help ?

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

sprawdź dostępność tego portu, zmień go w conf.txt (katalog db) na inny ( tak samo w innych configach channeli, auth).

Sprawdz tabelki,kolumny w Navicacie.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

myslisz, ze to pomoze? bo nie sadze ... (bynajmniej mi sie tak wydaje)

ale poczekam na odpowiedzi innych, co napisza..

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

SYSERR: Oct  2 19:04:24 :: socket_connect: socket_connect(): can not connect to localhost:15000

Brak połączenie z portem 15000 (db).

Rozwiązaniem problemu jest sprawdzenie dostępności portu, ew. zmiana portu na inną (w takim wypadku należy pozmieniać wszędzie configi).

Często problem rozwiązuje się sam, po kilku próbach udaje mu się połączyć, lecz to za każdym razem spowalnia proces uruchomienia serwera.

hupsig: SIGHUP, SIGINT, SIGTERM signal has been received. shutting down.

Informacja, że został uruchomiony sygnał wyłaczania serwera.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

@up

mysql jest właczone ..

@ 2x up

lol ?

@ 3x up

chyba zrobie serwer na plikach by kaszanka.pl i wgram tylko folder game i var do mysql.

Opublikowano

skoro to jest db to zmień port na 3306 wydaje mi się, że to jest podstawowy port, ale mogę się mylić.

hehe na to powinieneś odpowiedzieć lol :P, serio zmień game na infinity oryginalne choćby na chwile, a jak nie zadziała, to znaczy ze game z plików Marco już zdążyło ci serwer rozsypać. Może ci się to zdawać głupie ale swoje już wiem. Sprawdź procesy to zobaczysz ze db działa.

Opublikowano

hehe na to powinieneś odpowiedzieć lol :P, serio zmień game na infinity oryginalne choćby na chwile, a jak nie zadziała, to znaczy ze game z plików Marco już zdążyło ci serwer rozsypać. Może ci się to zdawać głupie ale swoje już wiem. Sprawdź procesy to zobaczysz ze db działa.

moze prawda.. bo na początku w plikach marco bylo standardowe game, a zmienilem na swoje przerobione(zmienilem tylko max lvl w game MARCO) i pojawil sie blad, a wczesniej byl zostaniesz polaczony z serwerem ciagle.. ale pong sie zgadzal

Opublikowano

Sprawdź jeszcze tabelki z logów w bazie, jeśli będą zepsute nie naprawiaj tylko osuń i stwórz na nowo według tematu z Bazy Danych. Ogólnie sprawdź całą bazę danych.

Opublikowano

ok.. jutro sprawdze ten plik game, zmienie go i zobacze czy działa..

Opublikowano

dałby ktoś linka do dobrego pliku game na te pliki marcoa?

już chyba wiem czemu mi nie działał... wchodze w usr/home/game/share a tam pliku game nie ma -,-...

jutro wepchne standardowe game od marco i zobacze czy działa jak coś to jutro napisze..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...