Skocz do zawartości

[Pytanie] Jak dodać licznik odwiedzin na bloga.

Mateo193

Rekomendowane odpowiedzi

Witam założyłem sobie bloga i chciałbym aby był tam umieszczony licznik odwiedzin.

Strunę mam założoną na cba.pl i wgrałem wordpress.

Jeżeli w jakiś sposób mogę dodać licznik proszę o pomoc.

(chciałbym go na głównej stronie, nie w tematach.)

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

no spoko, coś takiego też znalazłem i to na prawdę dużo :)

Ale, teraz jak to dodać do bloga do prawej kolumny,.?

Bo jakoś w php się nie orientuje. (Jako stópkę umiem dodać ale tylko na główną stronę i to jeszcze trochę głupio wygląda.)

Jest to oprogramowanie wordpress na cba.pl (jakby ktoś się pytał)

jakby ktoś nie wiedział o co chodzi to daje tutaj bloga.

+ Wiecie może jak zmienić nazwę Meta (tą po lewej stronie, bo trochę głupia ona jest)

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

O ile się nie mylę możesz dodać do WordPressa pustego boxa. To znaczy stworzyć box i wpisać nazwę własną i własny kod - wtedy wklejasz ten. PS polecam technologię blogger jednak, tam masz wbudowany licznik gdzie chcesz oraz lepsze skiny :)

Mety chyba nie da się zmienić.

Nieregulaminowa sygnatura

Moim zdaniem wygodniej (bo wątpię, że szybciej) będzie zrobić to w oparciu o pliki, nie obciążysz aż tak bazy danych. Pobierasz IP odwiedzającego po czym ładuje go do pliku tekstowego (który jest w folderze cgi-bin), potem wybierasz ilość IP i wyświetasz ją na stronie, oczywiście przed dodaniem sprawdzasz czy IP jest już w pliku. Potem ustawiasz tylko CRONA (nie wiem czy cba.pl go obsługuje) na czyszczenie pliku co 24h (jeśli nie, to usuwaj ręcznie ;d).

Moim zdaniem wygodniej (bo wątpię, że szybciej) będzie zrobić to w oparciu o pliki, nie obciążysz aż tak bazy danych. Pobierasz IP odwiedzającego po czym ładuje go do pliku tekstowego (który jest w folderze cgi-bin), potem wybierasz ilość IP i wyświetasz ją na stronie, oczywiście przed dodaniem sprawdzasz czy IP jest już w pliku. Potem ustawiasz tylko CRONA (nie wiem czy cba.pl go obsługuje) na czyszczenie pliku co 24h (jeśli nie, to usuwaj ręcznie ;d).

Po co się tak męczyć skoro wystarczy dodać kod na stronę i już mamy unikalne wizyty liczone?

Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] Jak dodać licznik odwiedzin na bloga.   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...