Mateo193 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Witam założyłem sobie bloga i chciałbym aby był tam umieszczony licznik odwiedzin. Strunę mam założoną na cba.pl i wgrałem wordpress. Jeżeli w jakiś sposób mogę dodać licznik proszę o pomoc. (chciałbym go na głównej stronie, nie w tematach.) Pomogłem daj Lubię To! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konfitura Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 http://404bajery.pl/liczniki.php Do wyboru, do koloru ;-) Nieregulaminowa sygnatura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo193 Opublikowano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 no spoko, coś takiego też znalazłem i to na prawdę dużo Ale, teraz jak to dodać do bloga do prawej kolumny,.? Bo jakoś w php się nie orientuje. (Jako stópkę umiem dodać ale tylko na główną stronę i to jeszcze trochę głupio wygląda.) Jest to oprogramowanie wordpress na cba.pl (jakby ktoś się pytał) jakby ktoś nie wiedział o co chodzi to daje tutaj bloga. + Wiecie może jak zmienić nazwę Meta (tą po lewej stronie, bo trochę głupia ona jest) Pomogłem daj Lubię To! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konfitura Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 O ile się nie mylę możesz dodać do WordPressa pustego boxa. To znaczy stworzyć box i wpisać nazwę własną i własny kod - wtedy wklejasz ten. PS polecam technologię blogger jednak, tam masz wbudowany licznik gdzie chcesz oraz lepsze skiny Mety chyba nie da się zmienić. Nieregulaminowa sygnatura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casper Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Moim zdaniem wygodniej (bo wątpię, że szybciej) będzie zrobić to w oparciu o pliki, nie obciążysz aż tak bazy danych. Pobierasz IP odwiedzającego po czym ładuje go do pliku tekstowego (który jest w folderze cgi-bin), potem wybierasz ilość IP i wyświetasz ją na stronie, oczywiście przed dodaniem sprawdzasz czy IP jest już w pliku. Potem ustawiasz tylko CRONA (nie wiem czy cba.pl go obsługuje) na czyszczenie pliku co 24h (jeśli nie, to usuwaj ręcznie ;d). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konfitura Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Moim zdaniem wygodniej (bo wątpię, że szybciej) będzie zrobić to w oparciu o pliki, nie obciążysz aż tak bazy danych. Pobierasz IP odwiedzającego po czym ładuje go do pliku tekstowego (który jest w folderze cgi-bin), potem wybierasz ilość IP i wyświetasz ją na stronie, oczywiście przed dodaniem sprawdzasz czy IP jest już w pliku. Potem ustawiasz tylko CRONA (nie wiem czy cba.pl go obsługuje) na czyszczenie pliku co 24h (jeśli nie, to usuwaj ręcznie ;d). Po co się tak męczyć skoro wystarczy dodać kod na stronę i już mamy unikalne wizyty liczone? Nieregulaminowa sygnatura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo193 Opublikowano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Już sobie poradziłem oczywiście dla kida limit bo akurat wpadłem na to co miałem Wystarczyło użyć opcji widgety i dodać kolejny wpis w kolumnie Do zamknięcia. Pomogłem daj Lubię To! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.