LoneyPL Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Siema szukam pomysłu/natchnienia jak zrobić coś takiego : gracz zajmuje pozycję w rankingu np: 5 mam to się zapisać w bazie że on mam 5 miejsce tylko nie wiem jak to zrobić brakuje mi pomysłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casper Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Możesz po prostu dodać nową kolumnę o nazwie `poz_rank` i wpisać do niej jego pozycję, albo po prostu posortować wyniki według poziomy czy tam czego chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnmbb Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 A pytanie po co ci to ? Nie możesz dać w whilu w echo w kolumnie pozycji : ($i++) np. : echo '<tr><td>'.($i++).'<td>Mój gracz'; ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoneyPL Opublikowano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Po co mi to ? bo mam pewien "pomysł" na dodatek A wracając do pytania chcę aby jego pozycja zapisała się w bazie jaką ma. (Nie chodzi mi tu o to aby wyświetlało na stronie jego pozycję ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXu Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 to musisz dać dodatkową kolumnę Musisz wyciąnąć graczy z tabeli, zapisać do tablicy posortować wg poziomu, zapisać do bazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoneyPL Opublikowano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 mam kolumnę dodatkową w o nazwie ranking lecz nie wiem jak zrobić to aby zapisać w niej nr z rankingu mam już gotowy ranking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnmbb Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 No to pacz : Robisz ala coś takiego : $gracze = mysql_query("SELECT * FROM Gracze ORDER BY COŚ"); $pozycja = 0; while($q = mysql_fetch_array($gracze)) { $pozycja++; if($q['Name'] == $zalogowany['Name']) break; } mysql_query("UPDATE Gracze SET Ranking=$pozycja WHERE Id=".$zalogowany['Id']); Takie trudne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoneyPL Opublikowano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 ehh teraz wydaję się to jakieś łatwiejsza jak to widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.