Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Wszystko czego potrzebuję by postawić własny serwer metin.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nie długo będe chciał wykupić w serwerowni serwer kimsufi 2g z serii KS.

Znalazłem już poradnik jak wgrać bazę danych i pliki serwerowe na freebsd 7.2-7.4.

Lecz chciałb bym też pozmieniać wygląd, misje, dodać 250 lvl, dodać epiki, ustawić raty. Nie mogę znaleść do tego poradników. Jeżeli już jakiś znalazłęm to znajdował się w koszu i linki nie były aktualne.

Stawiam + i 5 za podrzucenenie mi tych poradników.

Dodam, że dopiero zaczynam przygodę ze stawianiem serwera. Wcześniej jedynie co to stawiałem przez VPS na windows xp. Szybko się uczę i mam dobrą pamięć więc myślę, że nie będzie to wielki problem dla mnie.

Opublikowano

poradnik od Xyli FreeBSD 8.2, pliki rw3, game infinity (2089_32) wpisz w google z dopiskiem (site:mpcforum.pl) i wszystko znajdziesz, a jeśli chodzi o resztę to sorki, ale żeby wszystko porobić sam musisz przejrzeć wszystkie poradniki, a na końcu i tak szukać to co chcesz zmienić osobno i nie tylko tutaj bo tutaj wszystkiego nie znajdziesz.

Zapomniałbym Poradniki z Zabezpieczeniem serwera od Bambusta, ewentualnie coś tam o serwerze od badara.

Opublikowano

A czy edycję według własnych potrzeb mogę zrobić z poziomu freebsd czy muszę najpierw wszystko zrobić a na końcu wgrać wszystko na serwer?

Opublikowano

Możesz zrobić jak ci pasuje, część sobie przygotuj na kompie a potem wgrywaj i sprawdzaj, na pewno nie ma sensu połowy rzeczy zrobić i potem wgrywać bo błędów nigdy potem nie znajdziesz jak wyskoczą, no i najważniejsze kopia, kopia, kopia.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie: gdy mam pobrane pliki serwerowe i bazę mysql, to jak mam to wgrać, by potem przy pomocy file zilla edytowa wszystko?

Bo przez VirtualPC się czystych nie da wgrać, bynajmniej nie potrafię :(

@Edit: Ogólnie chodzi mi o to, że czyste pliki serwerowe to kilka folderów. Baza też. I nie wiem co mam z nimi zrobić.

Opublikowano

NIe ogarniasz ?

Odpowiedz:

Nie zabieraj sie za serwer metin2, Ale jak chcesz robic to zacznij od hamachi pozniej dedyk..

Opublikowano

No właśnie chodzi o to, że zanim bede chciał dedyka, to chciałem na czystych plikach i bazie zrobić przez vboxa, by potem wszystko dogrywać i sprawdzać, a potem swojego gotowca wrzucić na dedyka.

Znalazłem na necie, że do tego trzeba użyć file zilla, ale żeby jej użyć to trzeba się połączyć z nią a tu problem bo jak mam się połączyć, skoro nic nie zrobiłem jeszcze. To jest mój główny problem. :(

Opublikowano

Ok zainstalowane freebsd - mam problem z zakladaniem konta do mysql. Po wpisaniu

# /usr/local/bin/mysqladmin -u root password twoje-haslo

otrzymuje komunikat: connect to server at localhost failed error: access denied for user@ localhost (using password:no).

CO jest nie tak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...