Dr.V Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Zacznijmy od samego początku. Rodzisz się na wybrzeżu - nazwa miejscowości jest wyświetlona w prawym dolnym rogu ekranu - ale tylko przez chwilę. Prawdopodobnie będzie to spawn w Balocie, Chernogorsku ( przez graczy DayZ nazywanym po prostu Cherno ) lub Elektrozavodzku (Elektro). Są to najdogodniejsze miejsca na spawn, ponieważ w tych miejscach znajdziesz najwięcej rzeczy - dobrych rzeczy. W Balocie, musisz odnaleźć hangary - skieruj się do nich. Prawdopodobnie znajdziesz tam broń. Na samych początkach, loguj się na serwery PUSTE. Wtedy ryzyko, że zostaniesz zastrzelony jest praktycznie zerowe Nikomu nie ufaj. No, ale nie o tym tutaj miałem gadać. W Elektrozavodzsku/Chernogorsku skieruj się do remizy, sklepu lub elektrowni. Przyda się także odwiedzić szpital, gdzie znajdziesz najpotrzebniejsze medykamenty - bez nich nie przeżyjesz. Wyróżniamy 5 typów lootu: - broń - jedzenie/picie - plecaki - lornetka, gps, dalmierz, noktowizor, mapa, zegarek (czyli itemy pomagające odnaleźć się w świecie dayz) - jakieś flary, amunicja Możliwy spawn to również Prigorodki, Kamenka, Berezino, Sołniczny, Komarewo - gdzie możesz skierować się do stodół, baraków. Bardzo przydatna jest mapa Czarnorusi, która znajduje się na stronie: http://dayzdb.com/map Bardzo ważne jest też, abyś znalazł sobie jakąś drużynę. Jest Ci na pewno łatwiej, ogółem polecam grę w drużynie. Wtedy możesz posiąść bardzo dobry loot, posiadać pojazd. Drużyny możesz znaleźć na forum - wpisztunazwetegoPODforum.pl Ogółem, w DayZ jest parę pojazdów. A dokładniej: -ATV -Bus -Old Bike -GAZ -Military Offroad -Motorcycle -Offroad Pickup Truck -Old hatchback -Pickup Truck -S1203 -Skoda -Tractor -UAZ -Ural Civilian -V3S Civilian Pojazdy najczęściej spawnują się w określonych miejscach - zniszczone. Części możesz znajdować w różnych budynkach. To na tyle w tym poradniku, myślę że go jeszcze zaktualizuję. Pisałem tak, jak ja uważam - doświadczenie mi dało taką wiedzę, a nie inną "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." ~Stanisław Lem Odnośnik do komentarza
FreaQ Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 fajne, fajne Moje TuTy: http://www.mpcforum.pl/topic/359527-tutquesty-na-serwa/ Jeżeli pomogłem Wiesz co dać Odnośnik do komentarza
zlotybin Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Według mnie dużo błędów,i nie chodzi tu o ortografię czy stylistkę. ogółem gra jest stworzona do gry drużynowej. Dayz to bardziej symulator przetrwania niż gra, i tutaj nie ma zasad, możesz być samotnym wilkiem i wyjść na tym lepiej niż 10 osobowy team który zostanie rozstrzelany przez dwóch sniperów. Pojazdów jest więcej niż wymieniłeś. Prawdopodobnie będzie to spawn w Balocie, Chernogorsku ( przez graczy DayZ nazywanym po prostu Cherno ) lub Elektrozavodzku (Elektro). Są to najdogodniejsze miejsca na spawn, ponieważ w tych miejscach znajdziesz najwięcej rzeczy - dobrych rzeczy. Oczywiście można i tak,ale nie nazwał bym tego najlepszym sposobem. W tych miastach giniesz najszybciej Na samych początkach, loguj się na serwery PUSTE. Według mnie jest to żałosne trochę,tak samo jak skakanie między serwerami w poszukiwaniu lootu. To jest symulator przetrwania,a w normalnym świecie raczej nie wybierali byśmy serwera. i dlatego mam taki pomysł aby gra na serwerach była możliwa dopiero od np 25. osób. Czyli jak jest pusty,wchodzi na niego 1 osoba,tworzy się kolejka, gdy serwer wykryje że w kolejce jest 25 lub więcej osób,automatycznie się odpala. I mogłeś nie dodawać tego Możliwy spawn to również Prigorodki, gdzie możesz skierować się do stodół, baraków. Bo wtedy równie dobrze powinieneś dodać także Berezino,Komarewo,Kamenka i wiele innych. /link poza MPC Odnośnik do komentarza
Dr.V Opublikowano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Mówiłem, że będzie to aktualizowane - nie wątpię, że znajdują się tutaj błędy. Ale ja mówię z własnego doświadczenia, proste. Ale dzięki, będę wiedział co poprawić "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." ~Stanisław Lem Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.