Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Antydekoplilator

Michu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest jakiś sposób na zabezpieczenie przed dekompilacją? Obfuskator sprawia że połowa funkcji nie działa. Chodzi o to żeby nie dało się wszystkiego odczytać z kodu

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Po wpisaniu w google ,,autoit dekompilator" wyskoczyła masa wyników. Pobrałem pierwszy lepszy dekompilator i bez problemu moje exeki sprowadza do au3

Opublikowano

autoit w porównaniu z C jest cholernie łatwy i przejrzysty. Powiedz mi tylko czy w C jest odpowiednik imagesearch? Skontaktuj się na pw

Opublikowano

Mam spakować gotowy exe programem themida? A czy tego typu cryptery nie sprawiają że program wykrywany jest jako 42/42 wirus?

Opublikowano

Mam spakować gotowy exe programem themida? A czy tego typu cryptery nie sprawiają że program wykrywany jest jako 42/42 wirus?

oczywiście że nie. Gdyby tak było to jaki sens miałaby firma taka jak Oreans Tech. ?

Opublikowano

WSZYSTKO da się zdekompilować, skoro nawet C++ da się sprowadzić do pełnego kompilowalnego source'a, tylko czy warto będzie się męczyć nad tym ^^

Opublikowano

Jest pewien człowiek który kompiluje programy tak, że żaden cwaniak go nie zdekompiluje oraz żaden antywirus nie wykrywa skryptu jako wirusa. Ten facet edytuje nagłówek pliku EXE w asmie (zabezpieczenie przed dekompilacją) i dodaje podpis cyfrowy (nie wykrywa programu jako wirusa). I to jest jedyny działający (jak narazie - no, chyba że ktoś zdekompiluje kompilator AutoIT) sposób na zabezpieczenie przed dekompilacją.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

bambusek miał kiedyś taki program w au3 i nie dało się go zdekompilować, użył jakiś błędnych znaków z którymi dekompilator nie mógł sobie poradzić, lecz on chyba ma bana

to nie był jego program, wziął source z epvp ;)

WSZYSTKO da się zdekompilować, skoro nawet C++ da się sprowadzić do pełnego kompilowalnego source'a, tylko czy warto będzie się męczyć nad tym ^^

Zdekompiluj source game to będziesz mistrzem.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

Jest pewien człowiek który kompiluje programy tak, że żaden cwaniak go nie zdekompiluje oraz żaden antywirus nie wykrywa skryptu jako wirusa. Ten facet edytuje nagłówek pliku EXE w asmie (zabezpieczenie przed dekompilacją) i dodaje podpis cyfrowy (nie wykrywa programu jako wirusa). I to jest jedyny działający (jak narazie - no, chyba że ktoś zdekompiluje kompilator AutoIT) sposób na zabezpieczenie przed dekompilacją.

edytuje nagłówek ? To ja odedytuje i rozpakuje. Bardzo dobre zabezpieczenie. W chuj.

Chociaż nie można mu odmówić że działa w 99,9998 % przypadków, bo w większości tylko script kiddie zajmują sie dekompliacją programów w au3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...