Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zaczynam grę

D-d-P-C-G

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mhm co Ci się przyda hmm, trudno tak od razu wszystko za jednym razem przekazać ale let's try!

Więc tak: Zastanów się jaką postacią chcesz się nauczyć grać bo najepiej się czymś nauczyć grać i później trenować nowe, ja np. pierwszą Anke trenowałem :) Później poczytaj o skillach i buildach, bo dobry build to połowa sukcesu, grunt to FARMIĆ, musisz dużo farmićbo im więcej farmy tym więcej złota, musisz zabijać miniony najlepiej last-hit'ami, Co to jest last hit? jest to zabijanie jednym trafieniem miniona, wtedy Ci się linia nie pushuje i trudniej Ciebie zgangować, może nie będzie to dla Ciebie na początku przydatne, bo pewnie bez junglera będizecie grać, ale lepiej za wczasu się nauczyć niż później narzekać, że Cię zgangowali, a ty przy ich turrecie byłeś :)

Jak wspominałem, będziesz na początku bez jungli grał także, jak byś grał postacią AP CARRY to weź sobie blue później jak będziesz wstanie je zrobić, bądź ktoś będzie wstanie Ci pomóc, gdyż to jest istotne podczas walk :)

Czyli w skrócie pisząc

1.Zabijanie minionów - duża farma

2.Dobry Build

3.Pisz "ss/miss" jak z Twojej linii odejdzie postać na chwilkę, bo może Twoich kolegów z drużyny zgangować, a oni mogą o tym nie widzieć bo nie patrzą się na mapę

4.Graj ostrożnie na początku dopóki się nie nauczyć grać :)

Zapomniałem o najważniejszym, zastanów się gdzie chcesz grać, popytaj gdzie znajomi grają bo masz do wyboru

a)Europa Północno-Wschodnia

B)Europa Zachodnia

Różnica? Poziomem + na zachodniej nie ma optymalnego języka polskiego, ale jak znasz podst. ang to tam się połapiesz:)

Polecałbym Ci EU WEST gdyż jest tam z 2x wyższy poziom, z racji, że na 30 lvlu grałem tu i tam mogę śmiało powiedzieć, że jest duża różnica, tam nie trzeba się tak denerwować jak na Eascie.

Opublikowano

http://eune.leagueoflegends.com/

Link, który ci podałem to strona do Lol'a Eu Nordic/East.

Kiedy zaczniesz grę wyskoczy ci okienko z pytaniem czy chcesz wziąć udział w treningu bojowym.

Zgódź się, tam poznasz pewne zagadki, które mogłyby być kłopotliwe przez cały czas dla cb.

No i oczywiście nauczysz się podstaw grania, mniej więcej przynajmniej.

Do 10lv proponuje grać na botach, później spróbować z team'em.

No chyba, że wolisz od razu z team'em to nie mam nic przeciwko w sumie, bo i tu i tu nauczysz się podstaw gry.

Opublikowano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi mhm tak troche zrozumiałem. Możecie mi powiedzieć, bo jestem zagorzałym Metinowcem czym to się od niego różni? najlepiej w podpunktach. Oczywiście lajki

1377531174-U173186.png
Opublikowano

Mhm co Ci się przyda hmm, trudno tak od razu wszystko za jednym razem przekazać ale let's try!

Więc tak: Zastanów się jaką postacią chcesz się nauczyć grać bo najepiej się czymś nauczyć grać i później trenować nowe, ja np. pierwszą Anke trenowałem :) Później poczytaj o skillach i buildach, bo dobry build to połowa sukcesu, grunt to FARMIĆ, musisz dużo farmićbo im więcej farmy tym więcej złota, musisz zabijać miniony najlepiej last-hit'ami, Co to jest last hit? jest to zabijanie jednym trafieniem miniona, wtedy Ci się linia nie pushuje i trudniej Ciebie zgangować, może nie będzie to dla Ciebie na początku przydatne, bo pewnie bez junglera będizecie grać, ale lepiej za wczasu się nauczyć niż później narzekać, że Cię zgangowali, a ty przy ich turrecie byłeś :)

Jak wspominałem, będziesz na początku bez jungli grał także, jak byś grał postacią AP CARRY to weź sobie blue później jak będziesz wstanie je zrobić, bądź ktoś będzie wstanie Ci pomóc, gdyż to jest istotne podczas walk :)

Czyli w skrócie pisząc

1.Zabijanie minionów - duża farma

2.Dobry Build

3.Pisz "ss/miss" jak z Twojej linii odejdzie postać na chwilkę, bo może Twoich kolegów z drużyny zgangować, a oni mogą o tym nie widzieć bo nie patrzą się na mapę

4.Graj ostrożnie na początku dopóki się nie nauczyć grać :)

Zapomniałem o najważniejszym, zastanów się gdzie chcesz grać, popytaj gdzie znajomi grają bo masz do wyboru

a)Europa Północno-Wschodnia

B)Europa Zachodnia

Różnica? Poziomem + na zachodniej nie ma optymalnego języka polskiego, ale jak znasz podst. ang to tam się połapiesz:)

Polecałbym Ci EU WEST gdyż jest tam z 2x wyższy poziom, z racji, że na 30 lvlu grałem tu i tam mogę śmiało powiedzieć, że jest duża różnica, tam nie trzeba się tak denerwować jak na Eascie.

Hahahah, wyższy poziom to jest tylko na 2000 + elo, a na normalach jest więcej trolli niż na eascie, dzięki Bogu Riot dał możliwość zmiany serwera na EUNE..

Czwarte konto na MPC Forum :) Będzie kolejne 100%? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...