Skocz do zawartości

Zarobki

UpDaTeR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie dotyczące zarobków w domu aukcyjnym. Oczywiście mówię o rzeczywistych pieniądzach tzn. euro.

Otóż przeglądając listę przedmiotów za pieniądze większość ma wartość od 1 euro do 20 i większych oczywiście wraz z lepszymi przedmiotami. Lecz ja chciałbym się skupić na tych słabszych czyli żółtych które wypadają dość często. Więc dajmy przykład że wystawiam takich 50 o ile nie ma ograniczeń (a chyba nie ma) to czy da się na tym zarobić? Jeśli każdy daje przeciętnie 1, 2 euro. To wychodzi 50 / 100 euro przy czym podatek z battle net 1 euro dla siebie oraz w przypadku przelewu na PayPal 15%. To wychodzi powyżej 30 / 80 euro. Takie są moje przypuszczenia, lecz czy naprawdę tak jest?

Jeśli miał ktoś styczność, doświadczył tego to proszę się wypowiedzieć :)

@Edit Przepraszam jest jednak ograniczenie do 10 sprzedawanych przedmiotów

W tym domu aukcyjnym bywają itemy które sprzedają się nawet do tysiąca euro. Na żółtych itemach dużo nie zarobisz chyba że wypadnie raz na jakiś czas lepszy. Jak będziesz wystawiał po 5 euro to coś może się sprzedać a ty jakąś sumkę zarobisz. Ograniczenie jest do 10 przedmiotów we wszystkich domach aukcyjnych.

Ja to liczyłem tak bo większych sum nie chce gdyż dużo czasu to nie poświęcam:

Wartość jednego przedmiotu ok. 2 €

10 przedmiotów na 1d 12 g = 36 g z 168 g

czyli 40 przedmiotów w przeciągu 7 dni

40 przedmiotów razy 2 € = 80 € z czego podatek 1 € od przedmiotu = 40 € - 15% na konto PayPal = 34 € tygodniowo

34 € = 34 * 4,11090 (aktualny kurs walut) = 140 zł tygodniowo

4 tygodnie w miesiącu dają nam +/- 560 zł w zależności od przedmiotów

:D

ah aktualnie jest zasypany w overpriced itemach bez wiekszej wartosci, dzieciarnia rzucila sie na wszystko i sprzedaja nei wiadomo co za Bog wie ile a potem normalny czlowiek nie jest w stanie sprzedac dobrego itema za normalna cene bo jakies byle gowno sobie gimbaza wycenila na 400mil, sam fakt ze item jest żółty nic nie gwarantuje bo w 90% to crap

Bo jak sie wystawia słabe itemy to tak jest. Kto kupi pierwszy lepszy rare za euro, choćby to nawet był 1E? Chyba tylko ostatni debil. Co do tematu: możesz próbować wystawiać te cienkie żółte po 1-2E, może jakiś idiota się znajdzie co to kupi, ale generalnie tam sprzedaje się te itemy z najwyższej półki.

a no ba a co zrobic ze sie lepsze nie trafiaja;d wystawiam wszystko po minimalnej cenie i z nadzieja ze wlasnie debil sie trafi, no i juz 2 sie znalazlo:) ogolnie szczescia chyba nie mam, bo na ok 200 h gry wszystkimi postaciami nic brazowego ani zielonego nie wypadlo

Nowa gra zarabiaj realne pieniądze handlując wirtualnym złotem zyski już w pierwszych dniach zabawy.

Więcej info na priv.

a no ba a co zrobic ze sie lepsze nie trafiaja;d wystawiam wszystko po minimalnej cenie i z nadzieja ze wlasnie debil sie trafi, no i juz 2 sie znalazlo:) ogolnie szczescia chyba nie mam, bo na ok 200 h gry wszystkimi postaciami nic brazowego ani zielonego nie wypadlo

a ile masz mf?

Bo jesli jakas znikoma ilosc to sie nie dziw ze nic ciekawego nie dropi. Mam ten sam problem co Ty bo od poczatku swojej gry osobiscie wydropilem 1 legende i to nienajlepsza...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Zarobki   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...