Skocz do zawartości

[champ] yorick vs jayce

Domenis

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wukonga, mam jayce, nie mam yoricka, jednak wypowiem się :D

Wukong - niezły escape z W (chyba, że ktoś ma oracle, ale kto w early robi oracle ?), E doskok do przeciwnika + x% do szybkości ataku (dobry do harrasu, średni do pushu, dobry na turret - używasz na miniony i lkejesz szybciej turreta), Q to mocne DMG + zdejmuje chyba stałe 30% armora (jeśli to działa dla całego teamy, to powodzenia :P, chodzi mi o to, czy jeśli ja użyje Q na przeciwniku, to czy ma on ogólnie zmniejszony armor, czy tylko gdy ja go bije - to takie pytanko :D, działa na turrety), R AOE podskok niezłe DMG, mocne przeliczniki, 15% więcej speeda, przydatny passyw, jednak jego DMG nie jest jakoś powalające, bo zazwyczaj jego buduje się pod tanka, jedynie 3nity, a reszta to tankowe itemki, można i pod ad, ale mi się to nie widzi :P (dłużej wytrzymuje - więcej walne teoretycznie xD). Całkiem fajna postać

Jayce - kupiłem go od niedawna i jestem w pełni zadowolony - burst spory, fajny escape/ doganiacz z działka, ogólnie mocne DMG, kilka CC na młocie, jednak dość trudna postać, ale bardzo ciekawa, kontruje dużo postaci na topie

Yorick - podobno jeden z lepszych solo topów, mocny sustain, super ulti, wkurzające guchole :PP. Jedyna wada to brak escape - jungler wpadnie rzuci mu ignite i jego heal nie da mu za wiele. Kontruje większość postaci na topie.

Jeśli chodzi o zabawe to polecam jayce, ew. wukonga, jeśli o DMG to zdaje mi się, że yorick/ jayce. Wybieraj :D

Mam jayce od niedawna, jak już pisałem i sam nie wiem czy to dobry build, jednak wiele osób mi go polecało, oraz całkiem nieźle się sprawdza: butki sytuacyjne (merce, tabi), 3nity zaczynając od shena, ew. phage (zależy od lini), blood trister, dalej survi typu warmog, atma, GA etc :D. Można też wcisnąć LW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [champ] yorick vs jayce   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...