Skocz do zawartości

[Pytanie]Ram do bukkita

olekar

Rekomendowane odpowiedzi

Mam windows 7 64 bit,jave 7 tez 64 bitową i gdy chcę edytować w notatniku plik bat: podaje takie wartości

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xmx8192M -Xms4096M -jar craftbukkit.jar

PAUSE

to wyskakuje błąd Invalid maximum heap size XmX8192m

The specified size exceeds the maximum representable size.

Jak przydzielić 4gb ram na serwer?

Proszę o pomoc

Daj Xms8096MB zamiast Xms4096M.

Powinno działać. ;)

Dokładnie - dla jasności przydzielając pamięć rezerwujesz ją - nie możesz zarezerwować więcej niż masz WOLNEJ pamięci, skoro masz 8 gb to odejmij z 2 na system i programy, jeżeli na tym samym komputerze będziesz grał - kolejne 2 na minecrafta (chyba, że chcesz błędów klienta albo serwera).

Ze swojej strony powiem Ci tyle, że na domowych stanowiskach nie warto przydzielać zbyt dużo pamięci - powód? Na każdego gracza w zupełności wystarczy 64mb, a przy większych ilościach (10+) wąskim gardłem może być procesor obciążony innymi zadaniami/programami oraz twoje łącze. Jeżeli masz internet powiedzmy 8Mb to tyczy się to TYLKO pobierania danych, wysyłanie z reguły jest dużo niższe, a upload jest równie ważny przy hostowaniu servera co download.

W 90% przypadków lagi i zamulanie na serwerze powodują ostatnie 2 czynniki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie]Ram do bukkita   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...