Skocz do zawartości

Większe niż 250 lvl w MMORPG

szczepciu98

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Mam pytanie. Metin2 to gra w której twórcy wybrali jakiś tam kod do tworzenia gry który pozwala na maksimum 2kkk yang i 255 lvl. Czy teraz w nowych MMORPG z 2012, 2013 są już większe liczby? Bo metin2 ma już prawie 9 lat, chyba już nie tworzą gier z tym kodem, nie pamiętam jak już się on nazywa. Aha i jeszcze jedno jak powstają nowe MMORPG i będą popularne to będą serwery prywatne? Wiem że jest mnóstwo serweró prywatnych tych gier z poniżej 2007 r., ale są też te nowsze z 2009+. Aha i jeszcze jedno czy będzie się dało na innych priv serwerach innych gier dodawać nowe itemy jak w metin2? Bo na pewno, są programy 3D i w metin2 te bronie i zbroje mają po prostu zmniejszoną wydajność grafiki żeby pasowały pod grę, a te nowe się zrobi w lepszej tak jak texturpack'i w minecrafcie. Proszę, odpowiedzcie na moje wszystkie pytania.

hmm nie wiem jak z tym lvl, weźmy na np Mu Online gra starsza od metina lecz tam zrobili inen rozwiązanie, 400lvl maxymalny i możliwośc resetowania postaci z tym że jej statystykizostają.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Nie no ogólnie teraz gry MMORPG nie mają ograniczeń levelowych jakby się je zmodyfikowało do serwerów prywatnych. Prawda? I mam pytanie czy jakbyśmy mieli w metinie2 250 lvl i wymienili 250 lvl na jednostke I (czyli 250 lvl w jednym) i by sie zdobywalo te jednostki co pare lvl to da rade bez ograniczen lvl? Bylby expy na jednoste I, II itp.

Pograj sobie w Tibię, tam nie ma ograniczenia co do lvl.....

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Wiesz, to zależy. Np takie Dark Orbit. Gra jest już długo na rynku i nie powstał żaden prywatny serwer do niej.

A co do SWTOR, to on przechodzi na F2P.

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Wiem, wiem. Ale SP są nie tylko po to żeby grać za darmo, ale też po to żeby zmienić rozgrywkę, pododawać nowych itemów. Aha i orientujesz się w sprawie czy w np. Allods Online, ROM prywatnych serverach można ustawić dowolny maksymalny lvl? Wiadomo też że jak są nowe prywatne serwery to jest masa bugów w grze, dopiero za jakiś czas (w latach) takie prywatne serwery będą rozpracowane jak np. metin2 tam już nie ma żadnych tajemnic co do bugów i robienia SP (serwerów prywatnych).

@Szczepciu

Można ustawić w Allods Online większy lvl lecz musisz najpierw wpisać cały kod od nowa a to nie jest łatwe ponieważ każdy znak po ### jest przypisywany liczbie i żeby wiedzieć jaka to liczba musisz znać cały układ znaków ukrytych

W Metinie da się maks ustalić 40kkk yang nie więcej a co do lvl to japończycy znieśli go i można wbijać w nieskoczoność lvl lecz z każdym wbitym poziomem masz coraz trudniej

podał bym ci chętnie nazwe ale nie zagrałbyś sobie nawet bez nie znajomości pisania po japońsku

50 post V - 10.11.2012; 100 post X; 200 post X; 300 post X; 400 post X; 500 post X

<Piszę poprawnie po polsku lecz czasem popełniam błędy ze względu na bardzo szybką pisownie bez patrzenia na klawiaturę za co z góry przepraszam >

Aha, rozumiem że możliwe jest ustawienie większych lvl niż 255 tylko trzeba to umieć zrobić, a jak wiadomo świat jest pełen dobrych informatyków. ;) I mam ostatnie pytanie jak tworzą emulatory prywatnych serwerów, np teraz powstaje emulator GuildWars2 na fb jest strona to Ci, którzy tworzą ten emulator to są w stanie zrobić go bardzo dobrze, tzn. że będzie miał mało bugów, i te bugi będą naprawiali kiedy bęzie np. BETA serwera itp ? To jest ta strona z fb - http://www.facebook.com/gw2emu?ref=stream

to już zależy jaka wersja gry co do bugów to zawsze się jakiś drobny znajdzie i dla doświadczonego programisty takie bugi to nie problem

także myślę że nie umkną im bugi a jeśli nawet to od czegoś mają userów którzy grają w daną grę.

50 post V - 10.11.2012; 100 post X; 200 post X; 300 post X; 400 post X; 500 post X

<Piszę poprawnie po polsku lecz czasem popełniam błędy ze względu na bardzo szybką pisownie bez patrzenia na klawiaturę za co z góry przepraszam >

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Większe niż 250 lvl w MMORPG   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...