Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rengar - co o nim myślicie

xSAZx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem strasznie ciekaw, co myślicie o dzisiejszym rengarze.

Mile widziane wasze filozofie :P

Opublikowano

Zajebisty pasiv, 2x Q w typa i jest po prostu rzeźnia. btw. typek u góry ma zajebistą sygne <3

Kiedyś było ważne jakim jesteś ziomkiem

dzisiaj patrzą na mnie krzywo, jak wyciągam drobne

to może kwestia tego kto jak bogatą ma rodzinę

choć nie miałem wcale gorzej to nie patrzę kto ma ile

Opublikowano

Rengar to od teraz praktycznie mój main jungler. Jeśli przeciwny team nie skontruje mnie oraclem / pink wardami, to w team-fighcie w ułamku sekundy tracą swojego ad carry i ap carry. Używam na niego według niektórych pewnie dziwnego builda, ale z samego Q praktycznie zabijam przeciwników (Trinity naprawdę poprawia dmg). Jeśli jakaś owieczka sama zagubi się w jungli, to smutny jest jej los. Dodatkowo Rengar całkiem ładnie kosi na AP, chociaż ja nie praktykowałem tego - widziałem takie coś na kilku streamach.

Opublikowano

Rengar to od teraz praktycznie mój main jungler. Jeśli przeciwny team nie skontruje mnie oraclem / pink wardami, to w team-fighcie w ułamku sekundy tracą swojego ad carry i ap carry. Używam na niego według niektórych pewnie dziwnego builda, ale z samego Q praktycznie zabijam przeciwników (Trinity naprawdę poprawia dmg). Jeśli jakaś owieczka sama zagubi się w jungli, to smutny jest jej los. Dodatkowo Rengar całkiem ładnie kosi na AP, chociaż ja nie praktykowałem tego - widziałem takie coś na kilku streamach.

Mogłbyś powiedziec jak tak ladnie z niewidki zaciupac dana osobe np. AD carry, a pożniej uciec ?
Opublikowano

up@

Odpalasz ulti. Włączasz Ghosta, czekasz aż punkty wściekłości dojdą do 4/5 jeżeli 4 to jeszcze lepiej. Skaczesz na wrogi cel, przed tym odpalając Q, uderzasz i ponownie Q, potem E, ew. W ale prawdopodobnie już nie żyje. TF rozpoczął się 4v5, a Ty uciekłeś mając jeszcze ghosta. Idziesz do wrogiej jungli wyleczyć się z heala na W i ponownie wracasz do TF, który prawdopodobnie wygrasz.

1294477714-U1.png

Opublikowano

@up

w zaleznosci jaki masz build jezeli idziesz pod tanka nikt cie nie bedzie focusowal jak pod ad carry (choc to nie ma sensu) bedziesz focusowany jako 1. rengar jest zwykle budowany pod offtanka wiec jest rzadko focusowany

Opublikowano

Rengar jest focusowany bardzo ?

Jest focusowany, zaraz po ADC/ACP, to oni wybierają. Lecz po wykluczeniu wrogiego celu, nie ma zabardzo kto Cię focusować, więc team fight można łatwo wygrać. A team fight w krzakach, to Twój żywioł, wiec jeżeli jesteś w wrogiej jungli/dragon/baron to nie będzie focusowany, ze względu na mobilność (jump na każdym aa)

top@

Rengar, jest bardzo dobrym chapem do wykluczenia kogoś z teamu, ale zaraz po tym staję się useless, ze względu na swoje CD.

Po odsykaniu cooldownow, znów jest bardzo dobry. Jego unikalny item, po wystakowaniu do 3 już idzie odczuć i to bardzo, więc równie szybko zalecam ten przedmiot jako 2/3. (po butach, a przed core) Ma ten swój heal z buffem do resów, slow oraz snare - chociaż snare mniej się wykorzystuje, ze względu na ten dmg z passywa (4/5 stack passyw).

1294477714-U1.png

Opublikowano

up@ 24/6 bądź 21/9... Zależy. Jeżeli team bardziej potrzebuje DMG, to 24/6 jeżeli ADC w miare ogarnia, bądź enemy nie ma only dash, to 21/9

A runy,

hp per lvl, ad per lvl, armor

1294477714-U1.png

Opublikowano

Ja mam dla niego swój własny build.

Ostrą kose robi na linii/ w jungli.

Potrafie wbić się w środek TF, zrobić double i uciec na ulcie z 1/2 hp.

Ogólnie to bardzo dobry champion, nie żałuje zakupu tej postaci.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

Champ fajny na 5v5. Aktualnie gram jego zamiennikiem na 3v3, czyli Kazikiem i jest rzeźnia. Coś ostatnio Riot napalił się na assasinów i mnie to cieszy. Szkoda tylko, że Kaziu odstaje od Rengara poz względem survi.

7m9a.png

Opublikowano

Też bym chciał se go kupic ale uzbieranie na niego to jakies 2 tyg. gry

I to takiej niezlej gry, a ja czasu nie mam

Opublikowano

Jestem strasznie ciekaw, co myślicie o dzisiejszym rengarze.

Mile widziane wasze filozofie :P

Szczerze ? jak ktoś nim potrafi dobrze grać , to nie jedną zajebistą akcje może wykonać :) , około 50min temu grałem właśnie przeciwko rengar , jax i ww , trafiłem na noobski team ;x co nawet nie myślą że taki rengar i ww się czają po krzakach no i lipa ;d nafeedowali , a ich rengar nieźle wymiatał , i ten wyskok z krzaków -.-..... nie cierpię..

Uzbieranie na niego 2tyg gry o_O? wtf jak maniaczysz to max 3dni.

a jak grasz dziennie po ileś razy to w 5-6dni to zależy.

Ja nie kiedy 3k nazbieram w 1 dzień a wcale nie gram aż tak dużo bo czasu niema :).

Zależy też na jaki team trafisz.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Uzbieranie na niego 2tyg gry o_O? wtf jak maniaczysz to max 3dni.

a jak grasz dziennie po ileś razy to w 5-6dni to zależy.

Ja nie kiedy 3k nazbieram w 1 dzień a wcale nie gram aż tak dużo bo czasu niema :).

Zależy też na jaki team trafisz.

Maniaczysz ?

Znaczy jak? Mecz po meczu przez caly dzien? Nie. :/

A z tym 3k/dzien to ile to ~ rundek, czasu?

Opublikowano

Rengar jest po prostu niesamowity, a według mnie podchodzi pod OP jeśli podłapie 1-2 fragi w early kiedy jest wg. mnie całkiem mocny. Potem już burstuje wszystko i wszystkich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...