Marciohan Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 UWAGA! Moderatorze! Jeśli wiesz, gdzie pasowałby ten temat, to go przenieś, lub mi powiedz, to go skopiuję i wkleję tam gdzie trzeba! Nie wiedziałem, gdzie dać temat, więc daję tutaj. Robię grę w Unity 3D. Umiem pisać skrypty, umiem wstawiać wszystko itp. Niestety nie umiem modelować. O muzykę już bym się nie martwił, bo mój brat ją tworzy, ale też przydałby się ktoś, kto umie ją tworzyć. Mam ambitny plan stworzenia gry strategicznej pt.: "Deukalion - Szlakami Greckich Herosów". Byłaby to gra na podstawie gry planszowej o tym samym tytule. Jeśli masz mniej niż 16 lat, to się nie martw! Każdy się przyda, byleby umiał to, co najważniejsze! Jakieś szczegóły? - Mam 15 lat (wiem, że to mało trochę, ale cóż, nawet najlepsi kompozytorzy zaczynali w młodym wieku) - Program, w którym tworzę: Oczywiście, że Unity 3D - Umiejętności: Hmm... Piszę skrypty i układam w Unity 3D. Oprócz tego umiem szkicować, więc to przyda się bardzo. Jeśli zgłosi się jakiś modelarz, to będę mu wysyłać moje szkice, a on spróbuje wymodelować je. - Moje projekty: Jak na razie to bawiłem się w programie. Pisałem kilka skrypcików, porobiłem baaardzo amatorskie modele (ludziki kwadratowe i teksturki z Gothic'a ). Ulepiłem kilka prostych gierek typu przejdź się po chodniku, pooglądaj las, obejrzyj wyspę. Pomyślałem, że czas zrobić coś większego. Najpierw myślałem nad grą, a potem nad team'em tworzącym gry. Wymyśliłem nawet nazwę i naszkicowałem logo Czego bym oczekiwał od grafika i kompozytora? GRAFIK: 1. Modelowanie. Nie wiem, czy szczegółowe, ale chyba grafika też musi w grach być lepsza :P Tak więc umiejętność kształtowania postaci ludzkich, zwierzęcych itp. KOMPOZYTOR: 1. Fajna muzyka. Jak wiadomo, gra bez muzyki to jak ciastko z musztardą. Tworzona na komputerze lub własnoręcznie. 2. Każda muzyka musiałaby mieć klimat odpowiedni dla danej gry. Jeśli np.: tworzymy RPG, którego akcja dzieje się w średniowieczu, to muzyka musi być charakterystyczna dla tej epoki. Jeśli tworzymy strategię, to miła, powolna muzyka, która pozwala wczuć się w klimat gry. Jeśli gra akcji, to oczywiście trzeba słyszeć moc i siłę. To tyle. Bardzo chciałbym, aby ten team powstał. Gdyby się udało, to byśmy byli chyba czwartym studiem tworzącym gry w Polsce. P.S! Nie mówcie mi: "do szkoly sie uczyc a nie!111" albo "ja nie chcem". Oczekuję odpowiedzi na pytanie. Zdaję się, że wszystko co chcielibyście usłyszeć ode mnie, powiedziałem. Jeśli jakieś pytania wam się nasuną, to mówcie, ale niech te pytania będą związane z tematem! Dziękuję. Mam nadzieję, że ktoś się zgłosi. Informacje typu: "Jak się będzie nazywać team?" albo "Co robimy najpierw?" podam, gdy zbiorę ekipę i wtedy obgadamy wszystko razem (np.: przez GG). Odnośnik do komentarza
Cristiano. Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Nie zakładamy tematów mających na celu poszukiwanie grafika Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.