Skocz do zawartości

[Tutorial][1.3.2] Ubuntu - rozwiązanie problemu z blackscreenem!

GeleX

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie ludziska!

Otóż dziś napisałem pewien post, w którym prosiłem o pomoc w pozbyciu się blackscreena w Minecraft'cie. Tamtych 2 panów powinno było zwarnować, bo nawet nie przeczytali zapewne do końca tematu, ale do rzeczy.

Po długim czasie szukania, znalazłem wreszcie rozwiązanie na blackscreen w Minecraft'cie w systemie operacyjnym "Ubuntu" ( oraz wszystkie jego odmiany takie jak OpenSuse itp. ). No to, do dzieła!

1. Pobierz ten plik --> KLIK <-- --> SKAN <-- ( chociaż, do chole** ubuntu nie można zawirusować <_< ).

2. Otwórz go (to chyba oczywiste?).

3. Otwórz twój folder danych dla danego użytkownika.

4. Wciśnij CTRL + H, aby wyświetliły Ci się również ukryte foldery.

4b. Wejdź do folderu z twoim użytkownikiem, a następnie do folderu "Publiczne". Następnie wciśnij CTRL + H.

5. Znajdź folder .minecraft i przejdź do jego zawartości ( najpierw musisz mieć oczywiście .minecraft, ale to chyba oczywiste? ).

6. Powinieneś tam mieć tylko folder "bin", ale się nie przejmuj - u każdego tak jest.

7. Usuń z folderu "bin" następujące pliki:

a) jinput.jar

B) jwjgl.jar

c) lwjgl_util.jar

8. Wejdź do pobranej przed chwilą paczki, którą mam nadzieję pobrałeś ( patrz pkt. 1 ).

9. Powinny tam znajdować się takie o to foldery:

a) doc

B) jar <--- ten nas zaciekawi

c) native <--- oraz ten :)

d) res

10. Wejdź do foleru "jar" i skopjuj z tamtąd pliki przed chwilą usunięte z folderu "bin" w .minecraft (patrz pkt. 7 ).

11. Wróć teraz do folderu "bin", w którym znajduje się kolejny folder "natives". Przejdź do niego.

12. Usuń z folderu "natives" wszystkie pliki (tak wszystkie, muahahahahaha)

13. Przejdź z powrotem do pobranej paczki i cofnij się do folderu "native".

14. Skopjuj wszystkie pliki z "native" do "natives" w .minecraft.

15. Gotowe, możesz cieszyć się naprawionym Minecraft'em bez wkurzającego blackscreena!

Za cały poradnik liczę na like'a, napewno wielu osobom się przyda.

Jeżeli będziecie chcieli, dodam screenshoty i filmik ( będzie napewno łatwiej, lecz to co tutaj napisałem to bułka z dżemem, mniam).

@EDIT

http://www.youtube.com/watch?v=ngRE4L-dUbo

Brak sygnatury. :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Tutorial][1.3.2] Ubuntu   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...