GeleX Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Witajcie ludziska! Otóż dziś napisałem pewien post, w którym prosiłem o pomoc w pozbyciu się blackscreena w Minecraft'cie. Tamtych 2 panów powinno było zwarnować, bo nawet nie przeczytali zapewne do końca tematu, ale do rzeczy. Po długim czasie szukania, znalazłem wreszcie rozwiązanie na blackscreen w Minecraft'cie w systemie operacyjnym "Ubuntu" ( oraz wszystkie jego odmiany takie jak OpenSuse itp. ). No to, do dzieła! 1. Pobierz ten plik --> KLIK <-- --> SKAN <-- ( chociaż, do chole** ubuntu nie można zawirusować <_< ). 2. Otwórz go (to chyba oczywiste?). 3. Otwórz twój folder danych dla danego użytkownika. 4. Wciśnij CTRL + H, aby wyświetliły Ci się również ukryte foldery. 4b. Wejdź do folderu z twoim użytkownikiem, a następnie do folderu "Publiczne". Następnie wciśnij CTRL + H. 5. Znajdź folder .minecraft i przejdź do jego zawartości ( najpierw musisz mieć oczywiście .minecraft, ale to chyba oczywiste? ). 6. Powinieneś tam mieć tylko folder "bin", ale się nie przejmuj - u każdego tak jest. 7. Usuń z folderu "bin" następujące pliki: a) jinput.jar jwjgl.jar c) lwjgl_util.jar 8. Wejdź do pobranej przed chwilą paczki, którą mam nadzieję pobrałeś ( patrz pkt. 1 ). 9. Powinny tam znajdować się takie o to foldery: a) doc jar <--- ten nas zaciekawi c) native <--- oraz ten d) res 10. Wejdź do foleru "jar" i skopjuj z tamtąd pliki przed chwilą usunięte z folderu "bin" w .minecraft (patrz pkt. 7 ). 11. Wróć teraz do folderu "bin", w którym znajduje się kolejny folder "natives". Przejdź do niego. 12. Usuń z folderu "natives" wszystkie pliki (tak wszystkie, muahahahahaha) 13. Przejdź z powrotem do pobranej paczki i cofnij się do folderu "native". 14. Skopjuj wszystkie pliki z "native" do "natives" w .minecraft. 15. Gotowe, możesz cieszyć się naprawionym Minecraft'em bez wkurzającego blackscreena! Za cały poradnik liczę na like'a, napewno wielu osobom się przyda. Jeżeli będziecie chcieli, dodam screenshoty i filmik ( będzie napewno łatwiej, lecz to co tutaj napisałem to bułka z dżemem, mniam). @EDIT http://www.youtube.com/watch?v=ngRE4L-dUbo Brak sygnatury. :3 Odnośnik do komentarza
UDOBot Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Dodaj filmik Powiększ troszkę czcionkę i git....za poradnik masz like czasami się przyda Odnośnik do komentarza
GeleX Opublikowano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 @REFRESH Może się komuś przydać. :3 Brak sygnatury. :3 Odnośnik do komentarza
sensus12 Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Może komuś się przyda lecz mało osób korzysta z ubunutu (tak mi się zdaje.) <> Odnośnik do komentarza
Boy4538 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Ja nie mama takiego problemu... jakiej wersji Ubuntu używałeś ? //Zakaz umieszczanie reflinków w sygnie SsKoRpIoN Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.