Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem\Pytanie] Jak zmienić w Magicznym Metalu % ulepszania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w temacie, interesuje mnie co odpowiada za to z jakim % ulepsza (magiczny metal , zwój błogosławieństwa, zwój wojny)

Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

pliczek game tak jak up^^ , albo jest jakiś quest od tego ale wątpię ;)

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Opublikowano

@ Up Nie dokładnie o to mi chodzi:). Potrzebuje pliku\questa który odpowiada za magiczny metal\zwój wojny. Poniewarz magiczny metal ma wbuodowane 10% na pomyslne ulepszenie przedmiotu:) a chcę to zmienić. Jesli ktos bedzie wiedział bardzo prosze o pomoc:)

Opublikowano

@ Up Nie dokładnie o to mi chodzi:). Potrzebuje pliku\questa który odpowiada za magiczny metal\zwój wojny. Poniewarz magiczny metal ma wbuodowane 10% na pomyslne ulepszenie przedmiotu:) a chcę to zmienić. Jesli ktos bedzie wiedział bardzo prosze o pomoc:)

Magiczny metal nie ma dodatkowych % na ulepszenie.

Dodatkowe % ma zwój wojny :)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

Magiczny metal nie ma dodatkowych % na ulepszenie.

Dodatkowe % ma zwój wojny :)

Zwój Wojny nie ma żadnych dodatkowych % na pomyślne ulepszenie on daje 100% na ulepszanie przedmiotów o id kończących się od 0-3 jeśli dobrze kojarzę, a 10% więcej ma Zwój Boga Smoków.

Nie ma żadnych Questów które odpowiadają za ulepszanie, jedynie są Questy które odpowiadają za tworzenie tych Zwojów (upgrade_refine_scroll.quest), mówimy oczywiscie o standardowych Questach a nie pod Dedykowane* serwery. Za całą resztę odpowiada Game tak jak napisał to już 2 razy xDeStRuCtx i tego nie edytujesz sobie tak łatwo.

* Dedykowane ? Dedyk

Opublikowano

Po co zwiekszac szanse ulepszenia w metalu jakby nie mozna bylo zmienic szansy ulepszenia w item_proto

Opublikowano

@ juz powoli edytuje:) da się na +5 ulepszac pózniej wstawie tuta jak zrobic do 9 :) pozdrawiam

Szczerze powiedziawszy jak to napisałeś to stwierdziłem, ze sam sobie tez dla nauki poszukam i spróbuje zmodyfikować zwój Wojny, albo boga smoków, tyle że szukałem ich w game i nie mogłem znaleźć. Więc tutaj pytanie chyba bardziej do @xDeStRuCtx jak znaleźć niektóre funkcje w game, bo często spotykam się z tym, ze nie można znaleźć czegoś w game, przykładowo według twojego poradnika wszystko ładnie działa z księgą, ale znaleźć coś związane z przetopami, albo tak jak teraz zwój boga albo wojny, no kurde albo coś źle robię albo za głupi jestem by to znaleźć, może jakaś podpowiedz??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...