Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] minecraft dot. Praw autorskich

▒Kiszka▒

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, dzień w dzień widzę w tym dziale servery tylu Kwadratowa masakra i Kanciasta dolina. Mnie to irytuje, dokładnie to, że myślą iż są fajni robiąc takie coś. Moja propozycja jest taka: Zabronić używania nazw sławnych you tuberów, bo nie tyle, że to noobskie, ale też prawa autorskie do nazwy. Chyba rozumiecie mnie. Czekam na wypowiedzi ze strony zarówno graczy jak i moderatorów działu MC i GM'ów co o tym sądzą .

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Też mnie to wkurza, ale nazwa takiego filmiku nie jest raczej objęta prawem autorskim.

Opublikowano

a ja proponuje wyjebanie z działu pirackiej wersji majnkrafta, na mocy praw autorskich firmy Mojang które są łamane tym że jet to wersja zpiracona.

Nie. głupota... zabrońmy każdego słowa, bo jakby nie było, zostały one już kiedyś wypowiedziane.

@down

wiesz... chodzi mi tutaj ogólnie o te prawa autorskie, skoro sie doperdalać do głupot to czemu nie do całości...

erwery prywatne to inna liga, bo an nich można zarabiać albo nie. Jeśli niema tam mikropłatności to Twórcy danej gry raczej sie nie dopierdalają wtedy.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

a ja proponuje wyjebanie z działu pirackiej wersji majnkrafta, na mocy praw autorskich firmy Mojang które są łamane tym że jet to wersja zpiracona.

Nie. głupota... zabrońmy każdego słowa, bo jakby nie było, zostały one już kiedyś wypowiedziane.

Zgadzam się ;)

Ale jak by tego przestrzegać to serwery do plemion nie mogły by powstać do minecrafta bo 99% z tego to kradzione pliki :)

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Tzn. nie tyle prawa, ale jak ja bym wymyślił jakąś serię i ktoś by kopiował to bym się wnerwił, a dokładnie mi chodzi o to gdyż po prostu to noobsko wygląda.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

niech wygląda jak chce, nie możesz zabronić ludziom tego co mówią albo piszą...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

A zauważyłeś, żeby te serwery był pełne ? Sporo ludzi jak widzi taki temat nie zagląda nawet do niego, właśnie z powodu podanego przez Ciebie. Według mnie modzi bardziej powinni skupić się na Tagowaniu nazw tematów, bo nadal jest pełno serwerów RPG, które jedyne co wyróżnia od survivalu do mcMMO.

No i zlikwidowanie zakazu pirackich wrzucania launchera offline, bo taki Launcher nie różni się niczym od zwykłego Batcha z jedną komendą...

Opublikowano

@down

wiesz... chodzi mi tutaj ogólnie o te prawa autorskie, skoro sie doperdalać do głupot to czemu nie do całości...

erwery prywatne to inna liga, bo an nich można zarabiać albo nie. Jeśli niema tam mikropłatności to Twórcy danej gry raczej sie nie dopierdalają wtedy.

NIE, powód wyżej

­

Opublikowano

Wiadmo ,że majnkraft rozpierdala youtube

@down

Jestem za

2uiyzh2.png
Opublikowano

Czy jakieś jutjubowe goście objęły to jakimiś prawami autorskimi?

Czy zgłosili się do administracji o zablokowanie tego typu nazw?

Nie.

Opublikowano

Tylko i wyłącznie nazwy firm, czy spółek są objęte prawami autorskimi. Wszelkie ksywki, nicki, czy pseudonimy nie posiadają cr, dlatego też nie możemy my, i prawdopodobnie ktoś inny (chociaż nigdy nie wiadomo z naszym polskim prawem) zabronić ich używania.

Opublikowano

No tak, ale jako czysta zasada tego działu można, bo to wystarczy się poczuć jak ktoś taki np. Wredna nw w co grasz, ale dajmy, że masz 5mln. wyświetleń na yt i masz serię MC o nazwie Majkraftowa zabawa :) to miło by ci było, jak co 5 publikacja servera było ,,Coś w typie Majkraftowa zabawa,, itp? O to chodzi, bo to może kogoś takiego urazić. Z czystego szacunku do tych ludzi, bo sami sb zapracowali na to i tera ktoś od nich bierze bo oryginalny nie umie być.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

No tak, ale jako czysta zasada tego działu można, bo to wystarczy się poczuć jak ktoś taki np. Wredna nw w co grasz, ale dajmy, że masz 5mln. wyświetleń na yt i masz serię MC o nazwie Majkraftowa zabawa :) to miło by ci było, jak co 5 publikacja servera było ,,Coś w typie Majkraftowa zabawa,, itp? O to chodzi, bo to może kogoś takiego urazić. Z czystego szacunku do tych ludzi, bo sami sb zapracowali na to i tera ktoś od nich bierze bo oryginalny nie umie być.

ale żadna z tych osób nie zastrzegła sobie praw autorskich.

czegoś nie rozumiesz czy po prostu jesteś głupi?

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Po 1. Mam nadzieję, że za obrazę dostaniesz warna

Po 2. Mam na myśli estetykę i wizerunek forum, bo to oznacza, że na tym forum jest noobstwo i tyle. A tego nie chcemy.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Dopóki nie łamie się prawa - karnego, cywilnego, administracyjnego lub nie popełnia się czynów nieobyczajnych - w internecie można wszystko.

A nazwa, o ile nie jest opatentowana - nie jest objęta ochroną praw autorskich.

Nie ma szans.

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...