Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[News] Minecraft Snapshot 12w39b

Ersan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie wczoraj dostaliśmy wersję poprawkową snapshota 12w39a i kilka ważnych informacji dotyczących MineCrafta!

Co nowego doszło w 12w39b

Zmiany:

Zwiększono wydajność

Poprawiono zmiany natężenia światła po postawieniu bloku

Poprawiono błąd z emitowaniem światła z niewłaściwej ściany bloku dyni

Zmniejszono spadki FPS w świecie Nether (Za koszt wolniejszego wczytywania się kawałków mapy)

Do pobrania:

Klient: http://assets.minecr...b/minecraft.jar

Serwer: http://assets.minecr...raft_server.jar

Nowy pixel-artysta w ekipie Mojang

W poniedziałek do ekipy Mojang dołączy nowy grafik! Eldrone (Jonatan Pöljö) jest twórcą paczki tekstur o nazwie EldPack i ma doświadczenie w programowaniu. Będzie pracował nad wizualną stroną 0x10c, lecz może w przyszłości wesprze Minecraft i inne gry Mojang jak Cobalt lub Scrolls. Ciekawe czy dostaniemy jakieś grafiki spod jego ręki w Minecraft.

Nowy system świateł znika. Do zobaczenia w 1.5!

Dowiedzieliśmy się przed chwilą od Dinnerbone'a, że modyfikowanie, poprawianie nowego oświetlenia zajmuję za dużo czasu i pracownik Mojangu postanowił przełożyć zmiany na później i cofnąć to, co do tej pory zrobił, na rzecz ważniejszych poprawek do wersji 1.4. Do wymienionej wersji czeka nas jeszcze miesiąc, więc Mojang powinien zająć się wszystkimi bugami czy glitchami, czego gorąco im życzymy, natomiast z nowym oświetleniem najprawdopodobniej spotkamy się w snapshotach po 1.4.

Nie które informacje mogą okazać się kolejnym żartem Majangu.

Wiecie jak oni lubią nas okłamywać i robić niespodzianki...

Opublikowano

Ciekawe jak się będzie sprawował nowy grafik, może będzie coraz więcej nowych przedmiotów dochodziło.

Co o tym myślicie?

Opublikowano

Aktualnie

...będzie pracował nad wizualną stroną 0x10c...

możliwe że w przyszłości będzie tworzył np. nowe grafiki przedmiotów co by się bardzo przydało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...