Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EPapieros

Bradas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Po 2 latach palenia postanowiłem przerzucić się na e-papierosa. Dzisiaj koło 15 kupiłem ten sprzęt

http://allegro.pl/2x-e-papieros-mild-x7-liquid-kurier-gratis-i2660971188.html

i tu moje pytanie.. Jak myślicie zastąpi to mi zwykłego papierosa? Niby coś tam się napaliłem jednak wieczorem i tak przy wyjściu na dwór z moim psem musiałem zapalić.

Pytania dla tych co mają e-faje :)

1. Od razu to chyba nie zastępuje zwykłego papierosa. Idzie się przyzwyczaić do e?

2. W internecie czytałem że e ma o wiele mniej substancji trujących. Czy e może powodować jakieś inne choroby? Pytam się bo kiedyś coś tam słyszałem że nie grozi rakiem, jednak kurczeniem się płuc.

3. Jaki Liquid palicie? :D Smak & mg nikotyny

Pozdrawiam.

Opublikowano

Epapieros jest na tyle dobry, że palisz kiedy chcesz, a dym jest mniej szkodliwy od normalnego lecz nikotyna działa tak samo. Da się przyzwyczaić, ale pierwsze razy mogą mieć nawet odruchy wymiotne.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

2@up

wymiotne? Cos Ty.

@up

Zastąpi-też ma nikotynę.

@top

Lepiej rzuć palenie, jak nie to e-papieros jest dobry. Ma w sobie tylko nikotynę i parę wodną, nie ma tych świństw rakotwórczych itp. Nie uzależnia-sprawdziłem na sobie. A i te wkłady to dobry patent-niektóre smaki są niezłe ;)

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Widziałem paru ludzi z takim czymś i może Ci zastąpić. Ale radzę ci lepiej rzucić bo papierosy to najgorsze gówno.

Opublikowano

@Kaś, co ??!! dym jest mniej szkodliwy ? Jak się nie znasz to lepiej w ogóle się nie wypowiadaj. Dym to sama para wodna więc jest w ogóle nie szkodliwy i ulatnia się już po kilku sekundach od wydmuchnięcia. U mnie np. w szkole na przerwach normalnie ludzie to palą, bo prawda jest taka, że efajka nie jest szkodliwa dla osób trzecich. ;)

haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte

Opublikowano

[quote name=Cigarette ^^' timestamp='1348904662' post='5317603]

Mam tego samego w domu. Polecam Ci go mi nie chciało sie już palic papierosów po 3 dniach i teraz cały czas to palę.

Najlepsze są smaki redbulla, wiśniowe lub cytrynowe : )

Polecam winogron albo sahara (orginalna z milda)

no ok dzięki za odpowiedzi :)

Specjalista
Opublikowano

W E-papierosie jest prawie sama nikotyna jest mniej substancji smolistych niz w zwykłym papierosie gdzie ponad 90% w papierosie to te substancje. I jak kolega wyżej napisał o dymie.

@Kaś, co ??!! dym jest mniej szkodliwy ? Jak się nie znasz to lepiej w ogóle się nie wypowiadaj. Dym to sama para wodna więc jest w ogóle nie szkodliwy i ulatnia się już po kilku sekundach od wydmuchnięcia.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Niby mam ... ale i tak zawsze paczka niebieskich leży w mieszkaniu.

Przydaje się, CZASEM podkreślam CZASEM jest mi w stanie zastąpić normalnego papierosa.

Siedząc przed komputerem, spotykając się z dziewczyną która nie pali, wieczorem jak już nie chce mi się iść do nocnego jest jak zbawienie. Brakuje mu tylko tego charakterystycznego smaku, który tak lubie. Poza tym jest większy, cięższy i trzeba go ładować / napełniać.

Jak chce rzucić palenie to owszem gorąco polecam, ale jeżeli to ma być zastępca dla normalnych fajek to za jakiś czas znowu kupisz sobie paczke, potem drugą i będziesz go używał od czasu do czasu jak ja.

Życze powodzenia !

f.png

Opublikowano

tzn fajne dla towarzystwa, bo nie ma z tego dymu;) ale substancje uzależniające muszą mieć bo gdyby nie one przestali by palić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...