Skocz do zawartości

[Pytanie] Nidalee ap czy ad?

Palmer

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Nidalee lepsza ap czy ad?

• AD/offtank
      24
    • AP
      23

Rekomendowane odpowiedzi

AD z rushem TF, przyzwoity heal. Lecz nie w tym sęk, w healu chodzi o AS.

AD: Q kotka działa na krytki, przyzwoity dmg, mobilna, pożądne survi, pokaźny dmg, wysoki bonus do AS z healem, free kontroling map.

AP: Q mały dmg, z hitów w cale. OP dmg spear (jeżeli nie grasz na warzywa, to wyżej za chuja ciężko trafić), zerowe survi w powejściu w pumie do TF praktycznie zgon, free kontroling map, równie dobry heal.

IMO:

AD > AP

1294477714-U1.png

Ogólnie Nidalee jest teraz raczej słaba.

Zawsze była słaba na tle innych postaci na solo topa i nie próbujcie mi wmawiać że ,,trzeba się nauczyć grać''. Po prostu nie da się z niej wycisnąć tyle co z Yoricka, Jayce'a, Voliego i innych dobrych solo toperów. W early jest strasznie papierowa i nie zadaje dużego DMG, wystarczy się skryć za minionami i już z dzidy gówno zrobi a jak walnie z bliska to prawda jest taka że zadaje ch**a nie DMG. Jak miałbym wybierać to robiłbym pod AD bo pod AP to kompletny shit, ale wolałbym wziać Udyra, Pantha czy Lee Sina którzy po prostu robią z nią co chcą.

Ja wyraziłem swoje zdanie, i zaraz pewnie się tu zjawi pełno hejterów którzy będą kozaczyć jak oni to nie grają Nidalką, no ale cóż, przeżyję.

@up

nwm jak to jest na nordicu czy na low elo ale nidalee jest dobrym pickiem jezeli wiesz kogo nia kontrowac. logiczne jest to ze nia przegrasz na solo przeciwko pantheonowi , jaxowi itp. nidalee jest dobrym pickiem na topa przez bardzo dobra mobilnosc w dodatku Q zadaje gigantyczny dmg nawet jezeli idziesz pod offtanka wiec nie pierdziel glupot ze nidalee jest slabym pickiem bo kazdy kogos kontruje

@topic

nie mozesz porownac ap do ad o.O nid ad nadaje sie tylko na solo topa a ap tylko na mida.

Zawsze była słaba na tle innych postaci na solo topa i nie próbujcie mi wmawiać że ,,trzeba się nauczyć grać''. Po prostu nie da się z niej wycisnąć tyle co z Yoricka, Jayce'a, Voliego i innych dobrych solo toperów. W early jest strasznie papierowa i nie zadaje dużego DMG, wystarczy się skryć za minionami i już z dzidy gówno zrobi a jak walnie z bliska to prawda jest taka że zadaje ch**a nie DMG. Jak miałbym wybierać to robiłbym pod AD bo pod AP to kompletny shit, ale wolałbym wziać Udyra, Pantha czy Lee Sina którzy po prostu robią z nią co chcą.

Ja wyraziłem swoje zdanie, i zaraz pewnie się tu zjawi pełno hejterów którzy będą kozaczyć jak oni to nie grają Nidalką, no ale cóż, przeżyję.

tez osobiscie uwazam ze jakbys nidalee nie skladal ta postac jest conajmniej "średnia" wgl to w pod postacią pantery jakos mało mobilne jest i ciezko nim konkretnie nacelowac.

no i nie próbuj sie tutaj zasłoniać argumentem ze kiedys wycarrowales nidalee bo mając staty typu 7/0 to nawet taric ap ćiśnie.

oczywiscie to moje zdanie, jak sie komus dobrze gra nidalee to jego sprawa.

ale jak juz sie uparłeś to proponuje hybryde ap/ad, czyli trinity itd...

@up

logiczne jest to ze nia przegrasz na solo przeciwko pantheonowi , jaxowi itp. wiec nie pierdziel glupot ze nidalee jest slabym pickiem bo kazdy kogos kontruje

No właśnie, więc po co nią grać skoro dużo ludzi gra Jaxem, Panthem, Lee Sinem, Udyrem, Yorickiem, Volibearem, Jayce'm, wszystkimi solo toperami...

Chyba jedyną postacią którą Nidalee pokona na topie to jest Soraka robiona pod AP i to po 6 lvlu bo przed to nie wytrzyma harassu. Nawet Taric AD od niej lepszy przed 6 lvlem. I podaj mi postać którą Nidalee kontruje i czym bo jakoś mi nic nei przychodzi do głowy i chyba nie bez powodu...

nid ad nadaje sie tylko na solo topa a ap tylko na mida.

Rozwaliłeś mnie tym.

• 7 miesięcy temu...

nidalee na topie cięzko coś zrobić, nidalką ziomki ponad 2k elo grają AP mid.

Ja gram nią SUPPORT AP i uważam, że jest to najlepsza opcja:

+ dobre leczenie

+ mini wardy

+ wspaniały dmg z dzidy na enemy ADC oraz supporty typu sona

+ jak na supporta ma wielkie możliwości leczenia i zadawania dmg

+ mobilna do wardowania

Nidalee nie potrzebuje wiele AP. Do pokaźnego dmg z dzidy wystarczą runki AP i zmora licza. Dalej możemy ją składać pod AD/Tank.

Nie piszcie, że nidalee jest słaba bo dmg leci tylko z q i nie da się trafić....jak nie masz skilla to twój problem.

Dzida ma bardzo mały cd.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] Nidalee ap czy ad?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...