Skocz do zawartości

[Pytanie]Maksymalna ilość działek?

Seven123

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam do Was pytanie, czy da się zrobić żeby jeden gracz posiadał max 4 działki? Jeżeli tak to prosił bym o powiedzenie jak to zrobić. Nie wiem czy może mogą być dwa pytania, ale zadam drugie, najwyżej napisze nowy temat. Jak zrobić żeby właściciel działki mógł dodawać osoby które mogą modyfikować tą działkę, stawiać klocki i je niszczyć. I żeby mógł dodawać te osoby tylko do swoich działek, a nie do innych. Widziałem taką opcje na innym serwerze, ale nie wiem czy to był autorski plugin czy da się to zrobić. Z góry dziękuje za pomoc.

Jak zrobić żeby właściciel działki mógł dodawać osoby które mogą modyfikować tą działkę, stawiać klocki i je niszczyć. I żeby mógł dodawać te osoby tylko do swoich działek, a nie do innych.

Nie zrozumiałem ale jeżeli chodzi o to aby gracz mógł samodzielnie dodawać do swojej działki to. /region addmember np:

/region addmember dzialkanex nex

/region addmember <nazwadzialki> <nickgracza>

Nie zrozumiałem ale jeżeli chodzi o to aby gracz mógł samodzielnie dodawać do swojej działki to. /region addmember np:

/region addmember dzialkanex nex

/region addmember <nazwadzialki> <nickgracza>

Yhm, a czy jak udostępnię tą komendę to chyba gracz będzie mógł nadawać na wszystkie działki dostepne, a mi chodzi o to żeby mógł dodawać tylko do swojej.

Ok poszukałem trochę i znam odpowiedź na drugie pytanie ;)

Przypuśćmy że mamy działkę zielona_45 i chcemy dać komuś pozwolenie na używanie jej wraz z dodawaniem do niej graczy.

W tym celu wpisujemy komendę "/region addowner zielona_45 Yscad" dzięki czemu Yscad staje się właścicielem działki.

Od tego momentu gracz o nicku Yscad może używać komendy "/region addmember zielona_45 JakisGracz" by dodać do swojej działki nowego użytkownika.

I oto cała filozofia :)

Ps.

Aby wszystko działało gracze muszą posiadać to uprawnienie (pozwala na dodawanie gracza do działki której jest się właścicielem):

worldguard.region.addmember.own.*

I ewentualnie to (pozwala na usunięcie gracza z działki której jest się właścicielem):

worldguard.region.removemember.own.*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie]Maksymalna ilość działek?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...