Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Lagi tylko i wyłącznie w p4f...

TrojanekxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z lagami w bf p4f...

Wiem, że było wiele tematów lecz ja mam ping 16 podczas gry sprawdzane www.speedtest.pl, a lagi są takie że cofa i nie da się grać... .

Co ciekawe raz sa raz ich nie ma...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie działa...

Już dawno wszystko wyłączam.

Ale to dziwne, że w p4f mam lagi zależnie od godziny, np: o 8 rano 127 serwery mają minimum a wieczorem po 40.

Próbowałem też ustawienia priorytetu, cFosSpeeda na ping itp.

Co mam zrobić?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Kolejny przymuł. Karta graficzna to nie tylko jej pamięć. Dokładny model karty!!! Procesor to też nie tylko rdzenie i taktowanie. To tak jakbyś zapytał mnie jaki mam samochód, a ja odpowiedział bym Ci 2.0 Tdi. Czy to Kurwa takie trudne?

Opublikowano

Kolejny przymuł. Karta graficzna to nie tylko jej pamięć. Dokładny model karty!!! Procesor to też nie tylko rdzenie i taktowanie. To tak jakbyś zapytał mnie jaki mam samochód, a ja odpowiedział bym Ci 2.0 Tdi. Czy to Kurwa takie trudne?

spokojnie.... co do tematu poddaj wszystkie czesci jakie masz w kompie i w tedy mozna pogadac.

Opublikowano

Aha.. Czyli że jest tak, albo karta się grzeje albo problem z netem. Pobierz sobie ten program ( test power up gpu-z ) włącz grę i jak gra Ci się zetnie wyłącz ja i kliknij na ten program.. I tam będzie pokazanie ile masz stopni i napisz nam.. A po 2 to podaj jaki masz net bo możliwe że masz radiowy i są jakieś problemy chwilowe.

Opublikowano

Masz syf na kompie, z tego co podałeś można wywnioskować, że gra nie powinna się zacinać. Napisałeś, że w innych grach problem nie występuje, jakie to gry ?

Twierdzisz, że rano nie ma lagów, czy wchodziłeś na ten sam serwer rano i wieczorem ?

Opublikowano

Karta się nie grzeje sprawdzam często ;p

ok. 45 stopni.

net: stałe łącze przewodowe 10Mb/s neostrada, więc też ok.

Twierdzę tak, gdyż widzę w początkowym ekranie wyboru serwerów ping w różnicy rana z wieczorem i ogólnie są dni gdy jest dobrze a jest źle....

Inne gry to CS, Czasem samp, minecraft (stawiam na tym kompie serwery 20 slotowe bez lagów...)metin, Bf heroes, ogólnie to nic mi się nie cieło przez neta tylko to

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie wiem czy to pomoże ale widziałem w necie bym taki temat że jak masz za dobrego kompa na grę to można mieć lagi...

Opublikowano

Nie wiem czy to pomoże ale widziałem w necie bym taki temat że jak masz za dobrego kompa na grę to można mieć lagi...

Boska teoria. Jak można mieć za dobrego kompa ?

Najlepiej zrób porządny reinstall, usuń folder z moich dukumentów, pozostałości wyczyść Ccleanerem. Jak dla mnie coś blokuje proces lub dostęp gry do internetu. Wejdź w uruchom i wyszukaj kontrolę użytkownika, uruchom to i ustaw pasek na sam dół (win7).

Opublikowano

UP to nie jest moja wypowiedz mówię że gdzieś tak przeczytałem. Co do tematu przejedz komp antywirusem bo to troszkę dziwne że taki komp i lagi w takiej grze :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...