Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cyfrowy Polsat LTE - Zasięg

Astvill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zatem tak - umiarkowano zadowolonym klientem Cyfrowego Polsatu jestem od końca roku 2011. Przez ten czas internet działał jak burza, bezproblemowo (nie wliczając w miarę rzadkiego samoistnego wyłączania się modemu). Ostatnimi czasy znacznie się pogorszyło. Na początku tego okresu (2 - 3 tyg. temu) zaczął się częściej wyłączać, generalnie przy większym wysiłku - stawianie serwera, do tego rozmowa przez internet, zaczął tracić zasięg itp. Potem nastała ciemność - modem absolutnie nie łączył się z czymkolwiek, pokazywał sieć WCDMA i 1 kreskę zasięgu. Kompletnie nic nie dało się zrobić. W końcu postanowiłem podłączyć jakże solidną i wytrzymałą antenę (poszła jedna wtyczka, druga ledwo się trzyma)... I co? Działać działa. Zadowalać nie zadowala. Zrywa połączenie co 15 sekund, lub podczas otworzenia choćby 2 kart naraz w przeglądarce. Doprawdy nie polecam nikomu takich problemów. Antenę podłączyłem przedwczoraj, a zasięg zgubił tydzień temu.

Mają państwo dla mnie jakieś rady, porady, solucje, linki, informacje? Z góry byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek wartościową odpowiedź.

Od siebie dodam, że odkąd podłączyłem antenę osiągi stale się polepszały:

1 dzień:

Ping: 400 ms

DL: 3Mb/s

UP: 0.5Mb/s

2 dzień:

Ping 200 ms

DL: 5Mb/s

UP: 2Mb/s

Dzisiaj:

Ping: 40 ms

DL: 9Mb/s

UP: 5Mb/s

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

U mnie (Katowice) zasięg utrzymuje się na poziomie 2/3 kresek, natomiast WCDMA zawsze jest pełne. Szybkość jest min. 13 MB/s a ping zawsze poniżej 50ms.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...