Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić skrypt w grze aby belka podąrzała za piłeczką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy Autoitem , dam radę ustawić program tak aby np na podstawie gry : (zbij klocki) na dole mam belke która odbija piłeczke . Chcę ustawić tak aby automatycznie belka sama ruszała się tak aby odbijać piłkę , czy tym softem dam radę to zrobić ?

Opublikowano

Można to zrobić w ten sposób że program szuka pikseli (PixelSearch albo _ImageSearch) na ekranie i posługując się zdobytymi koordami program może kliknąć tę strzałkę w lewo/prawo i znowu posługując się podanymi wyżej funkcjami sprawdzić czy paletka jest tam gdzie ma być.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

hmmm tylko jak to zrobić dawno nie korzystałem za autoita .... bawiłem się advanced key and mouse recorder .... no tak jest belka odbijasz piłeczke i zbija kwadraciki , jednak leci za szybko :D , więc chciałem zrobić tak aby program sam sterował belką tam gdzie leci piłeczka...

Opublikowano

podstawa zrobić skrypt śledzący kulkę i synchronizujący jej położenie z belką ( lewo-prawo ) ,

pixelki wystarczą

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Zacznij od napisania skryptu który pokaże ci na bieżąco kolor aktualnego piksela. prosta piłka:

ToolTip
MouseGetPos
PixelGetColor

I żeby można było zapisać sobie wszystko do pliku

FileOpen
FileWrite
FileClose
HotKeySet

A potem kombinujesz z PixelSearch i Ifami :D

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

więc zrobiłem tak :

HotKeySet(" {HOME}" ,"start")

HotKeySet(" {end}" ,"stop")

while 1

sleep(100)

WEnd

func stop()

Exit

EndFunc

func start()

while 1

$zmienna = PixelSearch(283, 346,854, 725,0x9E9E9E,5)

if not @error Then

mousemove($zmienna[0],$zmienna[1],0)

EndIf

WEnd

EndFunc

w pixel search podałem wiadomo lewy górny róg i prawy dolny a w kolorze zaznaczylem piłeczke:) . Gra polega na tym że belka ma odbijać piłęczkę , co zrobiłem źle ? czy miałem podać Pix belki ? bo się zamotałem:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...