Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Borderlands 1 nie chce się usunąć.

DumbaS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów ;)

Otóż tak mój problem jest taki iż grałem sobie kiedyś w bordela ale mi się znudził i postanowiłem go odinstalować. Problem wystąpił dopiero przy de-instalacji, mianowicie nie mogę odinstalować go bo wyskakuje mi error chyba 1721 jak dobrze pamiętam bo dopiero teraz mi się przypomniało to tym.

To tyle dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

Może spróbuj po prostu ręcznie usunąć pliki gry z dysku oraz savy+ustawienia konfiguracjne, a potem usuń wpis w rejestrze systemu.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Ponownie zarejestruj usługę Instalator Windows

Zarządza usługa Instalator Windows instalacji i usuwania programów. Usługa dotyczy zestaw centralnie zdefiniowanych zasad konfiguracji podczas procesu instalacji. Zasady te definiują instalację i konfigurację zainstalowanego programu. Instalator Windows używa aparatu instalacji Microsoft instalować lub usuwać programy. Jeśli rejestracja Microsoft aparat instalacji jest uszkodzony, nie można usunąć programy zainstalowane za pomocą Instalator Windows. W takim przypadku musisz Wyrejestruj i ponownie zarejestruj usługę Instalator Windows. Aby to zrobić, wykonaj następujące kroki:

• Uruchom komputer w trybie awaryjnym. Aby to zrobić, wykonaj następujące kroki:
    • Uruchom ponownie komputer.
    • Po wyświetleniu informacji o systemie BIOS naciśnij klawisz F8.
    • Użyj klawisza Strzałka w dół, aby wybrać Tryb awaryjny, a następnie naciśnij klawisz ENTER.
    • Użyj klawisza Strzałka w górę i Strzałka w dół, aby wybrać komputer, a następnie naciśnij klawisz ENTER.

[*]Zaloguj się do komputera jako administrator lokalny.

[*]Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz cmd.exe, a następnie kliknij OK.

[*]W wierszu polecenia wpisz msiexec / unregister , a następnie naciśnij klawisz ENTER.

[*]W wierszu polecenia wpisz polecenie msiexec/regserver, a następnie naciśnij klawisz ENTER.

[*]W wierszu polecenia wpisz polecenie exit, a następnie naciśnij klawisz ENTER, aby zamknąć okno wiersza polecenia.

[*]Usunąć oprogramowanie z apletu Dodaj lub usuń programy.

Uruchomić kontrolera plików systemowych

Narzędzie Kontroler plików systemowych (Sfc.exe) jest używane do skanowania chronionych plików systemu operacyjnego, aby sprawdzić ich wersja i integralności. Jeśli kontroler plików systemowych wykrywa dowolnego pliku systemu operacyjnego z wersji niepoprawny plik, zastępuje uszkodzony plik z pliku, który ma poprawną wersję ze źródłowymi plikami instalacyjnymi systemu Windows.

Aby korzystać z plików systemowych, wykonaj następujące kroki:

• Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz cmd.exe, a następnie kliknij OK.
  • W wierszu polecenia wpisz sfc/purgecache, a następnie naciśnij klawisz ENTER.

Uwaga Może monit podczas uruchamiania polecenia sfc/purgecache , zapewnienie plikami źródłowymi instalacji systemu Windows. Jeśli polecenie zakończy się pomyślnie, otrzymasz następujący komunikat:
    Ochrona plików systemu Windows wprowadziła pomyślnie żądaną zmianę.
  • W wierszu polecenia wpisz sfc/scannow, a następnie naciśnij klawisz ENTER.

Uwaga Polecenie to może potrwać kilka minut, aby zakończyć. Mogą również być monit udzielać plikami źródłowymi instalacji systemu Windows, uruchom polecenie sfc/scannow .
  • W wierszu polecenia wpisz polecenie exit, a następnie naciśnij klawisz ENTER, aby zamknąć okno wiersza polecenia.
  • Usunąć oprogramowanie z apletu Dodaj lub usuń programy.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Wiśnia własnie usunąłem folder z grą i próbowałem już ponownie ale dalej miałem ten error. A co do 2 sposobu (Jerona) to nie za bardzo chcę się bawić w systemie, bynajmniej nie na tym kompie. Ludzie mówią że "może" pomoże Uinstaler Pro ale nie wiem czy ten program zbytnio nie namiesza w plikach systemowych itp. że po prostu nie usunie tego co nie potrzeba ;/

@Edit: A o co chodzi z tym rejestrem ??? może ktoś mi to wytłumaczyć :D

OWSLA-530x200.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...