Skocz do zawartości

Nie wiem jak Wy ale ja uważam , że naleśniki to wyjątkowy sposób na urozmaicenie naszego menu. Dobry przepis na naleśniki, z którego można z łatwością

blakser

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak Wy ale ja uważam , że naleśniki to wyjątkowy sposób na urozmaicenie naszego menu. Dobry przepis na naleśniki, z którego można z łatwością wyczarować smaczne kreacje kulinarne to jest to.

Od przepisu na naleśniki zależy jaki będzie efekt końcowy. W prostocie tkwi jego wyjątkowość.

Do miski wsypujemy 2,5 szklanki mąki dodajemy jedno jajko. Ja dolewam szklankę wody oraz szklankę mleka, to ostatnie doda nam słodkości (więc proporcje można zmienić).

Wszystkie produkty ostrożnie miksujemy tak by składniki ładnie się połączyły. Gotowe ciasto odstawiamy na 30 minut.

Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron.

Prosty przepis na naleśniki:

•  

• 2,5 szk mąki
  • szk wody
  • szk mleka
  • jajko
  • olej do smażenia
  • HUJ CI W DUPE GIMBUSIE!!!!!!

sygnasg.jpgb

sygnatura by miko213

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum Nie wiem jak Wy ale ja uważam , że naleśniki to wyjątkowy sposób na urozmaicenie naszego menu. Dobry przepis na naleśniki, z którego można z łatwością   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...