Tieru Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Witam, Szukam pomocy, aby ktoś mi pomógł napisać w tym programie trainer, chociaż sam kod a ja z resztą sobie poradzę (raczej). Wyciągnąłem adresy np. do Call of Duty MW3 i chcę zrobić tak, że po naciśnięciu Buttona lub przycisku, aktywował się on, wraz z wpisanym value w kodzie. Za każdy pomocny post like . @Mam też Visual Basic Express 2008 jakby co (ale nie wiem czy w nim da się owy trainer napisać) Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube. !!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły! !!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill World of Metin2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xau Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A szukałeś chociaż? np. http://www.mpcforum.pl/topic/509599-tutgotowcerozne-przydatne-kody/ punkt 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osama Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Szukam pomocy, aby ktoś mi pomógł napisać w tym programie trainer, chociaż sam kod a ja z resztą sobie poradzę (raczej). Z jaką resztą, człowieku? Przecież jak ci napiszemy kod trainera to wszystko będzie gotowa a reszta będzie ograniczała się do włączenia go ... Jak masz adresy to w czym problem? Używasz funkcji writeprocessmemory i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tieru Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 A szukałeś chociaż? np. http://www.mpcforum....przydatne-kody/ punkt 4 Dzięki wielkie, jesteś mistrzem . Szukałem, szukałem i to bardzo dużo po googlach i nic. A tworzenie w Magic Trainer Creator i TrainerMakerKit to żenada, za stare te programy. ____________________________________________________________________________________________________________ @30 minut później ;p Odpaliłem Code Blocks (mam z GNU), kliknąłem Create a new project >> Console Application >> Next >> C++ Next >> Nazwałem project i Next >> Wybrałem Compiler (GNU GCC Compiler) >> Finish Wkleiłem taki kod do main.cpp (od XAULIN'a , tylko sobie adres i okno przerobiłem) #include <iostream> #include <Windows.h> #define adres 0x119EDA28 //definiujemy adres, dla wygody using namespace std; int main() { int value = 555; //wartosc ktora bedzie wpisana DWORD pid; HWND hwnd = FindWindow(0,"The Sims™ 3 Wymarzone Podróże"); //Szukanie okna GetWindowThreadProcessId(hwnd,&pid); HANDLE proces = OpenProcess(PROCESS_ALL_ACCESS,false,ind); WriteProcessMemory(proces,(LPVOID)adres,&value,sizeof(value),0); //modyfikacja wartosci return 0; } I wyskakuje po kliknięciu Build C:\Users\Zapasowe\Desktop\Trainer2\main.cpp|13|error: 'ind' was not declared in this scope| (13 linijki nie może skompilować...?) (A może inny kompilator muszę wybrać?) Za pomoc lecą Like Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube. !!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły! !!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill World of Metin2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xau Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 zamiast ind wpisz pid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tieru Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Wpisałem pid zamiast ind i działa, chociaż nie do końca... Gdy naciskam Build and Run to wyskakuje to okienko a w tych Simsach się nic nie dzieje, chociaż kasa powinna wskoczyć na 500000 Kod: #include <iostream> #include <Windows.h> #define adres 0x119EDA28 //definiujemy adres, dla wygody using namespace std; int main() { int value = 500000; //wartosc ktora bedzie wpisana DWORD pid; HWND hwnd = FindWindow(0,"The Sims™ 3 Wymarzone Podróże"); //Szukanie okna GetWindowThreadProcessId(hwnd,&pid); HANDLE proces = OpenProcess(PROCESS_ALL_ACCESS,false,pid); WriteProcessMemory(proces,(LPVOID)adres,&value,sizeof(value),0); //modyfikacja wartosci return 0; } Możliwe że to przez nazwę okienka? Bo tam jest TM górne... Jestem w programowaniu zielony bo nauka tego jest dla mnie kosmicznie trudna... A w CE jestem już dosyć obeznany. Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube. !!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły! !!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill World of Metin2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iLikeGood Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Nie czytając dalej niż 3 linijka kodu w main przypuszczam że po prostu nie znajduje okna o nazwie 'The Sims™ 3 Wymarzone Podróż' Po tej linijce: 'HWND hwnd = FindWindow(0,"The Sims™ 3 Wymarzone Podróże");' dodaj warunek by sie upewnić, że znajduje to okno... if(hwnd) cout << "Znaleziono okno\n"; else cout << "Nie ma\n"; Według msdn: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms633499(v=vs.85).aspx If the function fails, the return value is NULL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woBniaR Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 I przede wszystkim okna szukaj po klasie, jest wygodniej i mniej awaryjnie. Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuck_bears13337 Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Tzn że szukanie po nazwie okna jest bardziej awaryjne ? W jaki sposób ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woBniaR Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 W taki że nazwa okna może się zmienić. Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tieru Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Nie czytając dalej niż 3 linijka kodu w main przypuszczam że po prostu nie znajduje okna o nazwie 'The Sims™ 3 Wymarzone Podróż' Po tej linijce: 'HWND hwnd = FindWindow(0,"The Sims™ 3 Wymarzone Podróże");' dodaj warunek by sie upewnić, że znajduje to okno... if(hwnd) cout << "Znaleziono okno\n"; else cout << "Nie ma\n"; Według msdn: http://msdn.microsof...9(v=vs.85).aspx If the function fails, the return value is NULL Super, dzięki temu widzę czy ten cheat działa. Działał już od początku ale dopiero teraz zauważyłem, że adres w Simsach się zmienił i to kolejny kłopot . Co każde włączenie ponownie gry, adres jest inny, jest na to jakiś sposób? Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube. !!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły! !!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill World of Metin2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubady123 Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Wskaźnik. Tubady aka Chopey ❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰ Nie cheatuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tieru Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Wskaźnik. Mógłbyś jaśniej bo nie rozumiem...? @Sorki, za dużo pytam, lepiej sam w googlach poszukam. http://www.mpcforum.pl/topic/249928-tut-pierwszy-raz-z-cheat-engine/ Muszę wykuć punkt 6, a najlepiej wszystko :P. Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube. !!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły! !!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill World of Metin2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrexonPl Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 #include <iostream> #include <Windows.h> #define adres 0x119EDA28 using namespace std; int main() { int value = 500000; DWORD pid; HWND hwnd = FindWindow(0,"TS3W"); GetWindowThreadProcessId(hwnd,&pid); HANDLE proces = OpenProcess(PROCESS_ALL_ACCESS,false,pid); WriteProcessMemory(proces,(LPVOID)adres,&value,sizeof(value),0); return 0; } zamiast The Sims™ 3 Wymarzone Podróże ma byc TS3W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatrixXHardcore Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 poszukaj sobie przydatnych kodów na mpc'cie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.