tapne Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Witam, moje pytanko wywodzi się z pomysłu stworzenia logowania przez TCP oraz komunikatora. Więc jak zrobić aby klient wysłał informacje, potem czekał na odpowiedź i znów wysłał lub na odwrót. Jakieś sugestie, pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4niak Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 TCPRecv, prosty switch i gotowe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tapne Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 to skoro mam ;TCP serwer TCPStartup() ;start usługi TCP $mainsocket = TCPListen("666.666.6.666", 65432) ;utworzenie głównego gniazda nasłuchu While 1 ;pętla nasłuchiwania $acceptedSocket = TCPAccept($mainsocket) ;możliwe połączenie do zaakceptowania If $acceptedSocket <> -1 Then ;jeśli $acceptedSocket jest różne od -1, ... $receivedData = TCPRecv($acceptedSocket, 1024) ;jeśli gniazdo jest połączone odbieramy pakiet od klienta MsgBox(64, "Wiadomość otrzymana!", "Otrzymałem wiadomość: " & $receivedData) TCPCloseSocket($acceptedSocket) ;zamknięcie otwartych połączeń EndIf WEnd to z tą komendą jak ma to wyglądać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackraymund Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 ;TCP serwer TCPStartup() ;start usługi TCP $mainsocket = TCPListen("666.666.6.666", 65432) ;utworzenie głównego gniazda nasłuchu While 1 ;pętla nasłuchiwania $acceptedSocket = TCPAccept($mainsocket) ;możliwe połączenie do zaakceptowania If $acceptedSocket <> -1 Then ;jeśli $acceptedSocket jest różne od -1, ... $receivedData = TCPRecv($acceptedSocket, 1024) ;jeśli gniazdo jest połączone odbieramy pakiet od klienta switch $receivedData Case "aha" tcpsend($acceptedSocket,"aha") EndSwitch MsgBox(64, "Wiadomość otrzymana!", "Otrzymałem wiadomość: " & $receivedData) TCPCloseSocket($acceptedSocket) ;zamknięcie otwartych połączeń EndIf WEnd odpowiadasz tak, a jeżeli chodzi o dane np. jakiś numerek to najlepiej to zrobić, dodawając przed jakiś unikalny znak i sprawdzając stringmid, lub stringleft albo stringright Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.