Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zamraża mi bf'a

Desret

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, gram sobie normalnie z 10-20 minut i nagle mega ścina.. Nie odwiesi się.. Ctrl+Alt+Delete uruchom menadżera zadań.. Program battlefield 3 przestał działać...

Jak odpalam bf'a i daję mu priorytet 'Powyżej normalnego' też mi ścina, ale później niż normalnie. Jak dam priorytet 'wysoki' to mi nie ścina z 20-30 minut i nagle ścina, ale jak kilkam to ctrl+alt+delete to pojawia mi się jakiś komunikat. Jest jakiś sposób na to żeby nie było takiego freez? Sterowniki graficzne uaktualniałem ale problem dalej jest. Oczywiście zlajkuję..

Opublikowano

podstawa: jaki sprzęt

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

Start -> Uruchom -> cmd (uruchom jako administrator) -> (wpisz) bcdedit /set increaseuserva 2500

Aby przywrócić ustawienia wpisz bcdedit /deletevalue increaseuserva

Po zrobieniu zrestartować kompute

Opublikowano

05750172469558379721.png

@Up a za co te komendy odpowiadają?

Start -> Uruchom -> cmd (uruchom jako administrator) -> (wpisz) bcdedit /set increaseuserva 2500

Aby przywrócić ustawienia wpisz bcdedit /deletevalue increaseuserva

Po zrobieniu zrestartować kompute

Człowieku, jesteś cudotwórcą, dzięki! A powiesz mi za co te komendy odpowiadają?

Opublikowano

ciężko mi to opisać, ale spróbuje ;d masz tam 2500 czyli 2,5 gb ramu dla gier itd mam nadzieje że skumałeś xD

Jeśli chcesz żebym ci zmontował demko wyślij je na pw. Robię to za darmo bo lubie. YOŁ '-'

Opublikowano

Jeśli to byłaby wina procka, to mi pomogło to:

podczas włączonej gry minimalizuje ją, włączam menedżer zadań, wchodzęw zakładkę procesy klikam PPM na bf3.exe i masz tam opcję ustaw koligację, ja mam proc 2 rdzeniowy i mam opcję procesor 0 i procesor 1, odznaczam procesor 1, tak aby zaznaczony był tylko procesor 0.

Wtedy zyskuję jakieś 3-7 klatek/sekundę i stabilność gry :>

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Wiesz mi się tak dzieję jak podkręcę za dużo kartę graf. i trochę pogram. Możliwe że twoja karta,procek nie wyrabia,sprawdź też temperatury.

/link poza MPC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...