Skocz do zawartości

[Problem] Zamraża mi bf'a

Desret

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, gram sobie normalnie z 10-20 minut i nagle mega ścina.. Nie odwiesi się.. Ctrl+Alt+Delete uruchom menadżera zadań.. Program battlefield 3 przestał działać...

Jak odpalam bf'a i daję mu priorytet 'Powyżej normalnego' też mi ścina, ale później niż normalnie. Jak dam priorytet 'wysoki' to mi nie ścina z 20-30 minut i nagle ścina, ale jak kilkam to ctrl+alt+delete to pojawia mi się jakiś komunikat. Jest jakiś sposób na to żeby nie było takiego freez? Sterowniki graficzne uaktualniałem ale problem dalej jest. Oczywiście zlajkuję..

05750172469558379721.png

@Up a za co te komendy odpowiadają?

Start -> Uruchom -> cmd (uruchom jako administrator) -> (wpisz) bcdedit /set increaseuserva 2500

Aby przywrócić ustawienia wpisz bcdedit /deletevalue increaseuserva

Po zrobieniu zrestartować kompute

Człowieku, jesteś cudotwórcą, dzięki! A powiesz mi za co te komendy odpowiadają?

Jeśli to byłaby wina procka, to mi pomogło to:

podczas włączonej gry minimalizuje ją, włączam menedżer zadań, wchodzęw zakładkę procesy klikam PPM na bf3.exe i masz tam opcję ustaw koligację, ja mam proc 2 rdzeniowy i mam opcję procesor 0 i procesor 1, odznaczam procesor 1, tak aby zaznaczony był tylko procesor 0.

Wtedy zyskuję jakieś 3-7 klatek/sekundę i stabilność gry :>

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Problem] Zamraża mi bf'a   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...