Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] o LOL'a

marekstw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, a wiec jestem kompletnym noobem w tą gierke, przezucilem sie na lola z metka i cs'a.Moje pytanie brzmi, co najwazniejsze jest w lolu ? co trenowac? np. w cs wiadomo najwazniejszy jest skill i zgranie druzynowe dobre fleshe itd. Wiec pomyslalem zapytac was co jest najwazniejsze w lolu ?

Opublikowano

Sam sobie wyjaśniłeś "Skill i granie drużynowe " .__. . Kup sobie Ashe lub Master Yi na sam początek i graj na botach (SI) I trenuj

281719_3z8qprumn4fh9vwcyklgd0jx7t26bi1a5

Opublikowano

Hmm, moze źle napisałem, co wchodzi w skład tego skilla, nie wiem, mam duzo lasthitowac i wtedy zrobie sb dobre itemki ? czy co ?Moze inaczej cos jest najwazniejsze :D w tej grze last hity?

Opublikowano

Sam sobie wyjaśniłeś "Skill i granie drużynowe " .__. . Kup sobie Ashe lub Master Yi na sam początek i graj na botach (SI) I trenuj

jakie boty? Wlasnie na poczatku najbardziej powinno sie grac pvp. Co z tego, ze bedziesz lamil na poczatku, skoro ogarniesz co i jak po ~20grach.

@top

w skilla wchodzi inteligencja i doswiadczenie. LoL jest gra, gdzie trzeba duzo i szybko myslec oraz znac mozliwosci przeciwnika i jego champa. Tak, last hity to jedna z najwazniejszych rzeczy. Na poczatek dobrym wynikiem bedzie 70+ w 20 minucie. Po wbiciu 30lvla 100+. Za rankedy sie nie zabieraj, jak na solotopie farmisz ponizej 140 minionow. No chyba, ze support/jungle

Opublikowano

jakie boty? Wlasnie na poczatku najbardziej powinno sie grac pvp. Co z tego, ze bedziesz lamil na poczatku, skoro ogarniesz co i jak po ~20grach.

@top

w skilla wchodzi inteligencja i doswiadczenie. LoL jest gra, gdzie trzeba duzo i szybko myslec oraz znac mozliwosci przeciwnika i jego champa. Tak, last hity to jedna z najwazniejszych rzeczy. Na poczatek dobrym wynikiem bedzie 70+ w 20 minucie. Po wbiciu 30lvla 100+. Za rankedy sie nie zabieraj, jak na solotopie farmisz ponizej 140 minionow. No chyba, ze support/jungle

Uahaha uhauhauahuahu doobre na 30 lvl 100 cs w 20 min? Ty chyba na 200 elo siedzisz jak takie bzdury piszesz xDD

160 cs w 20 min bedzie dobrym wynikiem.

Czwarte konto na MPC Forum :) Będzie kolejne 100%? :)

Opublikowano

Uahaha uhauhauahuahu doobre na 30 lvl 100 cs w 20 min? Ty chyba na 200 elo siedzisz jak takie bzdury piszesz xDD

widze ze na 1000 elo siedzisz na moim 2 k elo to w 20 minucie ~~ 220 farmy
VmFHaU51U19fX2V1bmVfX18yMjVfX19NY1ZhZ2luYV9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

@up

Bwahahhahahahahahahahahaha. Impossible. Biorąc pod uwagę, że w 20 minucie masz 38 fal creepów co daje max 240 cs'ów. Oczywiście musisz nie ominąć żadnego i wrócić się tylko raz do bazy. Na dodatek żadnych wymian z przeciwnikiem, żadnych ganków.

Dla kogoś kto gra 2 lata. Na początek z tymi 100 cs'ami da radę.

@topic

W lolu niema najważniejszej rzeczy. Trzeba ćwiczyć zgranie drużynowe. Znać możliwości swoje jak i przeciwnika. Wiedzieć kiedy za kimś pobiec, a kiedy sobie odpuścić lub uciekać. Jak będziesz grał to skill sam przyjdzie (tak jak w każdej innej grze, czy w realnym życiu) i tutaj raczej nie trzeba się nastawiać na trenowanie jednej czynności. Jest sporo ważnych rzeczy: pozycjonowanie, kontrolowanie tego co robi przeciwnik, cs'owanie, harass, dobrym moment na wbicie w przeciwnika, budowanie dobrych itemów zależnie od sytuacji i wiele innych. Na dodatek każda pozycja ma odmienny styl gry.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

last hituj to podstawa

nie daj sie zabic jako pierwszy alb o wcale

graj pvp z ludzmi ;p lol to gra zespolowa wiec pomagaj teamowi a on bedzie pomagal tobie

Sadzić, Palić, Zalegalizować !!

Opublikowano

nie umiemy czyta widze. Ile last hitow robiles w 20 kiedy dopiero co wbiles 30? I czy ja gdzies pisalem, ze tyle to dla mnie dobrze? Ja Irelka i Shenem (ulubione champy) robie po 180+ w 20. a dla osoby, co last hitowac w ogole sie nauczyla na 25 lvlu (tak to jest na nordicu, na low lvlach junglerzy wymiataja , bo ciagle tylko pushuje kazdy)

widze ze na 1000 elo siedzisz na moim 2 k elo to w 20 minucie ~~ 220 farmy

streamerzy z 2.5 k elo maja po 180-210 ...

Opublikowano

nie umiemy czyta widze. Ile last hitow robiles w 20 kiedy dopiero co wbiles 30? I czy ja gdzies pisalem, ze tyle to dla mnie dobrze? Ja Irelka i Shenem (ulubione champy) robie po 180+ w 20. a dla osoby, co last hitowac w ogole sie nauczyla na 25 lvlu (tak to jest na nordicu, na low lvlach junglerzy wymiataja , bo ciagle tylko pushuje kazdy)

streamerzy z 2.5 k elo maja po 180-210 ...

no widzis bo lamia jak robisz wrejfy i wolfy to mozesz miec ~~220 cs w 20 min
VmFHaU51U19fX2V1bmVfX18yMjVfX19NY1ZhZ2luYV9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...