Skocz do zawartości

[Pytanie]Najlepszy plugin na blokadę x-ray!

DawidHard

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam pluginu blokującego w pełni lub częściowo X-ray'a, który zużywa bardzo mało ramu i nie laguje serwera [Nie Orebfuscator]. Może poprawna konfiguracja OrebfuscatorLite temu zaradzi? Bo normalnie jak wgrałem ten plugin na serwer to były lagi.

Daje dużżo lajków !

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

@Ichcios

Ten plugin wygląda na dosyć przestarzały i wątpię czy będzie działać na obecnej wersji bukkit'a

@DawidHard

Orebfuscator zawsze będzie pobierać dużo zasobów serwerowych nawet przy zmienianiu konfiguracji.

Więc jeśli masz zbyt słabą maszyne by utrzymać Orebfuscator'a lub OrebfuscatoraLite to zawsze możesz spróbować użyć jednego z tych pluginów:

• Anti X-Ray:

Dodaje coś w rodzaju punktów które ładują się przez kopanie diamentów a spadają po pewnym czasie lub przy kopaniu kamienia. Gdy punktów będzie zbyt dużo to gracz nie będzie mógł wykopać więcej diamentów.

Link do tematu na bukkit.org:
    dev.bukkit.org/server-mods/anti-x-ray/

• OtherDrops

Przy odpowiedniej konfiguracji pozwala na zmianę dropu diamentów z rudy na kamień dzięki czemu gracze mogą zdobyć diamenty tylko przez kopanie kamienia co czyni x-ray'a nie przydatnym.

Link do tematu na bukkit.org:
    dev.bukkit.org/server-mods/otherdrops/

@Ichcios

Chciałem jeszcze dla pewności sprawdzić czy działa lecz linki do pobrania wygasły. Poza tym czytałem komentarze pod tematem opisowym tego pluginu i wynikało z nich, że plugin przestał działać. I dodatkowo dochodzi jeszcze wersja 1.3 Minecrafta która sporo zmieniła w sposobie ładowania świata więc mało prawdopodobne by plugin bez aktualizacji przez tak długi czas jeszcze działał.

@up tak, jest propozycja. Zainstaluj oreBfuscator włącz serwer i wyłącz wejdź w Folder oreBfuscator (w plugins) otwórz czymś config.yml(polecam notepad++) i na początku powinno pisać:

EngineMode: 2

I w enginemode zamiast 2 wpisz 1 lub 3 (już nie pamiętam który mniej laguje serwer)

@edit chciałem zamiast Spoilera Code ale to już raczej nie ma znaczenia ;P

svh03y.jpg

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie]Najlepszy plugin na blokadę x   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...