DawidHard Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Witam, szukam pluginu blokującego w pełni lub częściowo X-ray'a, który zużywa bardzo mało ramu i nie laguje serwera [Nie Orebfuscator]. Może poprawna konfiguracja OrebfuscatorLite temu zaradzi? Bo normalnie jak wgrałem ten plugin na serwer to były lagi. Daje dużżo lajków ! By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik98.12 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Orebfuscator jest najlepszy ! Jest jego konfiguracja która zmniejsza o wiele wiele więcej RAM zużycia ! Znajdź na pewno było na MPC w TUT'ach ! (Jeśli znajdę edytuję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidHard Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 @up Jeśli tak to poproszę. Dam limita lajków ! By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo-Von-Troll Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Polecam OtherDrops **\\BS//** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ichcios Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Oczywiście stary, dobry AntiXRay! Łap Linka! http://forums.bukkit.org/threads/sec-antixray-v0-6-10-protecting-ore-from-xray-mod-and-transparent-texturepacks-1000.12527/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yscad Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 @Ichcios Ten plugin wygląda na dosyć przestarzały i wątpię czy będzie działać na obecnej wersji bukkit'a @DawidHard Orebfuscator zawsze będzie pobierać dużo zasobów serwerowych nawet przy zmienianiu konfiguracji. Więc jeśli masz zbyt słabą maszyne by utrzymać Orebfuscator'a lub OrebfuscatoraLite to zawsze możesz spróbować użyć jednego z tych pluginów: Anti X-Ray: Dodaje coś w rodzaju punktów które ładują się przez kopanie diamentów a spadają po pewnym czasie lub przy kopaniu kamienia. Gdy punktów będzie zbyt dużo to gracz nie będzie mógł wykopać więcej diamentów. Link do tematu na bukkit.org:dev.bukkit.org/server-mods/anti-x-ray/ OtherDrops Przy odpowiedniej konfiguracji pozwala na zmianę dropu diamentów z rudy na kamień dzięki czemu gracze mogą zdobyć diamenty tylko przez kopanie kamienia co czyni x-ray'a nie przydatnym. Link do tematu na bukkit.org:dev.bukkit.org/server-mods/otherdrops/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik98.12 Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 @DawidHard W configu Orebfuscator jest, wstawisz ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ichcios Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 @Yscad Plugin działa nadal dobrze ludzie zapomnieli o nim bo pojawil się ten "Orebfuscator" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yscad Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 @Ichcios Chciałem jeszcze dla pewności sprawdzić czy działa lecz linki do pobrania wygasły. Poza tym czytałem komentarze pod tematem opisowym tego pluginu i wynikało z nich, że plugin przestał działać. I dodatkowo dochodzi jeszcze wersja 1.3 Minecrafta która sporo zmieniła w sposobie ładowania świata więc mało prawdopodobne by plugin bez aktualizacji przez tak długi czas jeszcze działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidHard Opublikowano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 @Yscad like:D By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amerykanin91 Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Do jasnej .. używajcie normalnych czcionek. OtherDrop jest lepszy od tych podmienianych texture packów. Zamieniasz drop diamentów tak, że diamenty i szmaragdy, a nawet zelazo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidHard Opublikowano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Dziękuje wszystkim za wypowiedzi, jeszcze jakieś propozycje, czy już nie ? By Me. Pomogłem? Łapka w górę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warzniak19 Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 @up tak, jest propozycja. Zainstaluj oreBfuscator włącz serwer i wyłącz wejdź w Folder oreBfuscator (w plugins) otwórz czymś config.yml(polecam notepad++) i na początku powinno pisać: EngineMode: 2 I w enginemode zamiast 2 wpisz 1 lub 3 (już nie pamiętam który mniej laguje serwer) @edit chciałem zamiast Spoilera Code ale to już raczej nie ma znaczenia ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xCraftRayX Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Który mniej laguje 1 czy 3 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.