lopes564 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Cześć. Zapodał by mi ktoś sposób, aby buttonem odpalać questa? Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza Albert Einstein Odnośnik do komentarza
xDeStRuCtx Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Nie rozumiem. Nie odpalisz normalnego questa, chyba, że będzie on aktywny np. cały czas, a Ty go tylko 'odkryjesz', ale zabawy pewnie w chuj. Odnośnik do komentarza
lopes564 Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Nie rozumiem. Nie odpalisz normalnego questa, chyba, że będzie on aktywny np. cały czas, a Ty go tylko 'odkryjesz', ale zabawy pewnie w chuj. No właśnie o takie odkrycie mi chodzi. Nigdy się w pythonie nie bawiłem, więc nie wiem jak to jest. A jest jakiś sposób, aby pobrać dane z mysql w pythonie? Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza Albert Einstein Odnośnik do komentarza
Largos Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Nie można po prostu napisać Questa który zaczyna działać z argumentem when xxxxx.chat."Start" with game.get_event_flag("starteventspecjal") == 1, a na stronie zwykły skrypt php, który nadaje tą flagę, klient po prostu odpala skrypt Odnośnik do komentarza
LordOfHearts Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 możesz z tym pokombinować ;> http://www.mpcforum.pl/topic/706514-tut-dodatkowy-zwoj ..x.. Odnośnik do komentarza
lopes564 Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Nie można po prostu napisać Questa który zaczyna działać z argumentem when xxxxx.chat."Start" with game.get_event_flag("starteventspecjal") == 1, a na stronie zwykły skrypt php, który nadaje tą flagę, klient po prostu odpala skrypt Yyy ale jeśli dobrze Cie zrozumiałem, to trzeba będzie zagadać z npc aby odpalić questa, a ja chce pod buttona możesz z tym pokombinować ;> http://www.mpcforum....-dodatkowy-zwoj Funkcja send_letter jest w game jeśli się nie mylę W sumie to btn. SetEvent mnie zaciekawiło Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza Albert Einstein Odnośnik do komentarza
Largos Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Już się trochę zgubiłem, ale chodziło mi dokładnie o to ze skrypt na stronie będzie uruchamiał Questa, przykładowo dałem tylko, ze rozmawiając z jakimś npc będzie to możliwe dopiero gdy nadana będzie flaga którą nadaje skrypt, jeśli ty chciałeś by np quest był wywoływany guzikiem w metinie, to po prostu podpisujesz go w pythonie pod niego skrypt na stronie. Równie dobrze zamiast: when xxxxx.chat."Start" with game.get_event_flag("starteventspecjal") == 1 Moze byc: when login with game.get_event_flag("starteventspecjal") == 1 W momencie zalogowania będzie działać quest gdy tylko go uruchomisz, to tylko przykład. @down Może ci jeszcze Questa napisać??? Chciałeś wiedzieć jak zrobić coś takiego a nie jak się pisze questy, dałem ci przykład, a nie pisze ci jak masz to zrobić. Odnośnik do komentarza
lopes564 Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Już się trochę zgubiłem, ale chodziło mi dokładnie o to ze skrypt na stronie będzie uruchamiał Questa, przykładowo dałem tylko, ze rozmawiając z jakimś npc będzie to możliwe dopiero gdy nadana będzie flaga którą nadaje skrypt, jeśli ty chciałeś by np quest był wywoływany guzikiem w metinie, to po prostu podpisujesz go w pythonie pod niego skrypt na stronie. Równie dobrze zamiast: when xxxxx.chat."Start" with game.get_event_flag("starteventspecjal") == 1 Moze byc: when login with game.get_event_flag("starteventspecjal") == 1 W momencie zalogowania będzie działać quest gdy tylko go uruchomisz, to tylko przykład. A ja chcę, aby po kliknięciu buttona odpalił się quest, nie po zalogowaniu. Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza Albert Einstein Odnośnik do komentarza
xDeStRuCtx Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 klientowe SetEvent ustawia event dla wydarzenia klientowego i wywołuje też funkcję klientową. Odnośnik do komentarza
lopes564 Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 klientowe SetEvent ustawia event dla wydarzenia klientowego i wywołuje też funkcję klientową. A w jaki sposób otwarcie lettera wywołuje questa? Już chyba mam pomysła jak to zrobić Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza Albert Einstein Odnośnik do komentarza
krzywy_ Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 A w jaki sposób otwarcie lettera wywołuje questa? Już chyba mam pomysła jak to zrobić def __StartQuest(self, btn): event.QuestButtonclick(btn.index) self.__DestroyQuestButton(btn) sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.