Skocz do zawartości

[Pytanie]Wywołanie questa skryptem

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem. Nie odpalisz normalnego questa, chyba, że będzie on aktywny np. cały czas, a Ty go tylko 'odkryjesz', ale zabawy pewnie w chuj.

No właśnie o takie odkrycie mi chodzi.

Nigdy się w pythonie nie bawiłem, więc nie wiem jak to jest.

A jest jakiś sposób, aby pobrać dane z mysql w pythonie?

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Nie można po prostu napisać Questa który zaczyna działać z argumentem when xxxxx.chat."Start" with game.get_event_flag("starteventspecjal") == 1, a na stronie zwykły skrypt php, który nadaje tą flagę, klient po prostu odpala skrypt

Yyy ale jeśli dobrze Cie zrozumiałem, to trzeba będzie zagadać z npc aby odpalić questa, a ja chce pod buttona :)

możesz z tym pokombinować ;>

http://www.mpcforum....-dodatkowy-zwoj

Funkcja send_letter jest w game jeśli się nie mylę :)

W sumie to btn. SetEvent mnie zaciekawiło ;)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Już się trochę zgubiłem, ale chodziło mi dokładnie o to ze skrypt na stronie będzie uruchamiał Questa, przykładowo dałem tylko, ze rozmawiając z jakimś npc będzie to możliwe dopiero gdy nadana będzie flaga którą nadaje skrypt, jeśli ty chciałeś by np quest był wywoływany guzikiem w metinie, to po prostu podpisujesz go w pythonie pod niego skrypt na stronie.

Równie dobrze zamiast:

when xxxxx.chat."Start" with game.get_event_flag("starteventspecjal") == 1

Moze byc:

when login with game.get_event_flag("starteventspecjal") == 1

W momencie zalogowania będzie działać quest gdy tylko go uruchomisz, to tylko przykład.

@down Może ci jeszcze Questa napisać??? Chciałeś wiedzieć jak zrobić coś takiego a nie jak się pisze questy, dałem ci przykład, a nie pisze ci jak masz to zrobić.

Już się trochę zgubiłem, ale chodziło mi dokładnie o to ze skrypt na stronie będzie uruchamiał Questa, przykładowo dałem tylko, ze rozmawiając z jakimś npc będzie to możliwe dopiero gdy nadana będzie flaga którą nadaje skrypt, jeśli ty chciałeś by np quest był wywoływany guzikiem w metinie, to po prostu podpisujesz go w pythonie pod niego skrypt na stronie.

Równie dobrze zamiast:

when xxxxx.chat."Start" with game.get_event_flag("starteventspecjal") == 1

Moze byc:

when login with game.get_event_flag("starteventspecjal") == 1

W momencie zalogowania będzie działać quest gdy tylko go uruchomisz, to tylko przykład.

A ja chcę, aby po kliknięciu buttona odpalił się quest, nie po zalogowaniu.

Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie]Wywołanie questa skryptem   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...