Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Plugin "IslandWorld"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio naszła mnie ochota by zrobić serwer dedykowany "Sky-Block" takie latające wyspy lub wyspy wodne... ale teraz tak..

Znalazłem o taki plugin: "IslandWorld" na wielu "Sky-Block" jest ten plugin można nim robić latające wyspy i wyspy na wodzie.. można w nim wykonywać misje... itp.. ale teraz taki problem niestety jak wpisuję komendę: "/island" to wyskakuje taki o to komunikat: "Island World not started correctly, check logs!" Jakieś rady ?

A może ktoś poleca plugin na którym tak samo mogą tworzyć się wyspy powietrzne lub na wodzie.. ?

image.png

Opublikowano

/island create tak samo próbowałem i to samo :P spróbuję ten plugin "SkyBukkit" i dam edita

@edit

Na tym pluginie nie ma żadnych misji oraz da się robić tylko powietrze wyspy a mi głównie chodzi o wyspy na morzu :P

O takie coś mi chodzi:

Sea.jpg

Jak by ktoś mógł mi podrzucić Save całego świata zalanego aż do Bedrocka 20 kratek czy jakoś...

"

/mvcreate IslandWorld normal -g CleanroomGenerator:20,water

"

image.png

Opublikowano

Chodziło ci o jakiś z misjami :D

A czy tamten plugin obsługiwał wyspy na morzu ???

Jak potrzebujesz pluginów to na bukkit.org i wpisz sobie jakąś frazę np. SKY i wyskoczy ci dużo pluginów

(Poszukam pluginu jak znajdę to napiszę !)

Opublikowano

Teraz jak tworzyłem przez plugin Mv tą powierzchnie morza było ok dodałem ją jako główną:

"level-name=FiteSky" plugin zaczął działać ale wtedy te morze całe znikło i porobiły się takie jakby wielkie wyspy w otchłani i potrzebuję save... Nie wiem czy coś wywnioskujesz z tego co napisałem nie umię wytłumaczyć :D najlepiej napisz na gg :P

@edit

Obsługiwał :D

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...