Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje Pomocy Odnosnie Wirusa Rootkit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Moj problem polega na tym ze po podlaczeniu pendrive kolegi przeszedl do mojego komputera wirus rootkit.Oczywiscie odrazu odlaczylem pendrive.Avast niby usuwal tego wirusa ale on ciagle powracal.W czynie desperacji zastosowalem opcje przywroc system z narzedzi windowsa.Cofnelem moj komputer o około 7 dni.I tu rodzi sie moje pytanie czy to cos dalo?Skanujac avastem dysk C nic mi sie nie wyswietla o zadnych wirusach.Dodam tez ze uzywalem ad-aware i tez bylo czysto.Jednak nie bardzo mi sie chce wierzyc w dzialanie tego kroku i dla tego tez pytam sie was czy to byl skuteczny krok z mojej strony?Jesli jednak nie to prosze o wiecej informacji jak tego syfu moge sie pozbyc (oczywiscie nie robiac formata-to to juz jest ostatecznosc)

PS:Jesli zly dzial prosze o przeniesienie do odpowiedniego. Z gory THX

Opublikowano

Witam jeszcze raz.Przeskanowalem moj komputer programem AVG.Anti.Rootkit i oto jego skan 5be989f84dcdf4d4m.jpg Mozecie mi powiedziec czy to cos jest grozne?I jak sie tego pozbyc?A i jeszcze gdzie moge wkleic skan z hijackthis.

@EDIT: Czy ta stronka jest zaufana pod wzgledem logow? h ttp://www.hijackthis.de/ pokazuje mi 2 pliki ktore powinienem usunac.Mam to zrobic?

Opublikowano

Tak. Zrób to.

Jeżeli są nasty to śmiało możesz wywalać Combofix'em.

Ten plik z AVG nie musi być koniecznie wirusem. Dla pewności jednak możesz usunąć.

f.png