tapne Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Witam, otóż mam problem z TCP w autoit. Użyłem sobie gotowego serwera i klienta z tej strony : https://pl.wikibooks.org/wiki/AutoIt/Sie%C4%87 i problem polega na tym że tam gdzie się wpisuje ip to działa mi tylko na 192.168.1.3 i hamachi, czy da się zrobić aby śmigało na zewnętrznym ? (mam router) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 tak, ustawić redirekt w routerze If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tapne Opublikowano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 mógłbyś troszkę jaśniej ? : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GameOverMan Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Musisz wbić na router (np. przez przeglądarkę wpisując jego IP, możliwe, że trzeba będzie podać nazwę użytkownika i hasło) i przekierować porty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tapne Opublikowano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 no ok, przekierowałem i nadal to samo : ) http://pokazywarka.pl/75w047/#zdjecie4744433 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 a skąd to wiesz że nie działa ? If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tapne Opublikowano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 no w serwerze wpisuje port 1024, a w kliencie ip zewnetrzne i port 1024 z gotowego przykładu ze strony i nie łączy / serdecznie przepraszam, nie zauważyłem ale w serwerze wpisywałem ip co nie jest potrzebne, gdy wpisalem sam port elegancko śmiga, lajki ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjut Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 http://www.no-ip.com/ Instalujesz program z tej strony i łączysz się z komputerem za pomocą dynamicznego adresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somanyidiots Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Pewnie chcesz zrobić coś w stylu rat. Programy tego typu min teamviewer działają tak, że posiadają osobny serwer. Client >>Serwer>>Client. Więc wtedy nie masz problemów z ip wew/zew ponieważ na początku łączy się do serwera który przydziela ci dane id a następnie dzięki temu id, inna osoba może się połączyć do ciebie przez ten serwer. Easy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tapne Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 nie, nie o to mi chodzi, z problemem se już poradziłem, do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.