LoneyPL Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Siema mam taki mały banalny problem :P A więc jak zrobić takie coś jeżeli gracz kliknie walcz na arenie walczy z losowym graczem mam wszystko tylko nie wiem jak zrobić aby walczył z graczem o losowym ID Pomożecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamvader Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 No to tak ;] Wyciągasz najmniejsze ID i przypisujesz np do zmiennej $min i pobierasz ilość graczy(będzie to domyślnie największe ID) i przypisujesz do zmiennej $max $losowyprzeciwnik = rand($min,$max); Przy linku do ataku podajesz zmienną $losowyprzeciwnik czaisz ? WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoneyPL Opublikowano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 tak kumam o co chodzi ale nie wiem jak pobrać najmniejsze ID :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamvader Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 możesz wpisać domyślnie 1 jeśli nie kombinowałeś z ID czyli $losowyprzeciwnik = rand(1,$max); WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoneyPL Opublikowano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 okey zobaczę czy będzie mi to działać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnmbb Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Kamil nie mąć mu kurfa tylko najlepiej daj kod to zrozumie : $gracze = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM Gracze")); $losowe_Id = rand(1, $gracze) - 1; $gracz = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM Gracze LIMIT $losowe_Id, 1")); header("Location: walka.php?graczID=".$gracz['Id']); Objaśniam $gracze - wywala ilość wpisów w bazie $losowe_Id - losuje wartość od 1 do x (x - ilość graczy) i odejmuje o 1 na potrzeby zapytania MySQL. $gracz - pobieramy gracza. pomijamy $losowe_Id rekordów i wybieramy 1 Przekierowujemy do skryptu walki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoneyPL Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 sorry że odkopuję ale pojawił się problem a mianowicie cały czas losuje mi jednego gracza i i chciałbym aby nie pisało do góry jakiego przeciwnika wybrało Edit sory zrobiłem mały błąd w zapisie i nie wiedziałem czemu mi nie chciało losować ale mam jeszcze problem z tym aby gracze nie widzieli id jakie wylosowało można to jakoś ukryć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXu Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 po prostu przy wyświetlaniu nie wyciągasz z tablici jego imienia i tyle Możesz tylko wciągnąć jego np numer w rankingu czy cokolwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamvader Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Weź echo i w nim wpisz : $losowe_Id (jeśli korzystasz z sposobu Konga) Takim sposobem wyświetli się ID gracza. Podobnie zrób z nickiem. p.S pisze z komórki... WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoneyPL Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 ehh nie zrozumieliśmy się chyba A więc jest taki problem : Gdy wylosuje id gracza i przeniesie do skryptu walki to do góry w pasku adresu piszę (załóżmy że tak) walka.php?graczID=".$gracz['Id'] a ja chcę żeby nie pisało jakiego gracza wylosowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoneyPL Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 okey problem rozwiązany dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.