Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rady na temat Zwiadowcy

Gość Mateu5z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Mam Jak Narazie Zwiadowce 7lv , lecz dużo rzeczy nie wiem nie będe wypisywał jakich , bo jest ich zbyt wiele !

W tym temacie prosze was byście udzielili mi kilka rad związanych z zwiadowcą ! Obojętnie jakie ! wszystkie pewnie mi się przydadzą! Z góry dziękuje

Opublikowano

no to dam ci radę pewnie nie masz fajnej broni to polecam ci zakupić zestaw Tiger za 10k fundsów i trzeba ćwiczyć umiejętności polecam dawać w cleymory fajnie można ludzi wkurzać

Opublikowano

o snajperke się nie martwie mam M95 + KOLBA + LUFA + MAGAZYNEK VIPER i nie nazekam a co do umiejętnosci to dzięki leci lajk:>

Opublikowano

Możesz też dawać punkty w moździerz (motar strike czy jakoś tak), czujnik ruchu (na maksa) a potem w prawe drzewo w lepszą identyfikację wrogów a potem w co chcesz. I zobacz na youtube wszystko co będzie o snajperach a przedewszystkim to wyczuj snajperke. Polecam ci zestaw z l96a1 a jak chcesz coś tańszego to kup m24 i m1911.

Opublikowano

@up o snajpe nie pytam napisałem z resztą :> a co do reszty może się przydac lecz nie przesiaduje dużo w srodkach transportu , wole przykampic z moim m95 na żurawiu na Oman :>

Opublikowano

No to wal zawsze w banie, kładz claymora za sobą, zaznaczaj przeciwnika,uciekaj jak ktoś do Ciebie strzela, jak nie masz dobrego pistoletu to kup aby dobijać przeciwników po chybionym strzale z m95 i jak nie padnie to dobijasz pistoletem,chowaj się w krzakach i strzelaj uważaj na plecy.

Opublikowano

mortal strike?... żeby to było dobre to trza wydać 1.5k kasy.... i do tego zabiera 5 umek -,-

daj w czujnik na maxa i 1 w granaty potem claymory 5 punktów lub jak kupisz bosta za 700kasy to możesz dać 1 umke to ci wyjdzie na to samo bo bost dodaje 4/5 claymory :)

w 2 drzewku daj

zaawansowane rozpoznawanie na max potem taktyczna selekcja celów bieganie na max i chodzenie żeby odblokować 3 drzewko musisz jeszcze 1 umke tą daj w co chcesz w 3 drzewku daj

identyfikacja celu i reszte punktów w pośmiertną detonacje :)

nie daje w zwiad bo mam czujke ;] a że lubie się wpychać w miejsca gdzie jest pare osób i stawiać claymory to jak mi się zginie to granacik :>

@EDIT

szlak.... przecie ty 7lvl masz ;f a ja roozpisałem do 25 -,- xD

YAY

Opublikowano

heh grałem jakiś tydzień reconem .... (1tydzień bf) miałem 7lvl ŁOO kox itp..... już się nie mogłem doczekać mortala..... i go osłąbili -,-

teraz jak walnie prosto na cb to o ile wiem 80 wali.... :/

YAY

Opublikowano

Masz nie wiem może ci się przyda moje drzewko bardzo dobrze mi się na nim gra

post-383011-0-30122000-1348517541_thumb.png

kup zestaw tiger z ta luneta jeśli wróg jest na dużej odległości trzeba podnieść w gore luneta z tego zestawu ci to ułatwi bo ma te paski fajne stawiaj 2x minę zawsze bo może trafić się medyk

po inne dodaj mnie do frends w grze rozegramy se runde klikasz taka ikonę żółta i akceptujesz znajduje sie mniej więcej w tym miejscu na stronie post-383011-0-23608800-1348517836.png

Opublikowano

mogłeś dać um na określone mapki... poco ci um na heli / rakiete w czolgu? poco ci to że przechodząc przez claymory to one nie wybuchają? przecie to tylko patrzeć pod nogi trzeba -.- bojowa regeneracja też zbędna... nie wiem na co ty te um zrobiłeś... campienie nie.... gdzie czujka? na atak przez wrogów też nie... brak pośmiertnej ...

no ale dobra nie będę krytykował innych :)

YAY

Opublikowano

@UP

No właśnie, siedź cicho. Gość tylko podpowiedział mu jakie "ON SAM" używa, widać na forum, że szukasz ciągle spin, i spinasz się w każdym poście, którego napiszesz, nic praktycznie nie dodałeś od siebie na tym forum, tylko pyskujesz i sapiesz się. Trochę się ogarnij, nie każdy jest tu po to, żeby wysłuchiwać takich baranów, jak masz się pospinać i pisać coś obraźliwego to lepiej ugryś się w języczek.

Opublikowano

Koledzy powyżej chyba wszystko napisali ;) Dużo trenuj a wprawa sama przyjdzie i wybierzesz najlepsze opcje.

I przepraszam, że zboczę z tematu, ale mam jedno nurtujące mnie pytanie:

Czy claymore może uszkodzić czołg? Czy tylko piechotę?

Opublikowano

Koledzy powyżej chyba wszystko napisali ;) Dużo trenuj a wprawa sama przyjdzie i wybierzesz najlepsze opcje.

I przepraszam, że zboczę z tematu, ale mam jedno nurtujące mnie pytanie:

Czy claymore może uszkodzić czołg? Czy tylko piechotę?

cłaymor uszkadza tylko piechotę do uszkadzania czołgów jest mina
Opublikowano

Ja osobiście stawiam na mobilność :D

3mdwu9.jpg

Gol + Vss Vintorez.

Polecam grać na mapach : Mashtur, Sharqi, Oman

Patrz się do tyłu (F), spamuj cały czas z Q, gdzies był tutorial jak zrobić spotted pod jeden przycisk.

Hmm, kup sobie lepsza lunetę

vgw1jr.jpg

OndteAw.png
Opublikowano

@UP

No właśnie, siedź cicho. Gość tylko podpowiedział mu jakie "ON SAM" używa, widać na forum, że szukasz ciągle spin, i spinasz się w każdym poście, którego napiszesz, nic praktycznie nie dodałeś od siebie na tym forum, tylko pyskujesz i sapiesz się. Trochę się ogarnij, nie każdy jest tu po to, żeby wysłuchiwać takich baranów, jak masz się pospinać i pisać coś obraźliwego to lepiej ugryś się w języczek.

z kim ja spin szukam?... ja tylko się pytam....

claymory nie uszkadzają czołgu tylko piechote :)

YAY

Opublikowano

Idź w moździerz jak grasz np na basra i widzisz na czujniku że dużo wrogów to wzywasz zwiad i masz z 500-1k pkt :) na oman i podobnych mapach też się bardzo przydaje :) Kup zestaw jtiger i będziesz kosa lub dokup lunetę range ace ale nie wiem czy ten zestaw nie będzie tańszy.... Strzelaj w głowę i od razu kryj się bo cie zdejmą :/ warto wycelować trochę przed gościem (np , / ,= gość /= środek celownika) jak on będzie biegł w tamtą stronę to poczekaj, wyceluj w głowę i strzelaj jak będzie ./ w tedy jak wycelujesz dobrze to na 100% bania :) na Basra uważaj żeby cie od tyłu nie zaszli i stawiaj claymory (mina przeciw-piechotna) za sobą tak 5m to nie podejdzie. Jak sniper w ciebie wali to patrz na smugę i poczekaj chwilę bo pewnie się skrył więc możesz go szukać a on cie może zdjąć. Ciągle rzucaj czujnik ruchu (raz zarobilem 190 pkt jak rzuciłem !!) i rozglądaj się :) Jak przyjdzie coś do głowy to napiszę :)

cłaymor uszkadza tylko piechotę do uszkadzania czołgów jest mina

Wiesz ja podszedłem do czołgu dałem claymory i strzeliłem w nie, one wybuchły i kilkaset pkt weszło :)

Opublikowano

Jak chcesz ownic to polecam m24 tania jest ale dobrze sie nia gra. bynajmniej mi . No i oczywiscie claymory dobra rzecz jak jestes na tylach wroga i kampisz w budynku to wrzucasz je w drzwi i masz zapewnione bezpieczenstwo . Naucz sie latac to bedziesz rzadzil na kazdej mapie ;p

BUM

Opublikowano

Ja ci moge poradzic tyle że musisz duzo trenowac o i jak gdzieś przycampisz to zmień pozycje na inną lub znajdz miejsce żeby sie zasłonic bo cię zaraz sciągnie inny snajper radze tez kupic zestaw jtiger tani a kosa że szok mozesz kupic bosta na druga broń i biegac z dwoma karabinami snajperskimi albo wziąc saige z tego zestawu.

Tu masz mały pokaz działania tego zestawu:post-298594-0-24466400-1348683840_thumb.jpg

POMOGŁEM DAJ LUBIĘ TO:D

ab0bc93176c28908944588b712d630d4593d8605.png

Opublikowano

Ja ci moge poradzic tyle że musisz duzo trenowac o i jak gdzieś przycampisz to zmień pozycje na inną lub znajdz miejsce żeby sie zasłonic bo cię zaraz sciągnie inny snajper radze tez kupic zestaw jtiger tani a kosa że szok mozesz kupic bosta na druga broń i biegac z dwoma karabinami snajperskimi albo wziąc saige z tego zestawu.

Tu masz mały pokaz działania tego zestawu:post-298594-0-24466400-1348683840_thumb.jpg

Ja mam lepszy przykład jtigera / nie żebym się przechwalał czy coś ale można pokazać ile ten zestaw wyciska , i to na polskim serwerze a wiadomo że Polacy grają b.ładnie

screen009k.png

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

ja wlasnie dzis widzalem raaela, ale to nie byl taki zwykle sniper. Koles mial jeden z lepszych pistoletow i kasowal wszystkich przy pewnym murku, a na dystans ze swojego awp all dziesiatkowal

Opublikowano

Ja mam lepszy przykład jtigera / nie żebym się przechwalał czy coś ale można pokazać ile ten zestaw wyciska , i to na polskim serwerze a wiadomo że Polacy grają b.ładnie

screen009k.png

screen009k.png

ha ha lajtowo ładny wynik :D

POMOGŁEM DAJ LUBIĘ TO:D

ab0bc93176c28908944588b712d630d4593d8605.png

Opublikowano

Jeśli chcesz być dobrym snajperem, nie polecam m95. Nic się nie nauczysz grając tą snajperką, może i ma duży damage ale długi reload sprawia, że tańszymi snajperkami można nabić dużo więcej punktów. Polecam m24, sam używam i jak dla mnie to najlepsza snajperka, do tego śmiesznie tania. Łatwo wyczuć bullet drop, tydzień grania i nie będziesz miał problemu z headami ze 140 metrów. Ma bardzo szybki reload, a to daje sporą przewagę w starciu np. z m95.

Co do stylu gry to zdecydowanie nie kamp ciągle w jednym miejscu, chyba że na mashtuurze, bo tam można w ten sposób nabić sporo expa. Poza tym staraj się zmieniać pozycję minimum co minutę. Jak już będziesz miał dużego skilla to możesz próbować z m95. I jeszcze jedna rzecz. Wyćwicz się w pilotowaniu heli, najlepiej jest na omanie i dalianie, ja jak dorwę heli to na rundę mam spokojnie 6 czy 7 tys. expa, a czasem i 8 - 9. Mam nadzieje że choć trochę pomogłem :)

Jak chcesz ownic to polecam m24 tania jest ale dobrze sie nia gra. bynajmniej mi . No i oczywiscie claymory dobra rzecz jak jestes na tylach wroga i kampisz w budynku to wrzucasz je w drzwi i masz zapewnione bezpieczenstwo . Naucz sie latac to bedziesz rzadzil na kazdej mapie ;p

Przynajmniej, nie bynajmniej.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Wniosek ?

Najlepsza snajperka (Dla ciebie na tym poziomie)

- M24

- GoL

-L96A1 (Przecena 8k :O spiesz się)

Gdy kampisz po kilku killach zmieniaj pozycje.

Najlepiej wpakuj punkty tak abys miał Claymore oraz szybki bieg, pozwoli ci to na szybkie przemieszczanie sie pomiedzy campami.

Rozglądaj się bez przybliżania lufy, spamuj z Q, patrz się do tyłu, gdy kogoś zauważysz natychmiast reaguj.

UUUUUUUUFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

Miłej gry życzę

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...