Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Stałe rangi.

Why

Pula nagród  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy by?by? za ustabilizowaniem nagród w zale?no?ci do zaj?tych miejsc?

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

Witam. Jak pierwsze po przeczytaniu prosiłbym o oddanie głosu w ankiecie. Piszę już na początku bo 2/5 tego forum patrzy tylko na kolorki.

Chodzi mi mniej więcej o to, aby ustalić "hierarchię" danych rang, czyli, aby przydawane rangi były stałe, a nie mieszane.

Weźmy przykład. Dają nagrody za 1 miejsce Blue za 2 Gold za 3 Talon za 4 Champion, ile razy tak nie było ?

Jednak patrząc na przywileje danych rang, najczęściej jest dawany Gold na 2 miejscu a Blue na 1, nie chodzi mi o coś, tylko o to, że najczęściej jest już stworzyć gorszą pracę i mieć II miejsce, niż stworzyć dobrą pracę i mieć I, gdzie blue ma mniejsze przywileje, niż gold, dawany za DRUGIE MIEJSCE, dla mnie to paradoks, że ktoś na 2 miejscu dostaje plakietkę z lepszymi funkcjami, niż ten co się napracował i dostaje blue, który ma może połowę przynależności gold'a.

Sugerowałbym, aby nagrody były ustabilizowane w sposób :

1 - Gold Member

2 - Blue Member

3 - MPC Champion (ew. na turniejach)

4 - Talon

Lub, aby przywileje Blue Member'a zostały zwiększone, z powodu, iż jakby te osoby, np. ja i nie tylko ja, dostały za miejsce I, a nic z tego nie mają dokładnego, bo i tak ktoś z II miejsca dostał Gold'a z lepszymi przywilejami.

ZANIM NAPISZESZ POMYŚL, POMOŻE CI TO W ŻYCIU REALNYM JAK I W MĄDREJ WYPOWIEDZI, RZADKO SPOTYKANEJ.

ZANIM NAPISZESZ, PRZECZYTAJ WSZYSTKO, A NIE TYLKO, ŻE KOLORKI MAJĄ BYĆ TAKIE A NIE TAKIE.

Opublikowano

Nie. Niech każdy ma wolny wybór - wiadomo, że gold ma większe prawa od blue, ale w odczuciu większości (a przynajmniej tak wnioskuję po rozmowach na gg/ts3), to większość woli blue membera.

To i tak żadne uprawnienia, nie ma po co spinać, tylko brać udziały w konkursach ;]

Arcymistrz
Opublikowano

Dobrze piszesz, jednak powinno być do wyboru, albo sprawiedliwie, no bo myśląc to możesz odwalić dobrą manianę i dostać II miejsce z Goldem a zrobić zajebistą robotę i dostać nagrodę, która ma mniejsze możliwości. Lub zrobić tak jak jest w twoim konkursie, że nagrody można wybierać, a nie brać gorszą jednak nie złą nagrodę, gdzie ktoś dostanie lepszą, za gorszą robotę. To jest troszeczkę niesprawiedliwe.

Arcymistrz
Opublikowano

Tak tylko, że wtedy trzeba wygrać II konkurs :D, który dla niektórzy nie może być aż taki szybki do wygrania.

Wątpię, że wymieniają nagrody z Blue na Gold, bo jeśli tak to to też jest niesprawiedliwe o_O *mózg rozjebany*

Opublikowano

Chodzi mi o sytuację, ze za 1 miesjce jest gold, a za 2 blue, albo na odwrót i ktoś mający golda zajmie akurat miejsce premiowane goldem - i w tedy wymienia na inną nagrodę :>

Opublikowano

Nie. Niech każdy ma wolny wybór - wiadomo, że gold ma większe prawa od blue, ale w odczuciu większości (a przynajmniej tak wnioskuję po rozmowach na gg/ts3), to większość woli blue membera.

To i tak żadne uprawnienia, nie ma po co spinać, tylko brać udziały w konkursach ;]

91041133664860587265.png
Created by

Arcymistrz
Opublikowano

Jednak jest to zawsze przywilej, hmm jakby wspomagający.

Jeśli nie zmiany to dodanie większości przywilejów Golda dla Blue.

Jak się ma każde nagrody to tak jest xD.

Piszesz PW do organizatora konkursu i po sprawie. ;)

Watpię, jak to pisał RMCF moderator ustala nagrody i nie podlegają one zamianie chyba, że jest to double, triple.

Opublikowano

Jak czasami patrze na konkursy to widzę, że za 1 miejsce jest Gold lub Blue i tak samo za 2 miejsce, więc to tylko zależy od prowadzącego, na nie.

Opublikowano

Beka oczywiście że na nie z powodów niektórych wyzej ew. dogadaj sie na przyszłośc z organizatorem.

Champion nie ma żadnych przywileji i sie żyje ;d

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Arcymistrz
Opublikowano

Tak spx nie ma :D ale jest to nagroda byle jaka ale jest. Jednak mi bardziej chodzi o te blue i gold bo champ za turnieje. Jak pisałem, chyba, że ktoś nie zrozumiał chodzi o to, że aby Gold albo miał zmniejszone, albo takie same ale był jako nagroda na 2 miejscu albo niech blue ma to co gold. Bo niektóre są nie fer tak jak pisałem wcześniej (kto nie czytał, niech przeczyta, zanim napisze.).

Opublikowano

Powiem tak : pomysł dobry mimo że nie znam przywileji golda ( słyszałem że można zmienić nick )... Skoro nagrody są inne to proponuje wyrównać ich przywileje i przy konkursach dawać blue lub gold a jak już jakiś duży konkurs to Blue lub Gold + talon 15/10% a za 2 miejsce blue lub gold

TAK

jigorus.png

By Harukimisu

W sumie to nie zawsze. rezygnuję z posady Moderatora. Dzięki za wszytko i powodzenia...

Jeszcze kiedyś wrócę więc nie liczcie że się mnie tak łatwo pozbędziecie ;)

Arcymistrz
Opublikowano

Gold :

Uprawnienia:

Brak Reklam

Jednorazowa zmiana nicku

Limit upload 250mb

Edycja nazwy swojego tematu

Możliwość omijania kontroli antyfloodowej

Większa skrzynka na wiadomości

Otwiera/ Zamyka własne tematy

Blue :

Uprawnienia:

Skrzynka na wiadomości powiększona do 500

Możliwość zmiany tła profilu

20 Lubie To na 24h,

Otwiera / Zamyka własne tematy

Moim zdaniem coś nie tak ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...