Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[MiniTuT] Czołgi ciężkie Ameryki

Frozze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tego MiniTut'a chciałbym poświęcić czołgom ciężkim Ameryki . Postanowiłem zrobić ten tut aby podzielic się z Wami moim doświadczeniem z tymi czołgami oraz żeby nowicjusze wiedzieli coś o czołgach amerykańskich . Jeżeli poradniczek wam się spodoba , zrobię analizę każdej gałęzi rozwoju Czołgów Amerykańskich . Uznajmy go za część pierwszą . Mój poradnik jest absolutnie subiektywny . Miłej Lektury !

A więc do tematu :

T1 HT V Tier

usat1hvy.png

Coś o nim : T1 Heavy . Jest to czołg przed którym najlepiej zrobić M4 Sherman . Dlaczego ? Dlatego że M4 ma bardzo dobry MM i MoneyMaking . Heavy jest dla mnie "Ciężkim Shermanem" [ Nie mylić z M4A3E2 ] i nawet dobrze mi się Nim grało .

Taktyka : Nie radzę nim "szarżować" . Czołg ma słaby pancerz i nie jest zbytnio zwrotny .

MoneyM : Nawet nawet dobry .

MatchM : Najczęściej III i V tiery . Od czasu do czasu VI i raz na "Ruski rok" VII

Plusy :

+ szybkostrzelne działo

Minusy :

- słaby pancerz

- mało zwrotny

- "Loduffka"

T14 V Tier premium

Coś o nim : Czołg premium . Jest dobrym czołgiem . Ma bardzo mocną wieżyczkę z każdej strony . Jego kadłub jest papierowy , ale nie dla V tierów . Z przodu ma nawet nieźle rykoszetujący przód . Boki zaś ma płaskie jak stół . Jest bardziej zwrotny od kolegi wyżej .

Taktyka : Jeżeli trafisz na V tiery , nie masz się co martwić tylko nie wystawiaj za bardzo kadłuba , a wystaw wieżyczkę .

MoneyM : Nie bedę duzo mówił , Nie grałem Nim a pewnie jak każdy V tier ma Dobry MM

MatchM : Najczęściej trafia się nim na III - V tiery . Rzadko zaś na VI

Plusy :

+ dobrze opancerzona wieżyczka

+ nawet dobre działo

+ dobry MM

Minusy :

- płaskie jak stół boki

- działo ma małe DMG

M6 VI Tier

Coś o nim : Według mnie najlepszy heavy [nie licząć KW-1S i T150 ] ze wszystkich . Ma dobre działo nawet z niezłym przeładowaniem i dobrym DMG . Jest zwrotny . Bardzo dobrze zarabia .

Taktyka : Jeżeli jesteś TOP w bitwie VI - tierowej możesz przejąć rolę "prowadzącego" . Ale uważaj , M6 to nie Maus ani T-50-2 w jednym !

MoneyM : Bardzo dobry

MatchM : Czasami VIII tiery ale rzadko sie to zdaża . Najczęściej to VII i VI tiery

Plusy :

+ dobry MoneyM i Match M

+ dobre działo

Minusy :

- "Loduffka"

T29 VII Tier

Coś o nim : Jest to mój ulubiony VII tier . Według mnie nie ma lepszego , jeżeli możesz wykorzystać wszystkie jego atuty . Działo ma świetne o świetnej celności i nawet dobrym DMG . Ma dużą wieżyczkę ale za to ma z przodu wieżyczki 280mm .

Taktyka : Chowacie papierowy kadłub i wystawiacie tylko nieprzebijalną wieżyczkę .

MoneyM : Średni

MatchM : Jest słaby . Czasami trafisz na X i IX tiery , za to na niższych rządzisz .

Plusy :

+ wieżyczka [ pancerz ]

+ działo

+ zwrotność

+ szybko się rozpędza

Minusy :

- wieżyczka [ rozmiar ]

- MatchM

T32 VIII Tier

Coś o nim : Jest jeszcze bardziej lubianym czołgiem niż T29 . T32 ma 300mm wieżyczkę ! oraz jego wieżyczka jest irytująco [ dla wrogów ] mała . Jest zwrotny oraz szybki . Niestety , działo posiada z T29 i nie ma rewelecji . Świetnie radzi sobie "Pancerz w pancerz"

Taktyka : Taka jak na T29

MoneyM : Żaden non - premium nie posiada dobrego [ według mnie ]

MatchM : Taki jak na T29 ale częściej trafisz na X tiery

Plusy :

+ wieżyczka

+ zwrotność

+ dobry do "PwP"

Minusy :

- działo

- MoneyM

T34 VIII Tier premium

Coś o nim : Czołg premium . Ma dobrze opancerzoną wieżyczkę oraz jest bardzo zwrotny . Ma rewelacyjne działo "siepiące" prawie po pół tysiąca . Jego wieżyczka jest bardzo dobrze opancerzona . Niestety tak jak T32 i T29 ma papierowy kadłub .

Taktyka : Chowaj papier , wystaw wieżyczkę

MoneyM : Baaaaaaaaaaaardzo dobrze zarabia .

MatchM : IX i VIII tiery to dla niego codzienność . Trafia także na X tiery .

Plusy :

+ MoneyM

+ wieżyczka

+ zwrotność

+ rewelacyjne działo

Minusy :

- kadłub

M103 IX Tier

Coś o nim :Aktualnie nim gram . Ma 203mm z przodu oraz z każdej strony wieżyczki 127mm . Jego wieżyczka bardzo szybko się obraca nawet obrót czołgu jest bardzo szybki co daje mu przewagę nad czołgami lekkimi . Ogółem jest bardzo zwrotny . Posiada działo z T110E5 , w lepszej wersji i słabszej wersji . Lepsza ma większą penetrację , zaś DMG nie ulega zmianie .

Taktyka : Dostosowywujesz się do danej mapy i grasz !

MatchM : IX i X tiery

Plusy :

+ zwrotność

+ prędkość

+ działo

Minusy :

- MoneyM

T110E5 X Tier

Coś o nim : Jest moim marzeniem . Mam zamiar go wymaxować . Wieżyczka ma 203mm a pancerz z przodu 253mm . Moim zdaniem jest praktycznie nieprzebijalny z przodu . Jest zwrotny i szybki oraz jest "malutki"

Taktyka : To X tier ! To zależy tylko od ciebie jaką taktykę obejmiesz !

MatchM : Tylko X

Plusy :

+ zwrotność

+ pancerz

+ działo

+ rozmiar

Minusy :

- przód prawie wogóle nie rykoszetuje

Zapraszam do "LAJKOWANIA !"

By Frozze?

" Tam , gdzie kończy się dyplomacja, zaczyna się wojna . " - Polivios Dimitrakopulos

Jeśli pomogłem kliknij

" Lubię to ! "

Opublikowano

Wiesz , powiem Ci szczerze ja gram głównie na wsparciu ;)

" Tam , gdzie kończy się dyplomacja, zaczyna się wojna . " - Polivios Dimitrakopulos

Jeśli pomogłem kliknij

" Lubię to ! "

Opublikowano

To jest ładny "MiniTuT" bo na miao TuTa to nie zasługuje xD

Ogółem zbyt mało się rozpisałeś mógł byś dodać jakieś ss z kątowaniem lub coś podobnego ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Nie ma co się rozpisywać , chciałem żeby było krótko , zwięźle i na temat . TuTa zrobie jak ten Mini otrzyma dobre opinie .

Jeśli pomogłem kliknij

" Lubię to ! "

Opublikowano

Ładnie, ja osobiście chciałem M6 na kompaniach grać, ale jak wbiłem T1 HT i widziałe KW (Wtedy jeszcze nie były rozbite na 2 tiery) z lodówka, myslalem WTF IM DOING HERE, teraz jest inaczej... Lajk

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Bardzo fajnie tylko mało tekstu .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Grałem LOL ? Nie widać w taktykach że starałem się wykorzystać atuty czołgu ? Mój nick : Bychu989

Jeśli pomogłem kliknij

" Lubię to ! "

Opublikowano

"Chowacie papierowy kadłub i wystawiacie tylko nieprzebijalną wieżyczkę ." niewiem czy ona taka nieprzebijalna bo mnie już kilka razy przebili...

lepiej u mnie sprawuje się kadłub bo rikoszetują ;)

Opublikowano

Kadłub jest papierowy, ale nie dla V tierów. ??

Z przodu ma nawet nieźle rykoszetujący przód. Ja mam tłuste masło maślane.

T1 heavy ma słaby pancerz. Z przodu nie do przebicia dla czołgów poniżej 5 tieru.

Działo ma świetne o świetnej celności. Bożesz ty mój, zacznij że czytać książki lub zacznij uczyć się języka ojczystego bo to co piszesz to śmiech na sali.

T32 ma 300mm wieżyczkę. Raczej pancerz na wieży o grubości 300mm.

zdaża zdarza.

Ale poza twoim rażącym językiem poradnik jest całkiem dobry, warto się czegoś dowiedzieć.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Do TuTa trochę brakuje,ale ja na MiniTut,to nie mam zastrzeżen ;]

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

"Chowacie papierowy kadłub i wystawiacie tylko nieprzebijalną wieżyczkę ." niewiem czy ona taka nieprzebijalna bo mnie już kilka razy przebili...

lepiej u mnie sprawuje się kadłub bo rikoszetują ;)

Moze po prostu odwracasz wieze do przeciwnika bokiem zamiast przodem. Bo oddaniu strzalu najlepiej machac wieza aby przeciwnik nie trafil we wlaz.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

coś mi tu trochę nie pasuje -

(T110E5) Minusy :

Nie ma on przypadkiem najgrubszego pancerza...? Pewnie chodzi o to, że go łatwo przebić strzałem w "guz", bo tak to wszystko się odbija. W ryjek pewnie też wchodzi, ale to tylko z tego powodu, że penetracje na X są ogromna, ale przy dobrym skątowaniu X TD będzie miał problem z przebiciem. Grałem, więc troszkę się na tym znam.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

coś mi tu trochę nie pasuje -

(T110E5) Minusy :

Nie ma on przypadkiem najgrubszego pancerza...? Pewnie chodzi o to, że go łatwo przebić strzałem w "guz", bo tak to wszystko się odbija. W ryjek pewnie też wchodzi, ale to tylko z tego powodu, że penetracje na X są ogromna, ale przy dobrym skątowaniu X TD będzie miał problem z przebiciem. Grałem, więc troszkę się na tym znam.

Tak, trzeba umiec odpowiednio sie ustawic.

636451494245979649038.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...