Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Czolg ciezki KW-1 jakie działo

.ImpeR.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam czolg kw-1 i nie wiem jakie wybrac do niego dzialo. 85mm wydaje mi sie dobre, 120mm tez, ale chyba zbyt krotkie na dalsze odleglosci (ze sie nie bd trafiac)

A wiec wy ktore polecacie i dlaczego : ).

imper.png
Opublikowano

Bierz 85 mm.Na co ci DMG,skoro nic nie przebijesz?

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

122mm to jest jeśli się nie mylę tak zwany trollgun. Wszystkie czołgi poniżej 4 tieru bierze na strzał. Niestety ma słabą penetrację, więc jak trafisz na jakiegoś 5/6 tiera wzwyż to bój się, albo strzelaj w czułe punkty (jeśli czołg je ma a ty je znasz).

@edit

Flap - racja :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

122mm to jest jeśli się nie mylę tak zwany trollgun. Wszystkie czołgi poniżej 4 tieru bierze na strzał. Niestety ma słabą penetrację, więc jak trafisz na jakiegoś 5/6 tiera wzwyż to bój się, albo strzelaj w czułe punkty (jeśli czołg je ma a ty je znasz).

Trollgun była to 152mm w starym KW

@Topic

Odkąd KW to KW-1 to już nie jest czołg na zarobek bo nie ma 107mm i 152mm.

Ale jak już wybierać pomiędzy 85mm i 122mm to oczywiście 85mm, dobry ROF celność też ujdzie DMG mógł by być większy.

Jak wrzuci na Top to da się trochę ugrać.

BTW

2000 post :D

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Trollgun była to 152mm w starym KW

@Topic

Odkąd KW to KW-1 to już nie jest czołg na zarobek bo nie ma 107mm i 152mm.

Ale jak już wybierać pomiędzy 85mm i 122mm to oczywiście 85mm, dobry ROF celność też ujdzie DMG mógł by być większy.

Jak wrzuci na Top to da się trochę ugrać.

BTW

2000 post :D

Taaa 107mm rules :D

152mm to był derpgun, a nie trollgun ;)

Opublikowano

Bierz 85mm dobre przebicie i penetra . Reload też dobry .

" Tam , gdzie kończy się dyplomacja, zaczyna się wojna . " - Polivios Dimitrakopulos

Jeśli pomogłem kliknij

" Lubię to ! "

Opublikowano

Ja osobiście grałem 122 mm ponieważ ma bardzo duże uszkodzenia jednak słabe przebicie chociaż nie aż tak słabe.

Za to 85 mm ma trochę większe przebicie lecz słabsze obrażenia ale i tak gra się tym działem fajnie.

Ja wybrałem 122 mm w temacie pisałeś, że boisz się że celność będzie gorsza.

Zapewne masz trochę racji ale w trakcie gry tak bardzo nie odczuwa się tej różnicy.

Polecam 122 mm. :D

Opublikowano

Powiem tak:

Większa penetracja=większy exp

Działem 85mm możesz uszczknąć wyższe tiery.

122mm przebije tylko niskie tiery.

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

@Upyy

Autor tematu napisał już że do zamknięcia więc wszystko co napisaliście to powielanie odpowiedzi ;)

@Up

Flankować KW, od kiedy?

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...