Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciężarki/Sztangi

Paradisia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim :)

Zakupiłem sobie wczoraj sztangę po 2kg i gryf. Łącznie to waży około 6 kilogramów.

Chcę ćwiczyć ręce do piłki ręcznej, aby mieć mocniejszy rzut.

Ile i po ile dziennie mam ćwiczyć z tym, aby mieć ,,Mięśnie" ? :D

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Rozłóż to sobie na kilka razy dziennie by wyszła chociaż godzinka. Np. 6x 10 min albo 12x5 min :>

1354028606-U369501.png

Opublikowano

jebnij raz sztangą na dzień do góry i powinno być ok.

przez 2 dni przypakujesz, każdym rzutem bd rozpierdalać wszystko

Opublikowano

Cześć wszystkim :)

Zakupiłem sobie wczoraj sztangę po 2kg i gryf. Łącznie to waży około 6 kilogramów.

Chcę ćwiczyć ręce do piłki ręcznej, aby mieć mocniejszy rzut.

Ile i po ile dziennie mam ćwiczyć z tym, aby mieć ,,Mięśnie" ? :D

Czyli co dokładnie kupiłeś.Hante po 2 kg i sam gryf ?Tym nic nie zdziałasz.Kup sobie czyste hantle i z 20 kg obciążenia tym już coś zrobisz.Poza tym podciąganie pompki itp.A na przyszłość ławeczka i ze 150 kg obciążenia ;)

Opublikowano

Czyli co dokładnie kupiłeś.Hante po 2 kg i sam gryf ?Tym nic nie zdziałasz.Kup sobie czyste hantle i z 20 kg obciążenia tym już coś zrobisz.Poza tym podciąganie pompki itp.A na przyszłość ławeczka i ze 150 kg obciążenia ;)

Na te 150kg to z 3/4 lata chyba by musiał pracować... ;) Poza tym do tego obciążenia to gryf 10kg najmniej musi być... Także na razie spokojnie... :P

@Top

To co kupiłeś nic Ci nie da, już lepiej robić pompki bo wyciskasz +/- 2/3 swojej masy... ;) Potem możesz zakupić obciążenie 20/30kg i robić serie powtórzeń... ;)

Opublikowano

@up nie chodzi żeby wyciskać od razu ale są ćwiczenia gdzie używasz duże obciążenia a poza tym czasem przydają się duże a czasem małe obciążenia dlatego ja nie wyciskając jakiś rekordów nadal zbieram obciążenie(mam juz ok 300) a ćwiczę w 3 osoby i to daje duży komfort przy dobieraniu ciężaru do danych ćwiczeń

Opublikowano

koło 15 kg by Ci się przydało i jakaś odżywka i będziesz lutać :D

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

A pakuj codziennie i sam zobaczysz rezultaty :)

Rezultaty? Kiedy mu te mięśnie mają odpocząć i się wzmocnić? 3 dni w tygodniu spokojnie wystarczą, a w pozostałe dni to można robić inne partie mięśniowe... ;)

Opublikowano

Ja tam proponuje podciąganie na poręczy dźwigasz całą masę ciała lepiej zdołasz a tą hantlą możesz umacniać nogi ( czyli przysiady robisz z hantlą) musisz mieć też wysportowane nogi i musisz je ogolić bo nie łądnie wyglądają , ja oglądam smerfy i czasami patrze na tego huja co ma serducho na ręce ..

Pawłoś , fajna laska w sygnie wyruchał bym ją ..

/zakaz handlu

Opublikowano

Ale ja przeważnie się tą hantlą bawię 3-4 h dziennie i trenuję tylko prawą rękę, bo chce mieć taki rzut, aby rozjebać bramkę na stojąco ;-)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Ale ja przeważnie się tą hantlą bawię 3-4 h dziennie i trenuję tylko prawą rękę, bo chce mieć taki rzut, aby rozjebać bramkę na stojąco ;-)

Chyba jesteś niepoważny, że ćwiczysz tylko jedną rękę... Albo ćwiczysz równomiernie albo wcale... ;)

Opublikowano

Heh, lepiej tak nie ćwicz, strata czasu.

Jeżeli ,,machasz'' jedną ręką codziennie 3h to na pewno nie bedziesz miał mocniejszego rzutu.

Na twoim miejscu zrobiłbym teraz jakiś trening masowo-siłowy na wszystkie partię mięśniowe, z zachowanie naturalnych ruchów, by nie stracić funkcjonalności mięśni.

Popatrz za jakimś FBW w zakresie 10-15 powtórzeń, sam trening siłowy, bez specjalnego priorytetu pomoże Ci zwiększyć siłę na początek.

Oczywiscie mozesz takze wzmocnić mięśnie obręczy barkowej oraz triceps i przedramie, także brzucha i grzbietu - tułów też ma swój udział w rzucie

Oczywiscie jesli zaczniesz cwiczyc, najlepiej na siłowni z planem to efekty beda najszybciej w ciagu 3 miesiecy

@edit:

Oczywiscie jesli nie masz dostepu do silowni itp. mozesz cwiczyc ,,treningiem domatora'' - czyli w domu, wykorzystując swoją wage itp...

Najlepiej zarejestruj sie na pewnym forum sportowym, przeczytasz kilka artykułów i bedziesz wiecej wiedział na ten temat.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...