Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik bodziak ;pp

kamien4421

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema są tu jacyś doświadczeni gracze w metina np jakies lv 75 ++ lub 70 :P oczywiscie "Bodziakiem"

:)

Więc jak jest tu ktoś taki to proszę o porady :P jak się wojownikiem gra jakie powinno byc moję eq na lv 35/54 jak zarobic sobie od 1 lv`la mam tam jakies eq 1kpz na 9 lv zbr na 1 lv mieczyk+9.

Czy w PvP tez bd dobry mam NNo itp :P tylko absów nie mam ^^ moze sie załatwi .

Nie musza sie wypowiaqdac tylko 70lv+ co mają bodziakiem :P obojętnie kto kto zna się na Mt2 ^^

/reflink

Opublikowano

No wiec może ja się wypowiem. Eq od 34lvla radzilbym bym zalatwic w miare mozliwosci Smiertelna zbroje z jak najwiekszym + i najlepiej jakims bonem do pz. jesli zalozmy kupilbys smiertelke +8 1.5k hp spokojnie wystarczyla by ci przez dlugi czas. bron na taki lvl. jesli masz boja to oczywiscie najlepszym wyborem bylby rib wiadomo jak najwiekszy + i srednie;) reszta eq butki i bransa najlepiej jakis bon do hp, chocby te glupie 500pz zawsze zrobi roznice. kolczyki Ebonitowe na takim bodziaku to podstawa. no i teraz jak zarobic takim bodym, Body cechuje sie bardzo duzym DMG i jesli odpalilmy sobie berserk to jeszcze szybkoscia ataku. Wiec Wbijamy 35lv robimy boja, lecimy do m2 na metki, uzbrajasz sie w cierpliwosc i sellasz co dropnie. w ten sposob mozna dorobic sie bardzo dobrego eq, tylko potrzeba czasu i wydaje mi sie ze jest to najlepszy sbosob zarabiana takim bodziakiem, jesli bedziesz juz mial taki +40lvl z dobrym eq i buffkiem to smialo zaczac bic metki 45 i wtedy rowniez mozna bardzo duzo zarobic przy odrobinie szczescia. Mysle ze troche pomoglem, niewiem czy zrozumiesz bo pisalem na szybko;) aaa i jeszcze Pvp hmm Body jest rowniez bardzo dobra postacia w PvP i oczywiscie nno bedzie bardzo pomocne w Pojedynkach, a Absy na takim lvlu jeszcze nie sa az tak bardzo wazne bo wiekszosc ludzi wtedy woli ogarnac eq do expa niz kupywac absy. Pozdrawiam Daj + Jesli cos zrozumiales z tego ;)

Opublikowano

Na niskim levelu dropisz medale, FMS'y ogólnie zarabiasz i expisz. Na 35 robisz przestój. Najważniejsze to codziennie czytać KU skilli i zbierasz na eq, masz już bojowca więc jeśli nie masz dobrego eq to metki w m2 spokojnie zaczniesz rozwalać. Kupujesz śmiertelkę +9 ( to ważne, bo starczy Ci ona spokojnie do stalki) i FMS jak najwyższe średnie. Wtedy już możesz zacząć chodzić na metki 40,45 i zarobek wznosi się dodatkowo o duchowe. Czytając cały czas skille robisz/ kupujesz ebo +9 i biżu min. 1k hp i z takim eq przy codziennym czytaniu skilli wbijesz spokojnie 70 zrobisz militara i wbijesz skille na G. Od 61 musisz kupić tarczę, o tym zapomniałem wcześniej 5kątna +7 lub bojowa +9 wystarczy do 41 potem kupujesz okrągłą +7 to nie jest wielki koszt a później np. budde +9. Jak wbijesz już dzięki wytrwałości 75 to robisz kolejny przestój chodzisz na DT na metki mordu ( powinieneś spokojnie dojść) i dropisz kamienie duchowe( a leci ich całkiem dużo).

@ W miarę możliwości możesz kupować sobie od innych ludzi w grze 100 SM ( nie są zbyt drogie) i kupujesz PD, rękawice itd.

@@ Jak możesz to najlepiej mieć wierzchowca z bonem do obrony, gdy zrobisz militara to 150 defa pozwoli Ci utrzymać cały spot w V2.

@@@ Praktycznie najważniejsze są skille ( Ja mam teraz 65 i aure m1 i moje dmg jest żałosne)

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Opublikowano

osobicsie odsylam do tego poradnika, lepszego chyba niema :D

http://www.mpcforum.pl/topic/204390-wojownik-body-czyli-od-zera-do-bohatera/

18793.gif15221.gif

31887.gif21571.jpg

Jebnij Like'a !!

87016652.png

/AceBoy: Proszę dostosować się do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek

Opublikowano

Eq na 35/54:

Fms +9 sr 30+ (najlepiej kd woja i ninjy/sury +4)

Śmiertelka +9 (na 35 na 54 moze jakas luska +9 lub zlota) kd deffa i uchylki +4, 4/5b, 1.5/2 k hp, 10/15 miecze (moze byc jeszcze na magie lyb jakis inny abs)

Zelek +9 (Pozniej mozesz stalowa maske +9 sobie kupic ale nie musisz to roznica tylko kilku deffa) 4/5b Trucie, rege pz

5 katna +9 NNO, sila, blok ciocow/szansa na odbicie (pozniej mozesz czarna okraglom +9 kupic)

Ebonki +9 4/5b ludzie, miecze i inne absy

Serbrna branza +9 4/5b ludzie, magia, moze byc kryt lub szycie (na 54 obowiazkowo nieb. lzy +9 4/5b magia, hp, ludzie)

Naszyjnik obojetnie jaki ale ja ci polecam ebonitowy do 54 4/5b hp, absy, kryt/szycie ( na 54 nieb. lzy +9 4/5b hp, absy, kryt,szycie

Skórzane kozaki (na 29lv) 4/5b hp, absy , kryt/szycie (od 54 butki fenka +9 bony takie same jak w tamtych)

I skille oczywiscie na 35 Aure i berka wbijaj caly czas jak berka na G1 dobijesz oczywiscie zostaw.

Mam nadzeje ze pomoglem troche czasu mnie to kosztlowalo.

Opublikowano

Eq na 35/54:

Śmiertelka +9 (na 35 na 54 moze jakas luska +9 lub zlota) kd deffa i uchylki +4, 4/5b, 1.5/2 k hp, 10/15 miecze (moze byc jeszcze na magie lyb jakis inny abs)

Zelek +9 (Pozniej mozesz stalowa maske +9 sobie kupic ale nie musisz to roznica tylko kilku deffa) 4/5b Trucie, rege pz

5 katna +9 NNO, sila, blok ciocow/szansa na odbicie (pozniej mozesz czarna okraglom +9 kupic)

Serbrna branza +9 4/5b ludzie, magia, moze byc kryt lub szycie (na 54 obowiazkowo nieb. lzy +9 4/5b magia, hp, ludzie)

Naszyjnik obojetnie jaki ale ja ci polecam ebonitowy do 54 4/5b hp, absy, kryt/szycie ( na 54 nieb. lzy +9 4/5b hp, absy, kryt,szycie

Skórzane kozaki (na 29lv) 4/5b hp, absy , kryt/szycie (od 54 butki fenka +9 bony takie same jak w tamtych)

I skille oczywiscie na 35 Aure i berka wbijaj caly czas jak berka na G1 dobijesz oczywiscie zostaw.

To ma być eq na pl'a?

Kolekcjonuje + :)

Cokolwiek mi dasz dzięki za poświęceni mi czasu ;)

Opublikowano

grski , faktycznie troche przesadzil Qadam bo na PL-u od zera ciezko a nawet raczej nie mozliwe jest dorobienie sie takich rzeczy :P.

Co do tematu to EQ na 35 najlepiej : fms sr 30+ , smiertelka min +7 , najlepiej z bonem pz i kd defa , ebo +7 min , bransa 1000 pz , naszyjnik z 1000 pz ;) . Skille to aura M3 + :) . No i kon bojowy bylby przydatny rowniez .. a zapomnialbym o tarczy , pieciokatna +7 min ;)

Opublikowano

To ma być eq na pl'a?

Oczywiscie dorobienie takiego eq od zero zajmuje ok. 4-5 miesiecy aktywnej gry to naprawde nie jest trudne ja od zera w 1mc dorobilem sie polowy takiego eq :)

Opublikowano

Eq na 35/54:

nie wszyscy wydają po 1000 zł miesięcznie na IS

Opublikowano

@@ Jak możesz to najlepiej mieć wierzchowca z bonem do obrony, gdy zrobisz militara to 150 defa pozwoli Ci utrzymać cały spot w V2.

Jakoś tego nie zrozumiałem chodzi mi o ten def, bo też zaczynam grę bodym i chcę to zrozumieć :)

Jeżeli piszę haotycznie to znaczy, że piszę na szybko i nie zwracam uwagi na to w jaki sposób piszę!

hjbu.jpg

Budowniczy
Opublikowano

Lol takie eq w 5 miecha zal kolego niema lepszego zarobku niz fb proste fms 7 zmianki darmowe to sr 25 min smiertelna 7 2k pz darmowe i buffek bez niego to nie gra sorka za bledy telefon :-)

Opublikowano

Dzieki za wypowiedzi :)

Planuję wbic 35 lv`el zrobic boja wbic "AURE NA P"

;] to ejst moje marzenie jest ktos taki co np ma 35 lv skile na tym lvlu G P niech napisze jak mu się gra itp ^^ .

Jakies porady na przyszłośc ;D .

/reflink

Opublikowano

to jak zaczynasz gre w metina to mozesz o takim czyms zapomniec :>

chyba ze jestes bardzo, ale to bardzo cierpliwy, oraz masz chęci...

8-10 miesięcy czytania KU :> + zarób na nie...

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Budowniczy
Opublikowano

witam ja mam dropka woj mental 35 lvl silne p duchowe g ribek +9 sr +35 i jest pięknie na sohan na metkach

fajna sprawa drop szkat blasku hmm porady konto z niskim lvl ale pro skilami fajnie chodzi ^^ troche kaski wyrwiesz

Opublikowano

to jak zaczynasz gre w metina to mozesz o takim czyms zapomniec :>

chyba ze jestes bardzo, ale to bardzo cierpliwy, oraz masz chęci...

8-10 miesięcy czytania KU :> + zarób na nie...

Wiesz nie oto chodzi aby np w tydzien odrazu all ;p chociarz mozna by było tak zwoje kupywac yangi z allegro ale nie :P

Wole sam sie pomęczyć zdobyć ^^ .

/reflink

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...