Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka bron lepsza do expa

synaniemawdomu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema gram na metin2pl surą wp 65lvl ostre G3 Zbroja G1 Strach G1 i mam Bojowy +9 a nie za bardzo mam kase na fms i chcę się dowiedzieć czy lepszy do expa będzie :

Bojowy +9 czysty czy Fms +9 sr33 kd exp +3

Opublikowano

FMS będzie i tak lepszy, niż czysty bojowy. Skołuj sobie lepszego z kd +4. Zarób na metkach mordu na jakiegoś porządnego lub w ostateczności na trutę na 75.

Opublikowano

Jak masz bojowy to spokojnie Ci wystarczy do 75. Nie ma co kupować FMS'a chyba, że strzelisz sobie jakiegoś +40 średnie wtedy się zwróci.

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Opublikowano

FMS do expa (do 75 lvl'a)

Bojowy do pvp

więc lepiej kupić tego fmsa.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

na Twoim miejscu wzialbym tego fms i bojowego zostawil ;) jak nie masz kasy to sprzedaj moze inne itemy , jakies smieci co Ci nie sa potrzebne to moze wystarczy albo podrop ;) . Bojowy do pvp sie przyda a fms natomiast bedzie lepszy do expa. Pozdrawiam

Opublikowano

Sprzedaj bojowego, kupisz sobie FMS'a sr 35+ z kd +3 / +4, wyexpisz nim bez problemu do 75. Na 75 z kasy pozostalej po bojowym + po sprzedazy FMS'a kupisz b. ladna trutke :)

Opublikowano

Ja bym został przy bojowym siedź nim na metkach zarób na trute i wbijaj 75. Ewentualnie jeśli mozolnie będziesz zarabiał no to sellaj bojowego i kup fms.

Opublikowano

FMS.

Bojowy bardziej do pvp =)

ja bym zbieral na trrute +20 sr

ale jak ci sie spieszy bierz fmsa , choc bojowiec z kd+4 bylby moim zdaniem porownywalny

trute? kolega ma 65lvl.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

FMS przy mieczu bojowym czystym jest lepszy. Atutem jest to iż posiada kd a dodatkowo ma wysokie średnie jak na Pl a właśnie średnie

Są to specjalne bonusy, które występują tylko w broniach na 30 i 75 poziomie. Nie mogą występować w innych broniach i elementach ekwipunku.Średnie dają nam bonus do naszych hitów z broni, zaś umiejętności do naszych skili. Są bardzo pożądane przez większość graczy ze względu na swoje cenne właściwości. W żargonie metinowym są często lub prawie zawsze określane jako śr. i um. Jakie są zależności między średnimi i umiejętnościami ? Bonusy te, mają to do siebie, że mogą mieć ujemne wartości ( potocznie nazywane minusy). Jeżeli bonus ma wartość 0, to jest niewidoczny. Są one od siebie zależne, im wyższe średnie tym mniejsze umiejętności i odwrotnie, jeśli wartości są razem na plusie to średnie nie przekroczą 20%, a umiejętności 10%.

Średnie dają nam większy atak ( w zależności jakie są te średnie), z naszych hitów, podczas bicia metinów z konia, oraz podczas przemiany na polimorfii. Zaś umiejętności dają nam większy atak z naszych skili, i tylko i wyłącznie z nich ! W większości przypadków średnie są większe niż umiejętności.

Jak wyliczać średnie i umiejętności ? Pytanie to zadaje sobie wielu graczy, którzy pierwszy raz spotkali się z tymi bonusami. A sprawa jest bardzo prosta. Średnie jak i umiejętności wyliczamy z naszego całego ataku postaci, mnożąc przez tyle, ile mają wartości.

Legenda:

http://wiki.metin2.pl/index.php/%C5%9Arednie_i_umiej%C4%99tno%C5%9Bci

/Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Tak jak większość pisze do 75 lv fms ( najlepiej +9, śr 30+ i kd potwora i krytyka, pomocny też będzie bonus do inta lub szansa na krytyka ).

haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...