Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Utrata wydajności z biegiem czasu ?

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zauważyłem , że mój komputer stracił dużo na wydajności. Podam przykład

Kiedyś grałem sobie w Minecrafta na średnich usatawieniach (Dystatns widocznosci: Far , Graphics: Fast) przy 30 klatkach. Na najmniejszych ustawieniach było 50-60 klatek. Później kupiłem nowy komputer i stary pozostawiłem. Chciałem pograć sobie w Minecrafta na starym komputerze i zauważyłem , że strasznie go muli 10 klatek na najmniejszych detalach oraz 2-3 na srednich (te które opisywałem wyżej). Oczywiście na tej samej wersjii gry 1.7.3. Chciałem to rozwiązać sam swoimi sposobami ale to nic nie dało. Zmieniałem pastę na procesorze , robiłem reinstall , mam najnowsze sterowniki. Ale to nic nie dało. Jest na to jakieś konkretne rozwiązanie i czy to normalne , że komputer może tak stracić na wydajności ?

Opublikowano

Zrób reinstall windowsa lub defragmentuj go.

Przedmuchaj komputer jakąś sprężarką porządnie.

Użyj CCleanera.

Pobierz sobie OptiFine do minecrafta.

sygnaturkabyme24.png
Opublikowano

czyzby nowy komputer mial slabsza karte graficzna od starszego?

@down

dla tego postawilem znak zapytania :)

Opublikowano

Zrób reinstall windowsa lub defragmentuj go.

Przedmuchaj komputer jakąś sprężarką porządnie.

Użyj CCleanera.

Pobierz sobie OptiFine do minecrafta.

Czytaj dokładniej pisałem , że robiłem reinstall. Skoro zmieniałem pastę to normalne , że przy okazji go wyczyszciłem. OptiFine nie ma do 1.7.3.

Opublikowano

ja wiem czemu bo panowie z mojang zrabali spraw ja bez optifine na 1.2.5 mialem okolo 140 fps na 1.3.1 gdzie dokupilem jeszcze ramu to mam 30 fps

Opublikowano

Ja problemu dalej nie rozwiązałem i szczerze to nie mam pomysłów. W sumie to nie zależy mi na tym ale warto było by to ogarnąć.

Opublikowano

jaka karte masz teraz, a jaka miales wczesniej ?

LOL... jemu muli na starym komputerze, na którym kiedyś grał w minecrafta na 30 fpsach, a kupił nowy więc potem nie grał >> i niedawno odpalił minecrafta NA STARYM i mu muli chociaż wcześniej tak nie było >.<

hohohehehohohihihehehohohuhu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...