Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tajemnice świata.

p4w6i4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem natchnienia aby napisać tego posta, ponieważ ciągle mnie zastanawia jeszcze co mogę na tym świecie spotkać .Ludzkie umysły i granice są nie mal nieskończone ,wiele ludzi dostaje różne dary które innym ludzią wydają się nie możliwe do osiągnięcia.Wiele ludzi nawet nie wie że posiada takie coś , lub dowiadują się zupełnie przypadkiem.Bardzo jestem ciekaw co ludzi umysł potrafi.Czytałem też niby że jakieś tam badania wykrywają że człowiek wykorzystuje około 20% mózgu. Nie wierze w takie to... Tak jak dawniej ludzie żyli bez tych wszystkich komputerów i żadnych sprzętów i też byli zadowoleni ze swojego życia.Mnisi wymyślili odpoczęcie całego ciała poprzez medytację .W innych wioskach uczyli od małego dzieci świadomego snu. I otóż teraz ciekawi mnie co ludzie wymyślili jeszcze aby życie było przyjemniejsze ( oczywiście chodzi mi tu o takie metody jak powyżej (medytacja ,sen ) .Nie chodzi mi o to że kupię sobie np.komputer i będę szczęśliwy . Słucham waszych opinii i odpowiedzi :).

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

No cóż, Świadomy sen to nawet fajna rzecz. Możemy spełniać tam swoje marzenia i wszystko czujemy! :) Reszta to nie moja działka. Świat jest jaki jest, cudy są. Chociaż zależy, czy jesteś religijny czy też nie.

Opublikowano

MI kolega gadał , ze podczas tego uprawił sex , z kimś tam a w realu sobie walił i się spuścił.

Jak mi to gadał to jebłem haha ;d

98725.png

Opublikowano

I gadał , ze podczas tego uprawił sex , z kimś tam a w realu sobie walił i się spuścił.

Jak mi to gadał to jebłem haha ;d

??

Podobno zielone listki dają szczęście :)

Rozwiń bardziej odpowiedź.

Ref.

Opublikowano

Wojakowi-PL chodzi o to, że pod czas świadomego snu ktoś tam uprawiał sex, a w rzeczywistości się spuścił :)

Zielone listki to marihuana...

Opublikowano

Czytałem też niby że jakieś tam badania wykrywają że człowiek wykorzystuje około 20% mózgu. Nie wierze w takie to...

Człowiek podczas czynności intensywnie wysilających mózg, np. wspominanie bolesnych przeżyć, wykorzystuje nawet 40-50% mózgu.

Ale zauważ, że wtedy pobudzane są wszystkie płaty mózgu(co odczuwałeś, słyszaleś, widziałeś) dlatego tak się dzieje.

Używasz 100% mózgu, tylko każdy płat używany jest w innej sytuacji.

A ja osobiście sądzę, że człowiek powinien nauczyć się świadomego snu. Mógłby w nim realizować swoje pragnienia i pasje.

Medytacja? Hm, to jest to uspokojenia, przemyślenia nad głębszym sensem życia.

OOBE? Nie wiem. Osobiście sam tego nie uczyniłem, ale skoro jak niektórzy ludzie wyrzucają do "śmietnika niewiary" świadomy sen, skoro on istnieje, to czemu nie wierzyć w OOBE?

Opublikowano

Ja to bym chciał mieć takie moce jak w resident evil Alice. O kurwa :D co to by było. Albo takie jak ma moce Blade. NIe wiem może je mam ? ;f

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

Jeśli wykorzystujesz 100 % swojego mózgu to wymyśl nowy kolor ?

Człowiek nie używa nawet 20 % mózgu. Co dopiero pomyśleć gdyby używał chociaż 60 %, wtedy byłyby rzeczy strasznie złe.

1350673995-U699261.png

exmod

Opublikowano

Z kumplami ziemniaki kopiesz?

Ja bym chciał czytać w myślach i pewnie jest to możliwe przez trening mózgu :DDDD

'

Nie, Kolo osiedla mam pole (może nie pole ale wielką "płaską" przestrzeń)

Opublikowano

Człowiek nie używa nawet 20 % mózgu. Co dopiero pomyśleć gdyby używał chociaż 60 %, wtedy byłyby rzeczy strasznie złe.

Po prostu S Z K O D A M I C I Ę. Człowiek wykorzystuje o wiele więcej niż 20% mózgu zależnie od sytuacji i zostało to już udowodnione.

PS. Więcej niż 20% nie znaczy 100% mistrzu.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Proszę bardzo. Odsyłam do poczytania:

http://www.obeznani.pl/s/1/w-jakim-stopniu-w-procentach-einstein-wykorzystywal-mozliwosci-swojego-mozgu

http://prawda2.info/viewtopic.php?t=5135

http://gadzetomania.pl/2010/09/12/top-5-naukowych-legend-miejskich/czlowiek-wykorzystuje-najwyzej-10-swojego-mozgu/top

To że naczytałeś się w psychodelicznych forach, o tym, że człowiek byłby zdolny do telekinezy i teleportacji, używając 100% swojego mózgu, to nie moja wina.

Teorie: 0

Nauka: 1

B)

A co do kolorów, nie można wymyślić nowego.

Czemu? bo kolory już są. Po prostu możemy je odbierać w narzucony nam od urodzenia kolor. Dla przykładu krwetki(chyba, bo to już dawno temu czytałem) mają więcej rodzajów czopków, dzięki temu odbierają więcej kolorów niż my.

Teorie: 0

Nauka: 2

Opublikowano

Widzę że temat się rozkręca i dobrze .

Człowiek podczas czynności intensywnie wysilających mózg, np. wspominanie bolesnych przeżyć, wykorzystuje nawet 40-50% mózgu.

Ale zauważ, że wtedy pobudzane są wszystkie płaty mózgu(co odczuwałeś, słyszaleś, widziałeś) dlatego tak się dzieje.

Używasz 100% mózgu, tylko każdy płat używany jest w innej sytuacji.

A ja osobiście sądzę, że człowiek powinien nauczyć się świadomego snu. Mógłby w nim realizować swoje pragnienia i pasje.

Medytacja? Hm, to jest to uspokojenia, przemyślenia nad głębszym sensem życia.

OOBE? Nie wiem. Osobiście sam tego nie uczyniłem, ale skoro jak niektórzy ludzie wyrzucają do "śmietnika niewiary" świadomy sen, skoro on istnieje, to czemu nie wierzyć w OOBE?

OOBE hmm. To jest coś bardzo podobnego do świadomego snu. Lecz tam nie dzieje się to co chcesz . Tylko to musi po prostu nastąpić .Powinieneś widzieć wtedy swoje ciało koło siebie . ( Mogę się mylić ).

Opublikowano

Powiem tak - niedawno przekonałem się że nic nie jest niemożliwe, tylko po prostu niektóre rzeczy są jeszcze nieosiągalne w dzisiejszych czasach. Więc jak widzisz coś nieprawdopodobnego to sobie wmów "a, wszystko jest przecież możliwe bo już tyle niemożliwych rzeczy wyszło więc..". No i kup sobie komputer będziesz szczęśliwy :DD Od świadomego snu nie ma nic lepszego ^^

Opublikowano

W sumie mi o tym mówić nie musisz. Wiem jak to wygląda, to znaczy teoretycznie jak wyglądać powinno, lecz kilka razy próbowałem i mi się nie udawało. Jestem chyba zbyt mało skupiony.

Polega to na wyjściu z siebie i stanięciu obok i chodzeniu gdziekolwiek chcemy, materialnie będąc w łóżku, duchowo w innym miejscu.

Powiem tak - niedawno przekonałem się że nic nie jest niemożliwe, tylko po prostu niektóre rzeczy są jeszcze nieosiągalne w dzisiejszych czasach. Więc jak widzisz coś nieprawdopodobnego to sobie wmów "a, wszystko jest przecież możliwe bo już tyle niemożliwych rzeczy wyszło więc..". No i kup sobie komputer będziesz szczęśliwy :DD Od świadomego snu nie ma nic lepszego ^^

|

Podzielam Twoją opinię. Nie trzeba truć się silnymi narkotykami aby zaznać przyjemności.

Opublikowano

Dlaczego człowiek nie używa 20% mózgu? Kto Ci powiedział o takich pierdołach?

Jak można wymyślić nowy kolor?

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...