Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Grać na NA czy EU?

Duballas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja polecam Crossfire NA, jest dużo lepsze niż EU.

Tylko niestety na Crossfire NA nie można grać na polskim ip, chyba że masz konto założone przed sierpniem 2011.

Na zmienionym ip są duże lagi, więc musisz sobie pograć na EU.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

EU :

- Lepsze eventy

- Mniej broni

- Mniej map

- Więcej hakerów

NA :

- Mniej haków

- Gorsze eventy

- Więcej map i broni

NA wg. mnie jest lepsze ;).

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

Osobiście wolał bym grać na NA, ale na EU tez można fajnie się pobawić :) Tylko szkoda, że jest mało map w HM & MM, ale mam nadzieje, że niedługo się to zmieni i pojawią się takie mapy jak: Port, czy Mall :D

Opublikowano

Osobiście wolał bym grać na NA, ale na EU tez można fajnie się pobawić :) Tylko szkoda, że jest mało map w HM & MM, ale mam nadzieje, że niedługo się to zmieni i pojawią się takie mapy jak: Port, czy Mall :D

Przecież na EU jest mapka Port xD

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

Ja powiem tak, jeśli nie chcesz się bawić w zmianę IP i rozłączanie co 1h to wybierz NA, bo na EU możemy grać bez zmiany IP. Na NA musisz zmienić IP na amerykańskie aby grać co grozi np. większym pingiem w grze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

EU :
- Lepsze eventy
- Mniej broni
- Mniej map
- Więcej hakerów

NA :
- Mniej haków
- Gorsze eventy
- Więcej map i broni

Lepsze eventy, taa..
na NA sa lepsze eventy.
Na NA jest wiele mniej hackerów niż na EU,
Teraz gram na cf eu, bo na NA ukradli mi konto ^^
więc wiem lepiej.
Trzeba też pamiętac, ze na NA nowe konta na terenach europy nie zadzialaja :-)
chyba, ze konto bylo kiedys robione przed sierpniem 2011(jak sie nie myle)
Opublikowano

Jak dla mnie musiałbyś zagrać na NA i EU żeby stwierdzić czy lepiej ci się gra tu czy tu , bo każdy na ten temat ma inne zdanie.

Osobiście polecam NA , ale EU nie jest wcale gorsze.

Eventy na NA są lepsze , ale na EU też są nie raz ciekawe.

Na EU jest mniej map , ale nie aż tak dużo.

Na NA jest o wiele więcej broni i lepszy wybór broni za kupony niż na EU i tutaj wielki plus dla NA.

Postacie na NA można kupić za ZP w IS , na EU musisz sobie wylosować -.-

Opublikowano

Lepsze eventy, SRENTY !

na NA sa lepsze eventy, nie pierdol.

Na NA jest wiele mniej hackerów niż na EU,

Teraz gram na cf eu, bo na NA ukradli mi konto ^^

więc wiem lepiej.

Trzeba też pamiętac, ze na NA nowe konta na terenach europy nie zadzialaja :-)

chyba, ze konto bylo kiedys robione przed sierpniem 2011(jak sie nie myle)

Witam, zobaczyłem twoją wypowiedź dot. eventów i nie zgodze się z tobą.

Na Europe są lepsze eventy, przeważnie sypią jak popadnie, że exp jest większy o 200% czy ileś tam, są różne zabawy w bingo, oraz jakieś ruletki, a w NA jak rzucą większym EXP'em to będzie cud miód malina.

Graj na EU ;).

battles,proportional,340,200,f85cb8552f7a1262a1247c078a07dfc6.png

Użytkownik | Inne FPP Helper

Opublikowano

@up

Widzę, że ty chyba za często nie wchodzisz na stronę z eventami na NA.

W tej chwili jest właśnie Event 100% expa.

Co kilka weekendów tak jest.

A dwa tygodnie temu też była ruletka, taka jak na EU.

Ostatnio też był event za który się dostawało ak-knife adv na 30 dni.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

EU :

- Lepsze eventy

- Mniej broni

- Mniej map

- Więcej hakerów

NA :

- Mniej haków

- Gorsze eventy

- Więcej map i broni

Lepsze eventy ty widziałes chociaż jeden na NA?

Opublikowano

@up Ty chyba nie wiesz ile polaków gra na NA. W przyjaciołach mam ich z 50. A to tylko niewielka część z całej liczby.

Jest dużo polskich klanów które mają po 50 graczy. Jest też wiele osób bez klanu lub ze słąbym klanem co jest tam tylko kilku polaków.

Tylko ci się wydaje, że polaków jest mało.

Na CF NA gra tyle ludzi, że polaka ciężko spotkać.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Co wy wgl piszecie o.O

Na EU więcej hakerów? <lol2> hahaha dobry żart. Wy pewnie uważacie każdego kto was zabije za hakera. Eu jest nastawione na ESL, a nie na puby dla lowów jak z NA...

Eventy lepsze na NA? wymień mi przynajmnije 2 eventy w których można było wygrac: laptopa, myszki, słuchawki, podkładki...(na EU było kilka takich eventów)

Więc jeżeli lubisz bocić na pubie z lowami to graj na NA, jeżeli masz większe ambicje niż wbity lvl (bo to taka podjara jak ktoś ma majora uuuu wszystkie laski sa twoje) to zacznij grać na EU versówsy i ESL`a ;) A i na Eu jest mniejszy ping ja miałem na NA ~70 na EU mam ~40.

Opublikowano

@up Nie chcę nic mówić ale nawet niedawno na NA był event, w którym można było wygrać chyba 2 czy 3 laptopy i różne dodatki typu myszka, podkładka jak napisałeś

;)

Może akurat wtedy tego nie zauważyłeś

:D

Opublikowano

Zauważ od kiedy z8 zaczeło rabić takie eventy? od czasu gdy mają partnerstwo z gamerage ;) A mógł być napisac co to był na event tzn. za co się dostawało te rzeczy ;)

NA- puby ranga nic nie znacząca

EU- ESL rozwijanie swoich umiejętności ;)

Opublikowano

Dokładnie nie pamiętam co trzeba było zrobić ale ten event był jeszcze wcześniej od partnerstwa z8 i gamerage

:D

Opublikowano

Nawet nie wiedziałem, że takie coś z8 zrobiłem raz na 3 lata ;)

Co do haków to na EU ich prawie nie ma, sporadycznie jakiś kid się pojawi który nie potrafi grać jak równy z równym tylko jest lowem i ściąga haki ;)

Jak chcesz grać kompletnie bez hakerów to wbij na Versusa to pograsz na wysokim poziomie ;) Ratio 1,6 na sd ciężko utrzymac bo vs ;) A na pubie to spokojnie 2.5 ;)

Opublikowano

Dodaj że więcej broni za ZP ! Które musisz kupić za realny hajs ;) Tyle co jest więcej rzeczy w blackmarkecie za gp, ale to i tak trzeba wydać dośc dużo gp żeby coś trafić ;) Hakerów mnie? hahahahahah nie moge z tego tekstu ;) Na EU nie widziałem hakera juz z 4 miesiące ;) Na EU versusie nie ma wgl hakerów ani jednego ;) Wiec wybieraj ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

I tak na NA Grało się świetnie !

Może i było troszkę mniej eventów niż na EU, ale za to fajne eventy.

Pamiętam jak był event 400 killi na SPAIN S&D.. Lubie takie eventy.

Na EU jest dużo, ale są lipne. Po za tym cf EU jest nowy, więc normalka, że będą Eventy, niegdyś się to zmieni..

na NA jest więcej graczy, i wydaje mi się, że na NA mniej mnie kickali niż teraz na EU-co 5 plansza kick!(nie wiem czy ktoś też ma taki problem :D )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...