Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Gra Medyk

Minebotq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zostaniesz teraz ostro skrytykowany, bo medyk to moja ulubiona klasa :)

Po pierwsze:

3.Gdy znajdziemy już kogoś kogo mamy leczyć cały czas idziemy za nim. Dzięki niemu nie będziemy musieli męczyć się pistoletem strzykawkowym tylko będą nam się naliczać asysty.
Błagam, tylko nie to. Medyk ma utrzymywać całą drużynę przy życiu, a nie tylko jednego Grubego! No i po co leczyć osobę z pełnym HP? Masz broń, więc jej używaj!

1.Wybieramy sobie jakiegoś mediguna ( Kritzkrieger, Quickfix itp.)
Mógłbyś opisać każdego z nich, w jakich sytuacjach którego używać. Od siebie powiem, że Quick-Fix to najbardziej niedoceniana broń w grze - idealnie się sprawdza, gdy w drużynie tylko jeden medyk. Można szybko uleczyć wszystkich wokół, a następnie samemu dołączyć do walki. Owszem, nie nadlecza, ale szybsze leczenie rekompensuje to w pewnym stopniu. Ubercharge ładuje się o wiele szybciej i wcale nie jest taki słaby. Można uberować graczy z teczką. Można wykorzystać Soldiera lub Demo do wykonania rakietowego skoku razem z nimi :)

(Nie polecam skauta ani szpiega ponieważ poruszają się oni za szybko)
Dobry scout z dobrą bronią (najlepiej podstawowa) potrafi zrobić niezłą rozróbę. W przypadku QuickFixa jego szybkość jest zaletą.

Wrogiego szpiega rzeczywiście lepiej nie leczyć.

4.Gdy naładuje nam się tak zwany ,,Ubercharge'' Czekamy na falę wrogów i odpalamy go prawym przyciskiem myszy. Gdy go użyjemy jesteśmy nieśmiertelni.

Jeżeli o czymś zapomniałem piszcie ^^

Tylko w przypadku podstawowego Mediguna, a w punkcie 2 mówiłeś o wybraniu jednego z 3 :)
Opublikowano

Zostaniesz teraz ostro skrytykowany, bo medyk to moja ulubiona klasa :)

Po pierwsze:

Błagam, tylko nie to. Medyk ma utrzymywać całą drużynę przy życiu, a nie tylko jednego Grubego! No i po co leczyć osobę z pełnym HP? Masz broń, więc jej używaj!

Mógłbyś opisać każdego z nich, w jakich sytuacjach którego używać. Od siebie powiem, że Quick-Fix to najbardziej niedoceniana broń w grze - idealnie się sprawdza, gdy w drużynie tylko jeden medyk. Można szybko uleczyć wszystkich wokół, a następnie samemu dołączyć do walki. Owszem, nie nadlecza, ale szybsze leczenie rekompensuje to w pewnym stopniu. Ubercharge ładuje się o wiele szybciej i wcale nie jest taki słaby. Można uberować graczy z teczką. Można wykorzystać Soldiera lub Demo do wykonania rakietowego skoku razem z nimi :)

Dobry scout z dobrą bronią (najlepiej podstawowa) potrafi zrobić niezłą rozróbę. W przypadku QuickFixa jego szybkość jest zaletą.

Wrogiego szpiega rzeczywiście lepiej nie leczyć.

Tylko w przypadku podstawowego Mediguna, a w punkcie 2 mówiłeś o wybraniu jednego z 3 :)

Przepraszam, że cię uraziłem o wielki Hinarze proszę powiedz mi co muszę jeszcze dodać
Opublikowano

Kurwa, to jest całe do poprawy :O

Jak najłatwiej grać medykiem napisałeś ALE NIE NAJLEPIEJ! kurwa, leczenie jednej osoby?

Quick fix - dobry, jeżeli jesteś graczem drużynowym, i chcesz leczyć wszystkich

Kritzkrieg - dobry, jeżeli chcesz dopakować jednemu graczowi killi

Normalny - najlepszy, jeżeli chcesz grać jak pała, i ciągle leczyć jednego grubego i sie za nim chować... (BŁAGAM NIE RÓBCIE TEGO!)

]Najlepiej zdobyć broń o nazwie uber-piła ponieważ bijąc nią dostajemy % Ubercharge

Nie bijąc, tylko zabijając, dostaje się 25% dodatkowo za zabicie drwiną uberpiły dostaje sie 100%[/s]

Zanim uleczysz kogoś, kto może być szpiegiem, uderz go piłą do kości, szybko ci odda jeżeli nim jest :) Najłatwiej jest to wykryć patrząc czy spamuje "MEDYK! MEDYK! MEDYK!

UWAGA! Blutsaugera używaj TYLKO JEŻELI UMIESZ NIM GRAĆ! jeżeli będziesz chodził z nim a tylko leczył, będziesz na minusie pod względem "samoleczenia"

@EDIT

sry, rzeczywiście , zapomniałem, dzięki xewka

@EDIT2

zdjęcie uberpiły- a tam Quick fix >.>

juz nie

shoob.png

Opublikowano

Nie bijąc, tylko zabijając, dostaje się 25% dodatkowo za zabicie drwiną uberpiły dostaje sie 100%

Nie poprawiaj kogoś bo sam nie masz racji, za każde trafienie uber piłą, (każdego prócz przebranego szpiega) dostaje się 25%.

@top

Pozwolę sobie na określenie "chujowy tut".

1.Quickfix jest przydatny tylko do trolowania, (skakania razem z demo i soldem od jego update)do żadnej innej sytuacji się nie nadaje bo jest po prostu słaby.

2.Medigun jest dobry zawsze, na każdy rodzaj map i w każdej sytuacji (no prawie każdej, ale większości), dobrze jeżeli rozdziela się nim ubery UMIEJĘTNIE.

3.Lecząc jedną osobę nie traci się czasu tylko traci się procenty ubera (przy okaleczonych graczach uber ładuje się najszybciej)

4.Nie zawsze gdy ktoś Cię woła musisz go uleczyć, wyobraź sobie sytuacje: ktoś kto Cię woła, jest bardzo z przodu, bije go kilka osób, wiesz, że zginie (a dobiegając do niego Ty zapewne też), a nawet gdy podbiegniesz i go uleczysz to i tak zginie, jaki z tego sens?

5.O tym żeby uważać na szpiegów chyba każdy wie nie licząc tygodniowych f2p..

PS.Dlaczego z tego co widzę usunąłeś 3/4 tuta?

Widzę cytaty, których nie ma w Twoim poście ;x.

Opublikowano

Przepraszam, że cię uraziłem o wielki Hinarze proszę powiedz mi co muszę jeszcze dodać

To Twój poradnik i nie będę mówił co masz zmienić, ja tylko powiedziałem co myślę o tych "poradach". Przepraszam, że Cię tym tak uraziłem.

sry, rzeczywiście , zapomniałem, dzięki xewka
No to może popraw, żeby nie wprowadzić nikogo w błąd :)
Opublikowano

syf :) jednym słowem syf ... i ty sądzisz ,że dobrze grasz medykiem ? źle opisany tut . Mogłeś opisał każdy medi-gun co i jak w jakiej sytuacji dobry dla jakiej klasy itp :) weź to jakoś rozbuduj . tego tutka .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

syf :) jednym słowem syf ... i ty sądzisz ,że dobrze grasz medykiem ? źle opisany tut . Mogłeś opisał każdy medi-gun co i jak w jakiej sytuacji dobry dla jakiej klasy itp :) weź to jakoś rozbuduj . tego tutka .

Myślę, że zrozumiał, nie przytłaczajmy go już tak - chciał dobrze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...